روزنامه جوان
1397/06/20
۳۰ میلیارد دلار دست مردم است!
در همایش جمهوری اسلامی، سرمایهها و چالشها شرکت کنندگان بر ضرورت حل مشکلات فعلی کشور به خصوص مشکلات اقتصادی از طریق تکیه بر سرمایههای داخلی کشور تأکید کردند.به گزارش «جوان» ماجرای جنگ اقتصادی این روزها به دغدغه بسیاری از صاحبنظران و دولتمردان گذشته و حال جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده است. شاید مهمترین نکتهای که بازیگران اهل سیاست در ایران بر آن تأکید دارند، تلاش همه جانبه دشمن برای فشار اقتصادی بر ایران است؛ فشاری که از اوایل مهر ماه اوج خواهد گرفت و از هم اکنون نیز نشانههای آن پیداست. روز گذشته از سوی پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام همایش جمهوری اسلامی، سرمایهها و چالشها برگزار شد و در آن صاحبنظران به بیان راه حلهای مشکلات موجود پرداختند. مهمترین نکته این همایش تأکید بر توان داخلی برای حل مشکلات موجود بود.
راهحل مشکلات، اقتصادی است نه سیاسی
محمدرضا باهنر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این همایش گفت: برخی مشکلات اخیر را مسئله، چالش، ابربحران و عناوینی از این قبیل میدانند. زمانی که صدام به ایران حمله کرد و وعده تصرف ایران را داد، عدهای مسئولان دلسوز به امام گفتند وضعیت فوقالعاده اعلام شود، اما امام فرمودند: دیوانهای سنگی انداخته و رفته است و باید دفع بشود، بنابراین وضع عادی است. باهنر به انجام یک تحقیق میدانی در پی ناآرامیهای دیماه ۹۶ اشاره کرد و گفت: از دی ۹۵ تا دی ۹۶، متأسفانه برخی از رسانههایی که از خزانه تغذیه میشدند و برخی از رسانههای دیگر، در همکاری اعلام نشدهای در پی اثبات ناکارآمدی نظام، شیوع فساد و بالا بردن مطالبات مردمی بودند.
وی افزود: اگر چه اقرار میکنیم ناکارآمدی و فساد در برخی لایهها وجود دارد، اما ما افکار مردم را ۱۰ برابر واقعیات تحریک کردیم به گونهای که الان مردم تصور میکنند افراد جامعه، دودستهاند؛ یا غارتگر یا غارتزده!
باهنر با بیان اینکه امروز جنگی تمام عیار علیه کشور در جریان است، خاطرنشان کرد: پنتاگون و وزارت دفاع به خزانهداری منتقل شده و وزارتخارجه هم به کمک آمده و در راستای آن، یک جنگ رسانهای سنگین شروع شده است؛ برای اینکه این را در افکار عمومی جا بیندازند که چالشها قابل حل نیست.
باهنر با بیان اینکه متأسفانه دولتهای ما، منفصل از هم عمل میکنند، افزود: هر کدام از دولتها، سیاستهای راهبردی و آرزوهای کاملاً متفاوت از همدیگر را دارند. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ترکیدگی تورم، ربطی به چپ و راست و اصلاحطلب و اصولگرا و انقلابی و غیرانقلابی ندارد، اظهار داشت: هر کدام از این گرایشها که سر کار آمدهاند، وضعیت ما اینطور بوده است.
باهنر با بیان اینکه ما افراد دارای تریبون نباید به دلیل رقابتهای سیاسی همدیگر را متهم کنیم، تصریح کرد: تدبیر رهبری در ایجاد کارگروه مشترک سران قوا برای این بود که قوا همدیگر را خراطی نکنند.
وی لزوم همدلی و وحدت را در شرایط موجود مورد تأکید قرار داد و گفت: هرگاه همدلی بوده است، مملکت را با بحرانها اداره کردهایم و مواقعی را تجربه کردهایم که به اندازه یکماه گندم نداشتهایم، ولی الان قاطعانه میشود گفت که تا یک سال همه کالاهای اساسی را داریم.
وی بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه نباید نهاد موازی دولت شکل گیرد را مورد اشاره قرار داد و گفت: برخی اینطور تعبیر کردند که ستاد اجرایی فرمان امام و نهادهایی از این قبیل منظور است، در حالی که اینطور نیست و این سخن، در واکنش به پیشنهاداتی بود که مبنی بر ایجاد برخی شوراها برای حل مشکلات ارائه میشد. باهنر تصریح کرد: دولتمردان اگر مستقیم یا غیرمستقیم به دنبال راه حل سیاسی برای مشکلات هستند، بدانند که راه را اشتباه میروند؛ راه حل مشکلات، اقتصادی است و چرخهای اقتصاد را باید روغنکاری کرد.
تزلزل در دولت مخرب است
حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این همایش با اشاره به نیروی انسانی عظیم کشور گفت: باید از این ظرفیت، برای حل مشکلات استفاده کرد. تحقیقی که انجام شده بود، نشان میداد با استفاده از ظرفیتهای کشور، میتوان ۳۰۰ میلیون نفر را غذا داد.
مصباحیمقدم خامفروشی را یکی از چالشهای اقتصادی کشور دانست و گفت: اگر خامفروشی را در ۱۰ سال تبدیل به فرآورده کنیم، به سرمایه ۲۵۰میلیارد دلاری میرسیم. مصباحیمقدم درباره ظرفیت ارزی کشور گفت: خبرها حاکی از این است که هماکنون حدود ۳۰ میلیارد دلار ارز دست مردم وجود دارد. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام رکود تورمی، بیکاری گسترده علیالخصوص بیکاری تحصیلکردگان، بیثباتی نرخ ارز، کاهش اعتماد عمومی، تحریمها و حاکمیت جنگ روانی دشمن را از جمله مشکلات امروز دانست.
مصباحی مقدم در ادامه وجود ۱۵۰۰ امضای طلایی را منشأ فساد دانست و تصریح کرد: این امضاهای طلایی باید جمع شود و اگر دولت الکترونیک، شبکهای شود، امضاهای طلایی از بین میرود.
وی با بیان اینکه قطع وابستگی بودجه به نفت، یک آرمان نیست بلکه یک سیاست است، تصریح کرد:، اما نه سیاستی که در۳۰ سال قابلیت عملی شدن داشته باشد بلکه در پنج سال.
مصباحیمقدم تزلزل در دولت را مخرب دانست و گفت: باید از مقام معظم رهبری تشکر کرد که گفتند دولت باید بماند و جهادی کار کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه اعتماد عمومی آسیب دیده است، تصریح کرد: برای بازگشت اعتماد مردم، اقدامات عملی نیاز است و اگر پیشنهاداتی که وجود دارد، عملی شود، این اعتماد قابل بازگشت است.
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
۳۰ میلیارد دلار دست مردم است!
رئیس پلیس تهران: کوچ تبهکاران به فضای مجازی جدی است
اندیشههای پدر در فضای مجازی تحریف میشود
«به وقت شام» بهترین گزینه نمایندگی سینمای ایران در اسکار
نسخه شیمیایی انگلیس برای حفظ آخرین دژ تروریستها در سوریه
حوادث بصره، فتنهای برای بازگرداندن داعش به عراق است
امریکا دفتر «ساف» را تعطیل میکند