با نزدیک شدن به «13 آبان» مخالفت با تحریم‌های آمریکا از سوی برخی کشورها پررنگ‌تر می‌شود

ترامپ در مخمصه
همدلی| گروه سیاسی- یکی از مهم ترین مسائلی که در وضعیت کنونی ضرورت پیدا می‌کند، انجام اقداماتی در راستای بی اثر کردن یا به عبارتی دیگر کمرنگ کردن تاثیر تحریم‎هایی «تاریخی» که مقامات آمریکایی وعده داده بودند، است. بنابراین از اقداماتی که ایرانیان می‌توانند به عنوان پیش دستی یا اقدامی جدی در راستای بی اثر کردن تحریم های 13 آبان انجام دهند، پیش و بیش از هرچیز، کاهش تنش و بازگشت حس آرامش و تشویق سران کشورهای منطقه به دیالوگ و تعامل است بدون شک اگر ایران نتواند در این راستا اقدامات عاجلی انجام دهد با مشکل مواجه خواهد شد. یکی از این اقدامات برگزاری نشست سه جانبه وزیران امور خارجه ایران، ترکیه و جمهوری آذربایجان است.
در همین راستا بود که وزیر امور خارجه کشورمان نیز تاکید داشت کشورهای ما (ترکیه، آذربایجان، ترکیه و کشورهای ذی‌نفع در منطقه) درباره مسایل منطقه‌ای مواضع مشابهی دارند. بی‌گمان حل مشکلات منطقه از جمله مشکلات مردم فلسطین، سوریه، یمن و سایر مسایل می‌تواند آرامش را به منطقه بازگرداند. این در حالی است که طی هفته‌های گذشته وزیر امور خارجه عربستان با هدف دستیابی به تفاهم با ایران تماس‌های سری با این کشور برقرار کرده است. الخلیج آنلاین که یک پایگاه اطلاع رسانی عرب زبان است، به نقل از یک منبع دیپلماتیک عالی رتبه نوشت: عادل‌ الجبیر در تماس‌های خود با ایران راجع به برخی مسایل منطقه‌ای از جمله موضوع یمن گفت‌وگو کرده است. اگر در علم سیاست به رفتارهای سیاسی به عنوان یک نشانه نگاه کنیم، این تماس حتی اگر سری می‌تواند نقطه عطفی برای عربستان ایران و دیگر کشورهای منطقه باشد.
گرچه سابقه مواضع دیپلماتیک آذربایجان در مورد ایران قابل دفاع نیست اما وزیر امور خارجه کشورمان در جریان نشست سه جانبه ایران، ترکیه و آذربایجان، گوشه چشمی نیز به آذربایجان داشته و با برجسته کردن مساله قره باغ، در راستای انسجام و جلب نظر این کشور در روابط اقتصادی و سیاسی اقدام کرده است. ظریف در جریان نشست سه جانبه با ترکیه و آذربایجان نیز گفته است: «ما همواره تاکید کردیم مشکل قره‌باغ باید با روش صلح‌آمیز و مقررات حقوق بین‌الملل حل و فصل شود». که مورد آن گفتهدر شرایطی که ایران در وضعیت تحریم های سخت آمریکا قرار دارد، می‎تواند از ظرفیت های تجاری و اقتصادی ترکیه استفاده کند.


از سوی دیگر کانگ‌کیونگ‌وا، وزیر امور خارجه کره جنوبی در تماسی تلفنی با مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمرکا درخواست معافیت کرده است.
به نقل از رویترز، وزیر امور خارجه کره جنوبی در خواست کرده که آمریکا بیش‌ترین حد انعطاف را داشته تا کره جنوبی بتواند این معافیت را برای کم کردن خسارت دیدن شرکت‌هایمان تامین کند.
کره‌جنوبی که یکی از متحدان آمریکا بوده و از بزرگ‌تریم خریداران نفت ایران نیز است، پیش از این واردات نفت از ایران را متوقف کرده است. شرکت‌های عمرانی کره جنوبی نیز ارتباطات مربوط به انرژی با ایران را به دلیل مشکلات اقتصادی قطع کرده‌اند. بنابراین و به بیان این وزارتخانه، پمپئو گفته است وضعیت سئول را مورد توجه قرار داده است و به گفت‌وگو درباره این موضوع ادامه خواهد داد.
مسئله این معافیت، تماس عادل‌ الجبیر وزیر امور خارجه عربستان، نشست سران سه کشور ایران، ترکیه و آذربایجان، منتظر ماندن اروپا برای دستورالعمل آمریکا در مورد ارسال کالاهای بشردوستانه به ایران پس از اعمال تحریم‌ها و همچنین دیگر اقداماتی که ایران در راستای واکنش به ترحیم های 13 آبان در سر دارد می‌تواند آخرین نشان از کشاکش میان واشنگتن و تهران درمورد طیفی از تحریم‌ها که قرار است در 13 آبان اعمال شود داشته باشد. بنابراین این اقدامات در کمرنگ کردن تاثیر تحریم‌ها موثر خواد بود.
سفیر فرانسه در آمریکا درباره ارسال کالاهای بشر دوستانه به ایران پس از اعمال تحریم‌های آمریکا گفته است که آمریکا باید دستورالعمل ارسال این کالاها را روشن کند. به گزارش ایسنا به نقل از اسپوتنیک، ژرارد آرو، سفیر فرانسه در آمریکا در این‌باره گفت: واقعیت این است که بانک‌ها آن‌قدر از تحریم‌ها می‌ترسند که نمی‌خواهند هیچ کاری با ایران انجام دهند و این احتمال خطر وجود دارد که ظرف چند ماه کمبودهایی بوجود بیایند.
اما این در حالی است که برخی کشورهای اروپایی و همچنین آمریکا به دنبال فشار هرچه بیشتر بر ایران هستند. اتهام تازه دانمارک به ایران را می‌توان تلاشی در این راستا قلمداد کرد. به گزراش ایسنا سرویس اطلاعاتی دانمارک ایران را به تلاش برای سوء قصد به جان یک فرد در خاک این کشور متهم کرده و گفته است این اقدام به هیچ وجه قابل قبول نیست.
از زمان روی کار آمدن رئیس جمهور ترامپ روابط میان ایران و آمریکا که در دهه‌های گذشته پرتنش بوده حتی وخیم‌تر شده است.
دادگاه لاهه نیز در حکم خود تاکید کرد که تحریم‌های آمریکا منجر به بروز خسارات جبران ناپذیر برای مردم ایران خواهد شد؛ بنابراین واشنگتن باید صادرات کالاهای بشردوستانه شامل تامین دارو و تجهیزات درمانی، تجهیزات کشاورزی و خدمات و قطعات حمل و نقل هوایی را به ایران تضمین کند.
سایر اخبار این روزنامه
با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی در حسینیه امام خمینی(ره)؛ مراسم عزاداری اربعین حسینی علیه‌السلام برگزار شد نگاهی فرهنگی و هنری به سنت پیاده‌روی اربعین و زائران چند دَه میلیونی‌اش قاب‌های ماندگار از حماسه مسافران گزارش میدانی «همدلی»از مشکلات کارگران بی‌آرتی ها شغلی دشوار که در لیست مشاغل سخت نیست با نزدیک شدن به «13 آبان» مخالفت با تحریم‌های آمریکا از سوی برخی کشورها پررنگ‌تر می‌شود گزارش «همدلی» از کشمکش اتحادیه‌های کارگری ، کارفرمایی و دولت بر سر تعیین حداقل دستمزد صدراعظم آلمان در کنگره امسال نامزد رهبری حزبش نخواهد شد تسلیم قدرت محمدجواد ظریف: نشست سه‌جانبه منطقه‌ای در ایران برگزار می‌شود اتحادیه اروپا: سازوکار ویژه مالی ایران واروپا دردست اجرا است در نشست مشترک معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با معاون اجتماعی نیروی انتظامی تهران مطرح شد: با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی در حسینیه امام خمینی(ره)؛ مراسم عزاداری اربعین حسینی علیه‌السلام برگزار شد یک رسانه عرب زبان مدعی شد تماس سری وزیر امور خارجه عربستان با ایران
قیمت لحظه ای ارز دیجیتال