هر روز یک داستان در ولنجک!

آرمان - مطهره شفیعی: احمدی‌نژاد موسیقی را دوست دارد؟ این سوالی است که نمی‌توان پاسخ دقیقی برای آن یافت چرا که واکنش‌های او به این هنر در مقاطع مختلف متفاوت بوده است. به عنوان نمونه اهالی موسیقی نه تنها منکر توجه دولت‌های نهم و دهم به هنر موسیقی می‌شوند بلکه از مشکلاتی می‌‌گویند که برای آنها پدید آمده است. احمدی‌نژاد بیش از توجه به موسیقی از حواشی این هنر بهره‌برداری می‌کرد. مانند آن روز مدعی شدند حبیب نامه‌ای به احمدی نژاد نوشته و پاسخی دریافت کرده است. در حالی مراسم ختم حبیب محبیان، خواننده پاپ، در مسجد جامع شهرک قدس تهران برگزار شد که ساعتی بعد، خبرگزاری فارس به دلیل آنچه «شبهات و ابهامات ایجاد شده درباره بازگشت این نوازنده و خواننده ایرانی به کشور» نامید، متن نامه منتشر نشده او را خطاب به محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور دولت دهم، منتشر کرد. احمدی‌نژاد در حاشیه این نامه خطاب به وزیر ارشاد می‌نویسد: «شخصا دنبال کنید زمینه فعالیت هنری ایشان فراهم شود.» این در حالی اتفاق افتاد که یک هفته قبل محمد محبیان، فرزند حبیب، در گفت‌وگویی اظهار داشته است: «پدرش هرگز به احمدی‌نژاد نامه ننوشته است». به هر حال حبیب هم در قید حیات نبود که نامه را تایید و یا تکذیب کند. در مورد دیگری علیرضا افتخاری بود که تصویر در آغوش کشیدن احمدی‌نژاد از سوی این خواننده حاشیه‌های زیادی به همراه داشت چنانکه افتخاری می‌گوید: «دقیقا سال ۸۸ در برنامه‌ای به مناسبت بزرگداشت شهدای خبرنگار حاضر شدم و روحم هم خبر نداشت که فلان آدم هم در این برنامه حضور دارد. اگر تاریخ به عقب برگردد، من هرگز آن کار را تکرار نمی‌کنم. اصلا اشتباه می‌کنم که بخواهم ایشان را در آغوش بگیرم. من امروز با بانگ بلند این حرف را می‌زنم و هیچ واهمه‌ای هم ندارم که اگر زمان به عقب برگردد، حتی سمت آقای احمدی‌نژاد هم نمی‌روم.» فواد حجاری هم سال گذشته گفت: «سال 88 آقای احمدی‌نژاد بدون هماهنگی در یکی از کنسرت‌های ارگانی عصار حضور پیدا کرد و همین موضوع روی فروش کنسرت‌هایمان تأثیر زیادی گذاشت و باعث شد کنسرت‌ها را مدتی تعطیل کنیم».
ناامید یا امیدوار
ظاهرا استفاده از خوانندگان و اهالی موسیقی داخل کشور دیگر سودی برای احمدی‌نژاد ندارد و اهالی این عرصه هم تمایلی به همراهی با احمدی‌نژاد ندارند. بنابراین ساکن دفتر خیابان ولنجک مدت‌هاست به خوانندگان خارجی از نوع رپرها توجه دارد و اقداماتی انجام می‌دهد که عجیب است. اواخر مهر 97 بود که میدل ایست نوشت: «محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور سابق ایران نشان داد که بیشتر از روال معمول از موسیقی رپ سر در می‌آورد. او بخشی از کلام آهنگ توپاک، خواننده رپ آمریکایی را در سلسله توئیت‌های غافلگیرکننده‌ای مورد استفاده قرار داد. توئیت او به سالگرد تاسیس حزب بلک پنزر آمریکا اشاره داشت که در سال ۱۹۶۶ کار خود را آغاز کرد. یکی از اهداف اصلی این حزب کمک به تغذیه کودکان سیاهپوست بود که حمایت درخوری از دولت آمریکا دریافت نمی‌کردند. در ادامه این مطلب آمده است: احمدی‌نژاد در توئیت خود از بخشی از آهنگ «تحولات» توپاک شکور با مطلع «اکنون زمان جنگ متقابل است» استفاده کرد. این آهنگ به درگیری‌های باندهای مواد مخدر و درگیری سیاهپوستان با نژادپرستی بدرفتاری پلیس اشاره دارد. کاربران شبکه‌های اجتماعی از آشنایی احمدی‌نژاد با موزیک هیپ‌هاپ غافلگیر شدند. اما چه اتفاقی در حال رخ دادن است؟ چرا احمدی‌نژاد از کلام یک خواننده رپ استفاده می‌کند؟ مردم با طرح این توئیت‌ها می‌پرسند چه شده که احمدی‌نژاد از توئیتر برای بیان مواضعش استفاده می‌کند، شبکه اجتماعی که در دوره ریاست جمهوری او در ایران فیلتر شد. کاربران در توئیتر از او می‌پرسند که آیا سایر ایرانیان نیز به توئیتر دسترسی دارند؟» 26 فروردین سال جاری هم احمدی‌نژاد چنین توئیت کرد: «اخیرا از مرگ «نیپسی هاسل» مطلع شدم و از شنیدن مرگ او و ۱۰ نفر دیگر که در هفته گذشته در لس‌آنجلس کشته شدند اندوهگین شدم. چگونه می‌توان زندگی شخصی را به این راحتی گرفت؟ عزیزم گریه نکن، سرت را بالا بگیر، حتی وقتی که جاده سخت است، هرگز تسلیم نشو». توئیت احمدی‌نژاد موجی از واکنش‌ها در فضای مجازی از سوی کاربران ایرانی و خارجی به همراه داشته است. سوزان مالونی یک مقام اسبق وزارت خارجه آمریکا و کارشناس مسائل ایران در مؤسسه بروکینگ (مطالعات خاورمیانه) با به اشتراک گذاشتن این توئیت نوشته: «هر کسی که توئیتر احمدی‌نژاد را می‌گرداند، یک نابغه کمدی است.»
چت با دختر فلسطینی برای دیده شدن؟


اما اقدام آخر احمدی‌نژاد شاهکار بود. خبرآنلاین نوشت؛ احمدی‌نژاد خبرنگار دختر جوان فلسطینی مقیم استرالیا را که پای توئیتش کامنت گذاشته را به حرف می‌گیرد! این دیالوگ اکانت احمدی‌نژاد است با جلین خلیک، دختر جوان روزنامه‌نگار فلسطینی‌الاصل که برای ای‌بی‌اس استرالیا می‌نویسد. او از سال ۲۰۰۹ در توئیتر به عنوان یک فعال اجتماعی علیه کشتار اشغالگران اسرائیلی توئیت می‌کند اما احمدی‌نژاد با او درباره علایقش درباره گروه‌های موسیقی رپ آمریکایی چت کرده و گفته کدام گروه‌ها را می‌شناسد! جلین خلیک: «سلام محمود، خوبی؟ لطفا پنج رپر محبوبت در میان رپرهای آمریکایی را به من بگو.» احمدی‌نژاد: «سلام، مرسی. مدتی بود برای من کامنت نگذاشته بودید. اول شما رپرهای محبوبت را به من بگو.» جلین خلیک: «سلام! بله مدت‌ها بود! ایزی-ای، توپاک، کندریک لامار، دکتر دری و مری بلایژ را دوست دارم. چرا من را دنبال نمی‌کنی؟ و البته گروه NWA را فراموش کردم!» احمدی‌نژاد: «بله؛ گروه NWA را می‌شناسم. من شما را دنبال می‌کنم.» جالب اینکه خلیک بعد از این چت توئیتری، فالوو شدنش توسط احمدی‌نژاد را توئیت کرده بود و نوشته بود: «دیگر می‌تواند اکانتش را با خیال راحت ببندد!»