کلاه گشادی که منافقین بر سر مقامات آمریکائی گذاشتند

افشای جعلی بودن هویت نویسنده ده‌ها مقاله ضدایرانی در نشریات محافظه کار آمریکا و مرتبط بودن وی با منافقین و استناد کاخ سفید به اطلاعات کذب آنها، برگی دیگر از ریل‌گذاری نادرست سیاست خارجی واشنگتن براساس اطلاعات بی‌پایه و صرفا برای تامین اهداف سیاستمداران را رو کرد.
پایگاه تحقیقاتی« اینترسپت» با انتشار گزارشی به افشای هویت فردی پرداخته که مقاله‌های فراوانی از وی در رسانه‌های محافظه کار آمریکایی در جهت سیاستهای ضدایرانی کاخ سفید منتشر شده است.
اینترسپت در این گزارش فاش کرده است که این فرد وجود خارجی ندارد و گروهی از افراد وابسته به منافقین در تیرانا پایتخت آلبانی با نام او مقاله‌های ضدایرانی و اخبار کذب علیه ایران می‌نویسند و اقدام به انتشار آنها می‌کنند.
این نشریه همچنین با چند تن از جدا شدگان از منافقین که اکنون در آمریکا و کانادا هستند گفت وگو کرده و آنها نیز تایید کرده‌اند که چنین شخصی وجود خارجی ندارد و سه تن از عوامل منافقین با استفاده از نامی مجعول در فضای مجازی علیه ایران فعالیت می‌کنند.


حساب کاربری مربوط به این شخص و جی میلی که در مقاله‌های منتشر شده با نام او معرفی شده، به پیامها و نامه‌های ارسالی ازسوی اینترسپت پاسخی نداده است.
این نشریه افشاگر برای نشان دادن تاثیرپذیری کاخ سفید در راهبرد ضدایرانی خود از مقاله‌های این فرد که وجود خارجی ندارد، به گزارش «سالوادور ریزو» و «مگ کلی» خبرنگاران روزنامه واشنگتن پست اشاره کرده است.
پس از آنکه این رسانه تحقیقی از پشت پرده یک حساب شناخته‌شده توییتری پرده برداشت و روشن کرد که این حساب در حقیقت طرح ضدایرانی گروهک منافقین است، توییترنیز مجبور شد این حساب را مسدود کند.
حساب توییتری ضدایرانی فردی موسوم به «حشمت علوی» برای کسانی که پوشش اخبار ایران در رسانه‌های خارج از کشور را دنبال می‌کنند، آشناست. این حساب توییتری در طول چند سال گذشته هزاران مطلب دروغ و تحریف‌شده علیه جمهوری اسلامی ایران منتشر کرده و از زمان روی کار آمدن دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا نیز تلاش می‌کرد واشنگتن را در وهله نخست به خروج از توافق هسته‌ای، سپس افزایش تحریم‌ها و حتی درگیری نظامی تحریک کند.
با آنکه هواداری آشکار این حساب توییتری از سرکرده گروهک تروریستی منافقین ماهیت آن به عنوان طرح تبلیغاتی این گروهک را برای کاربران ایرانی آشکار کرده بود، اما این حساب برای سال‌ها فعال بود و توییتر نیز از مسدود کردن آن خودداری می‌کرد. اما، توییتر بالاخره این حساب را تعلیق کرد.
توییتر در مورد این اقدام توضیحی نداده است، اما به نظر می‌رسد این اقدام واکنشی باشد به گزارش افشاگرانه‌ای که به تازگی پایگاه تحقیقی «اینترسپت» در مورد پشت پرده این حساب توییتری منتشر کرد.
«حشمت علوی»، کاربری که وجود نداشت
اینترسپت در گزارشی مشروح و با استناد به اظهارات چندین منبع مطلع و اعضای جداشده گروهک منافقین، افشا کرد که حشمت علوی یک فرد واقعی نیست، بلکه اسم رمز طرحی تبلیغاتی است که در قالب یک حساب جعلی در بسترهای مختلف شبکه‌های اجتماعی از جمله توییتر و فیسبوک فعالیت می‌کند.
«حسن حیرانی» از اعضای ارشد سابق گروهک منافقین که می‌گوید مستقیما با این طرح در ارتباط بوده، به اینترسپت گفته است: «حشمت علوی شخصیتی مجازی است که توسط گروهی از اعضای شاخه سیاسی مجاهدین خلق (منافقین) گردانده می‌شود.»به گفته حیرانی، این حساب مجازی توسط گروهی از اعضای منافقین در آلبانی مدیریت می‌شود و «هیچ وقت یک شخصیت واقعی نبوده و نیست.»
اینترسپت نوشته است که تیمی سه نفره از اعضای گروهک منافقین مسئولیت مدیریت حساب حشمت علوی را بر عهده دارند. «رضا صادقی» یکی دیگر از اعضای سابق گروهک منافقین که اکنون در کانادا زندگی می‌کند هم این موضوع را تایید کرده است.
تبلیغات ضد ایرانی رسانه‌های آمریکا با استناد به حساب مجعول
علیرغم جعلی بودن هویت حشمت علوی، در سال‌های گذشته صدها یادداشت و مقاله با این نام در رسانه‌های دست راستی آمریکایی از جمله «وال استریت ژورنال»، «فوربس»، «هیل»، «دیلی کالر»، «فدرالیست» و همچنین پایگاه سعودی «العربیه» منتشر شده است.
حیرانی در مورد تیم پشت این حساب، می‌گوید: «آن‌ها هرآن‌چیزی را که فرماندهانشان دستور دهند، می‌نویسند و از این اسم برای قرار دادن یادداشت‌ها در رسانه‌ها، استفاده می‌کنند.»
صادقی هم به اینترسپت گفته است که منافقین در سال‌های گذشته به شکلی فزاینده به استفاده از فضای مجازی برای تبلیغات ضدایرانی روی آورده‌اند.در یادداشت‌های متعددی که با نام علوی در رسانه‌های آمریکایی منتشر شده، همواره ادعاهایی علیه جمهوری اسلامی ایران عنوان شده و نهایتا با این جمع‌بندی به پایان رسیده که یک نظام سیاسی به ریاست «مریم رجوی» سرکرده منافقین جایگزین مناسبی برای نظام جمهوری اسلامی است.
به نوشته اینترسپت، هیچ‌یک از رسانه‌هایی که یادداشت‌هایی با نام حشمت علوی منتشر کرده‌اند، تاکنون نه چنین فردی را دیده‌اند و نه حتی با وی صحبت کرده‌اند. به گفته این رسانه‌ها، نویسنده این یادداشت‌ها، پولی هم برای نوشتن این مطالب از رسانه‌ها طلب نکرده است.
جعلی بودن این هویت درحالی است که مقاله‌های انبوهی در رسانه‌های مختلف انگلیسی زبان از جمله نشریه فوربس، «د هیل» ارگان خبری کنگره آمریکا، «دیلی کالر»، «فدرالیست»، رسانه سعودی «العربیه» و دیگر رسانه‌های آمریکایی با این نام منتشر شده است.
بنا به گزارش اینتر سپت، علاوه بر رسانه‌های دست راستی آمریکا، حتی کاخ سفید نیز در مواردی برای توجیه رسانه‌ای اقدامات ضدایرانی خود از جمله خروج از توافق هسته‌ای و اعمال تحریم‌های تازه علیه مردم ایران، به اطلاعات مندرج در یادداشت‌های وی استناد کرده است.
حشمت علوی، اسم رمز طرح منافقین
به نوشته اینترسپت حساب کاربری حشمت علوی نقطه وصل شبکه‌ای از حساب‌های توییتری گروهک منافقین است، که با هماهنگی هم تلاش می‌کنند فضایی ضدایرانی ایجاد کنند.
«جیاف گلبرگ» کارشناس شبکه‌های اجتماعی و موسس شرکت «سوشال کارتوگراف» که حساب حشمت علوی را مورد بررسی قرار داده، می‌گوید: دیگر حساب‌های منافقین به صورت هماهنگ دائما مطالب این حساب را بازنشر می‌کرده‌اند تا این تصور ایجاد شود که تعداد زیادی از ایرانی‌ها از مطالب آن و همچنین گروهک منافقین حمایت می‌کنند.
وی می‌گوید: «حساب حشمت علوی بخشی از یک گروه حساب‌هاست، که سال‌ها مشغول فعالیت‌ هماهنگ غیراصیل (فعالیت با عناوین جعلی) هستند. این حساب به هزاران حساب غیراصیل متمرکز بر مجاهدین خلق (منافقین) متصل است، که بسیاری از آن‌ها دائما توییت‌های این حساب را بازنشر می‌کنند. هدف از این تلاش‌ها ایجاد توهم وجود حمایتی فراتر از آنچه که واقعا وجود دارد، است.»
ارتش توییتری در خدمت ایران‌ستیزان
سه روز پیش هم نشریه «مادر جونز» گزارش داد که گروهی متشکل از بالغ بر 400 حساب کاربری در توئیتر هستند که به طور منظم پیام‌هایی را در مخالفت با جمهوری اسلامی ایران منتشر می‌کنند. برخی از این حساب‌های کاربری ربات، عده‌ای کاربران واقعی و عده‌ای دیگر «سایبورگ» (حساب‌هایی که توسط افراد واقعی کنترل می‌شوند اما فعالیت آنها برای انتشار پیام‌های بیشتر و سریع‌تر توسط فعالیت‌های ماشینی تقویت می‌شود) هستند.
این حساب‌های کاربری اغلب توئیت‌هایی در حمایت از تغییر نظام ایران منتشر می‌کنند و بسیاری از آنها حامی گروه تروریستی منافقین هستند که حتی طبق تحقیقات وزارت خارجه آمریکا هیچ پایگاهی در میان مردم ایران ندارند.
ارزیابی میزان فعالیت این شبکه توئیتری دشوار است، اما تحقیقات گلبرگ نشان می‌دهد گروهی متشکل از 350 حساب کاربری روی هم رفته بیش از 5 میلیون بار برای نزدیک به 500 هزار نفر از دنبال‌کننده‌های خود پیام‌هایی در این راستا منتشر کرده‌اند.
مادرجونز نوشته، مشخص نیست چه کسی این حساب‌های کاربری را هدایت می‌کند اما مواضع آنها معمولاً در راستای مواضع گروهک منافقین است. «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید یکی از حامیان این گروهک است و در جلسات آن سخنرانی کرده است.
برخی گزارش‌ها و اظهارنظرها در گذشته نیز به نقش ربات‌های توئیتری در تبلیغ علیه ایران در فضای مجازی اشاره کرده‌اند. شبکه خبری الجزیره اخیراً در گزارشی، ضمن مصاحبه با تحلیل‌گران سیاسی و عناصر جدا شده از گروهک تروریستی منافقین، به پشت پرده راه افتادن طوفان‌های توئیتری و ترند شدن هشتگ‌های معاندان نظام جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.
«مارک آونز» استاد دانشگاه «اِگزتر» انگلیس پس از بررسی نحوه عملکرد حساب‌های توئیتری به الجزیره گفت: «اکثر حساب‌هایی که هشتگ‌های #ایران_را_آزاد_کنید و #تغییر_رژیم_ایران را از اواخر دسامبر (اوایل دی 96) توئیت می‌کردند، در یک بازه زمانی چهار ماهه ایجاد شدند. این بدان معناست که استفاده زیاد از این هشتگ‌ها، نشان‌دهنده این است که آنها توسط ربات‌ها توئیت می‌شوند.»
برخی از اعضای جداشده از گروهک تروریستی منافقین تایید می‌کنند که این گروهک برنامه‌هایی برای دامن زدن به تبلیغات علیه ایران داشته است.
«حسن شهبازی» یکی از اعضای جداشده از منافقین گفت: «برای فعال شدن هشتگ‌ها، به ما گفته می‌شد که دقیقا روی چه هشتگی کار کنیم. کار ما این بود که با جستجوی ویدئوهای اعتراضات و نشر و بازنشر آنها، کامنت‌های خودمان را در ذیل همان ویدئوها پخش کنیم.»
تکیه کاخ سفید بر دیوار شکسته منافقین
همچنین یکی از جداشدگان از منافقین در کانادا در گفت‌و‌گو با اینترسپت اعتراف کرده است که منافقین در «پادگان اشرف» در عراق گروهی تشکیل داده بودند که در فضای مجازی اخبار دروغ درباره ایران در رسانه‌های خارجی منتشر می‌کرده‌اند.
به گفته این فرد، با ظهور شبکه‌های اجتماعی و گسترش نفوذ اینترنت، عملیات انتشار اخبار دروغ منافقین نیز به شدت گسترش یافته و در سالهای اخیر به گستردگی از شبکه‌هایی همچون فیسبوک و توئیتر در زبانهای فارسی و انگلیسی استفاده می‌کنند.
منافقین که پیشتر به عنوان سازمان تروریستی توسط آمریکا شناخته می‌شد، پس از آنکه نامش از لیست تروریست‌ها حذف شد، فعالیتهای خود را در آمریکا شدت بخشید و برخی از سیاستمداران جنگ طلب و ضدایرانی واشنگتن توانستند روابط خود را با این گروه علنی کنند.
«جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید و «رودی جولیانی» وکیل و مشاور دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و شهردار پیشین نیویورک از مشهورترین سیاستمداران آمریکایی هستند که در برخی نشستهای منافقین شرکت کرده و حتی به عنوان سخنران از این گروه تروریستی پول دریافت کرده‌اند.
استناد سیاستمداران آمریکایی به مقاله‌های ضدایرانی جعلی
سیاستمداران کاخ سفید نشان داده‌اند که برای طراحی سیاست‌های خود نیازی به مطالعه و در دست داشتن اسناد متقن یا کارشناسی‌های پژوهشگران ندارند و پس از آنکه سمت و سوی سیاست خود را براساس منافع گروهی و کمپانی‌های بزرگ به ویژه شرکت‌های اسلحه سازی تعیین کردند، نه تنها به جعل اسناد و مدارک اقدام می‌کنند بلکه از مطالب بی‌پایه که توسط نویسندگان حتی گمنام یا مجعول نوشته شده نیز نمی‌گذرند.
این رویه که سابقه‌ای دیرینه در پایه ریزی سیاست‌های کاخ سفید دارد، هنگامی که به سیاست خارجی که از حساس‌ترین بخش‌های سیاست یک کشور است می‌رسد، ابعادی خطرناک می‌یابد که حتی ممکن است به جنگ‌های ویرانگر و پرهزینه برای کشورهای دیگر منجر شود.
نمونه بارز این رفتار غیرمسئولانه سیاستمداران واشنگتن در تجاوز نظامی آمریکا به عراق در سال 82 دیده می‌شود که واشنگتن به بهانه وجود تسلیحات کشتار جمعی به این کشور حمله کرد اما بعدها مشخص شد که دولت جرج دبلیو بوش رئیس جمهوری وقت آمریکا هیچ سند متقنی در این ارتباط نداشته و تنها برای حفظ مطامع جنگ طلبان و منافع شرکت‌های نفتی و تسلیحاتی عراق و مردم آن را قربانی جنگی ویرانگر کرده است.
ابعاد فاجعه بار جنگ عراق و پیامدهای آن از جمله ایجاد فضای مناسب برای به وجود آمدن داعش که به نوبه خود کشور همسایه یعنی سوریه را سال‌ها ست درگیر جنگ ویرانگر دیگری کرده، به قدری وسیع بود که حتی دونالد ترامپ جمهوریخواه آن را بزرگترین اشتباه سیاست خارجی در تاریخ آمریکا نامیده که بیش از 6 تریلیون دلار هزینه روی دست آمریکایی‌ها گذاشته است.
فارغ از 40 سال دشمنی آمریکا با جمهوری اسلامی ایران و ایراد ادعاهای بی‌پایه و اساس در طول دهه‌های اخیر علیه کشورمان، واشنگتن در چند ماه اخیر به ویژه در هفته‌های گذشته با سندسازی و استناد به مطالب بی‌پایه و اساس نمایش تمام عیاری علیه ایران برپا کرده که سودی جز رسوایی برای سران کاخ سفید به بار نیاورده است.
اواخر ماه گذشته بود که انفجار و خرابکاری در 4 کشتی در بندر الفجیره در ساحل امارات در دریای عمان خبرساز شد و ابوظبی که در ابتدا این موضوع را انکار می‌کرد، چند ساعتی طول نکشید که اعلام کرد تیم تحقیقاتی تشکیل می‌دهد و متعاقب آن از آمریکا دعوت کرد تا در تحقیقات درباره این خرابکاری کمک کند.
این صحنه‌سازی به قدری نخ نما بود که از همان ابتدا می‌شد نتیجه نهایی تیم تحقیقاتی را حدس زد و البته همین‌طور هم شد. صحبت از نقش ایران در این حادثه یک روز بعد توسط تیم آمریکایی مطرح شد و سپس در روزهای اخیر با ارائه گزارش امارات در شورای امنیت سازمان ملل متحد پی گرفته شد. اما امارات از بیم شریک شدن در رسوایی‌های کاخ سفید هنوز نتوانسته نامی از ایران ببرد.
برنامه‌های تبلیغاتی امریکا علیه ایران
کاخ سفید تحت هدایت دونالد ترامپ برای توجیه رویکرد خصمانه خود علیه ایران دست به هر اقدامی می‌زند که در مواردی سبب رسوایی نیز شده است. افزون بر افشای این هویت جعلی و استفاده کاخ سفید از مطالب وی برای پیشبرد سیاست‌های ضدیرانی خود، رسوایی دیگری از دولت ترامپ نیز هفته گذشته برملا شد که به قطع کمک‌های مالی وزارت خارجه آمریکا به یک نهاد ضدایرانی منجر گشت.
وزارت خارجه آمریکا برای هجمه تبلیغاتی علیه جمهوری اسلامی ایران برنامه‌های مختلفی دارد که یکی از آنها اختصاص بودجه‌ای برای پیشبرد حملات رسانه‌ای علیه ایران است.این وزارتخانه بخشی از این بودجه را به طرحی موسوم به «ایران دیس اینفو» می‌داد که برای آنچه مقابله با فعالیت رسانه‌ای جمهوری اسلامی عنوان شده، هزینه شود. اما پس از افشای حملات برنامه‌ریزی شده حساب توئیتری این طرح با استفاده از ربات‌ها و حساب‌های جعلی علیه حامیان برجام و مخالفان جنگ در آمریکا، وزارت خارجه دولت ترامپ برای پیشگیری از رسوایی اقدام به قطع کمک مالی به این طرح کرد.
اما موضوع به اینجا ختم نشد و مشخص شد که وزارت خارجه آمریکا تحت هدایت «مایک پمپئو» وزیر خارجه جنگ طلب ترامپ از بودجه‌ای که برای منظوری دیگر تصویب شده بود، برای جنگ تبلیغاتی علیه ایران استفاده کرده است که در نهایت باعث شد دمکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا پرونده‌ای برای تحقیق در رابطه با این موضوع تشکیل دهند.
سایر اخبار این روزنامه
جزئیات افزایش تسهیلات ساخت مسکن اعلام شد دکتر ظریف در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه آلمان: ایران متناسب با اقدامات اروپا در برجام عمل خواهد کرد 1000 مگاوات ظرفیت جدید به نیروگاه‌های حرارتی اضافه می‌شود فشار امریکا به کشورهای عربی برای شرکت در نشست بحرین کلاه گشادی که منافقین بر سر مقامات آمریکائی گذاشتند بازدید دکتر جهانگیری از کارخانه واگن‌سازی تهران رئیس انجمن صنفی طلا و جواهر: اخبار مثبت سیاست خارجی قیمت طلا را کاهش داد با سرمایه‌گذاری 20 میلیارد دلاری انجام می‌شود؛ افزایش 15 میلیون تنی تولید محصولات پتروشیمی کشور بازگشت به برجام اداره کل مطبوعات «زینک» مطبوعات را به چاپخانه‌ها تحویل می‌دهد واکنش وزارت بهداشت به تخلفاتِ پولی برخی بیمارستان‌ها طی سال گذشته انجام شد ممانعت از تردد 800 هزار نفر اتباع بیگانه غیرمجاز در مرزهای کشور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: روسای سازمان سمت و دانشگاه علوم پزشکی ایران انتخاب شدند