شوک مثبت به شرکت های زیان ده

شورای هماهنگی اقتصادی، دیروز مصوب کرد شرکت های مشمول ماده 141 قانون تجارت، طی امسال نیز می توانند از محل تجدید ارزیابی دارایی ها افزایش سرمایه بدهند.
گفتنی است استفاده شرکت های زیان ده (طبق شرایط ماده 141) از این قانون در سال 97 موجب ایجاد موجی از خوش بینی و رشد سهام شرکت ها در بورس شده بود. معمولا بعد از افزایش سرمایه از تجدید ارزیابی، ارزش سهام کاهش می یابد اما سهامداران به نسبت سهام خود، سهام جایزه دریافت می کنند.معمولا در بورس، قبل از برگزاری مجمع و تعیین میزان افزایش سرمایه و تصویب نهایی آن، سهام شرکت هایی که مشمول این قانون می شوند، رشد می کند.   
 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی که روز شنبه به ریاست رئیس جمهور و با حضور رؤسای قوه مقننه و قضاییه، تشکیل شد، بررسی طرح «تسهیل و رفع موانع تولید» برای رونق تولید و توانمندسازی بنگاه‌های تولیدی به تصویب رسید. به موجب این تصمیم، شرکت‌های حائز شرایط بند «ز» تبصره ۱۰ قانون بودجه سال ۹۷، می‌توانند تا پایان سال ۹۸ با تجدید ارزیابی دارایی خود، سرمایه شان را افزایش دهند و از معافیت مالیاتی مربوط برخوردار شوند.
همچنین به ستاد تسهیل و رفع موانع تولید اجازه داده شد که به منظور جلوگیری از تعطیلی بنگاه‌های تولیدی که طرح احیای تولید و سامان دهی ملی آن ها به تأیید ستاد رسیده است، درباره استمهال و تقسیط برخی از بدهی‌های آن ها تصمیم‌گیری کند.


گفتنی است در بند ز تبصره 10 قانون بودجه 97 آمده است: انتقال مازاد تجدید ارزیابی شرکت ها، موضوع ماده
( ۱۴۹ ) قانون مالیات های مستقیم اصلاحی مصوب 31/04/1398 به حساب افزایش سرمایه با رعایت شروط ذیل بلامانع است و مشمول مالیات به نرخ صفر خواهد بود:
1-  شرکت های مذکور باید براساس صورت های مالی عملکرد سال ۱۳۹۶ مشمول ماده 141 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب 24/12/1347 باشند.
2- شرکت های مذکور باید با این تجدید ارزیابی از شمول ماده( ۱۴۱ ) لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت خارج شوند.
ماده 141 قانون تجارت درباره شرکت هایی بحث می کند که بر اثر زیان های وارد شده، نیمی از سرمایه آن ها از بین رفته باشد (زیان انباشته بیش از 50 درصد سرمایه شرکت باشد).
این در حالی است که همزمان قانون دیگری در حال تصویب نهایی است (در مجلس تصویب شده  و در آستانه تصویب در شورای نگهبان قرار دارد) که طبق آن، دیگر شرکت ها (غیرمشمول ماده 141) نیز می توانند از محل تجدید ارزیابی دارایی ها افزایش سرمایه بدهند. این نوع افزایش سرمایه یک بار در هر پنج سال ممکن است.