روزنامه جهان صنعت
1397/06/20
فروشندگان آنلاین اتهام «هما» در مورد گرانی بلیت را رد کردند
گروه حملونقل- مدتی است که ایرلاینها با عبور از قیمتهای مصوب بلیتها را گرانتر عرضه میکنند و در مواردی برای جلوگیری از شفافیت بخشی از سفرها را از لیست فروش آنلاین خارج کردهاند. پس از انتشار این اقدام مدیران ایرانایر اساسا گرانفروشی بلیت را به گردن سایتهای فروش آنلاین انداختند و حتی گفتند دسترسی برخی از این سایتها به بلیتها را قطع کردهاند. طی چند روز گذشته ایرانایر اعلام کرد دسترسی تعدادی از سایتهای فروش اینترنتی بلیت هواپیما را که گرانفروشی کردهاند، مسدود کرده است. اگرچه ایرانایر هیچگاه به صورت شفاف اعلام نکرده است که کدام سایتها و با چه مجوزی و تا چه میزانی اقدام به این کار کرده است اما فعالان کسبوکارهای اینترنتی میگویند از نظر فنی به دلیل اتصال سرورهای سایتهای مجوزدار فروش آنلاین با سرورهای ایرانایر، گرانفروشی به راحتی امکانپذیر نیست.به نظر میرسد بهتر است هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) پروازهایی که در آنها بلیت گرانتر از رقم تعیین شده از سوی هما به مردم فروخته شده را با ذکر تاریخ و شماره پرواز و مبدا و مقصد منتشر کند تا مردم تفاوت قیمت تعیین شده از سوی ایرانایر با نرخ فروخته شده از سوی سایتهای فروش آنلاین را خود بررسی و قضاوت کنند.
مدیر یکی از سایتهای فروش آنلاین بلیت هواپیما گفت: ایرانایر راسا اقدام به گرانفروشی کرده و برای آنکه خود را تبرئه کند، با بستن دسترسی فروش اینترنتی بلیت، فرافکنی میکند.
سایتها هیچ نقشی در تعیین قیمت بلیت هما ندارند
نیما قاضی از دستاندرکاران فروش آنلاین بلیت هواپیما که دسترسی فروش اینترنتی بلیتهای هما برای سایتش مسدود شده در گفتوگو با مهر درباره بسته شدن دسترسی سایتهای فروش آنلاین بلیت هواپیما گفت: از نظر فنی این کار شدنی نیست به خاطر اینکه ما روی کلاسهای نرخی مشخصی بلیتهای ایرانایر را به فروش میرسانیم.
وی تاکید کرد: اصلا در قیمتگذاری بلیتهای ایرانایر، سایتهای فروش هیچ نقشی ندارند. ایرلاینهای دیگر با توجه به اینکه فروش چارتری دارند، میتوانند ادعا کنند چارترکننده گرانفروشی کرده است که این موضوع هم ارتباطی به سایت فروش آنلاین ندارد. این در حالی است که ایرانایر به آن صورت بلیت چارتری صادر نمیکند و بیشتر بلیت پروازهای هما به صورت برنامهای است.
به گفته قاضی، بنابراین نه سایتهای فروش آنلاین بلیت هواپیما دخالتی در نرخ گذاری پروازهای ایرانایر دارند و نه چارترکنندهها؛ فقط و فقط خود شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی است که نرخ بلیت پروازها را تعیین میکند.
جزییات ارتباط فنی سایتهای فروش آنلاین با سرورهای ایرانایر
وی ادامه داد: ایرانایر به ما اعلام کرد که در تاریخی، قیمت را اشتباه نشان دادهایم که این اتفاق شدنی است چراکه ایرلاینها در برخی مواقع در ساعت خاصی از روز به طور ناگهانی قیمت یکی از پروازها را تغییر میدهند ولی سایتها مدتی مثلا یک تا دو ساعت طول میکشد تا قیمت را تغییر دهند که این مورد هم، محدودیت فنی ما به عنوان سایت فروش آنلاین نیست بلکه محدودیت فنی نرمافزار ایرانایر است که موجب میشود قیمت علیرغم اینکه اصلاح شده اما تا یک زمان مشخصی در «کش» نگه داشته شود بنابراین ممکن است در بازه زمانی کوتاهی قیمت قبلی نمایش داده شود که باز هم در این مدت در حال نمایش قیمتی هستیم که ایرانایر اعلام کرده و از طرف خودمان قیمت تعیین نکردهایم. وی ادامه داد: حتی در این حالت هم نمیتوانم روی قیمت قبلی اقدام به بلیتفروشی کنیم؛ چرا که سایت از نظر فنی در این وضعیت است که هنگام صدور بلیت، قیمت جدید لحاظ میشود. اصلا غیر ممکن است با قیمتی غیر از قیمت ایرانایر بلیت صادر کرده باشیم حتی اگر یک مورد وجود دارد، ایرانایر باید آن را اعلام کند.
ایرانایر در یک تاریخ، قیمتها را به شکل عجیبی بالا برد
قاضی افزود: آنچه ما متوجه شدهایم این است که در یک تاریخی، ایرانایر به صورت غیرمنطقی قیمتها را افزایش عجیب و غریب داد و در آن تاریخ بلیت را با قیمتهای بالا فروخت؛ من احساس میکنم ایرانایر برای آنکه از زیر بار این اشتباه خلاص شود، در حال فرافکنی است؛ وگرنه نه ما و نه سایتهای دیگر، در قیمت فروش بلیتهای ایرانایر هیچ نقشی نداریم. وی خاطرنشان کرد: ایرانایر هیچ گزارش یا اطلاعاتی درباره گرانفروشی نه به ما ارائه داده و نه در رسانهها منتشر کرده است. حتی اگر یک مورد گرانفروشی از جانب ما یا هر سایت فروش آنلاین دیگری وجود دارد، ایرانایر باید آن را رسانهای کند. قاضی یادآور شد: ایرانایر دسترسی سایت ما را برای فروش از ۱۳ شهریور ماه قطع کرده و این قطع دسترسی، تاکنون ادامه دارد؛ روز گذشته هم دسترسی چند سایت دیگر بسته شد.
۶۰ درصد فروش ایرانایر اینترنتی است
وی گفت: تخمین ما از بازار این است که ۶۰ درصد بلیتهای ایرانایر از طریق آنلاین و ۴۰ درصد هم از طریق آژانسها فروخته میشود.
هما، مسوول وارد آمدن ضرر میلیاردی به بیتالمال است
به گفته این فعال کسبوکار اینترنتی، ایرانایر با این کار خود حداقل به ۳۰ درصد کل فروش خود ضربه میزند و این موضوع سبب وارد آمدن ضرر میلیاردی به ایرانایر میشود؛ این در حالی است که هما یک شرکت دولتی و متعلق به بیتالمال است؛ چه کسی پاسخگوی این چند میلیارد ضرر خواهد بود؟
وی اظهار کرد: امروز در نشست خبری انجمن کسبوکارهای اینترنتی اعلام کنیم که ایرانایر در چه تاریخی و برای چه مقاصدی بلیتهایی با قیمتهای خارج از عرف به فروش رسانده است.
وی ادامه داد: به عنوان مثال یکی از تاریخهایی که ایرانایر قیمت بلیت را افزایش ناگهانی داد، در تاریخ ۳۰ و ۳۱ مرداد است که طبق اطلاعات ما ایرانایر افزایش ۱۰۰ درصدی در قیمتها داشته است.
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
دبیر شورای عالی امنیت ملی:
بدهی بانکها عامل اصلی رشد نقدینگی
قصور دولتیها ناآرامی قیمتی را به مردم تحمیل میکند
آماده راستیآزمایی
فروشندگان آنلاین اتهام «هما» در مورد گرانی بلیت را رد کردند
توجیه قاضی برای رد شکایت استاد آواز ایران از صدا و سیما
تئاتر شهر را بمباران کنید!
چند خبر از زیمبابوه!
فروش غیرمجاز دلاری برخی کالاهای اساسی به مشتری های خارجی
افزایش قیمتها تا آستانه تحمل جامعه
رانت به «نیما» هم رسید
جدید ترین آمار سازمان جهانی گردشگری منتشر شد
بررسی میدانی وضعیت کرایه خانه و خرید و فروش مسکن در پایتخت
سقف تازه بورس
تحصیل بچههای کرمانشاه برایشان سود ندارد
پوپولیسم از نوع سوئدی
تحلیل والاستریت ژورنال از درگیریهای بصره
جان بولتون:
دبیر شورای عالی امنیت ملی: