ضرورت تامین هزینه‌های اقتصادی دولت از منابع قابل اتکا

اقتصاد ما چالش درآمد دارد
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: امروز اقتصاد ما چالش درآمدی دارد. دولت باید درآمدهای پایدار خود را حفظ کند و هزینه‌های اقتصادی دولت باید از منابع قابل اتکا و باثبات تامین شود؛ نه مثل نفت که اگر شیرش را بستند ما را با مشکل مواجه کند.
به گزارش ایسنا، علی عسگری اظهار کرد: وزارت اقتصاد با رسالتی که در کشور دارد، در حوزه‌های مختلف درگیر است و باید بسیاری از مسائل را در اقتصاد پاسخ دهد. وزارت اقتصاد یکی از وزارتخانه‌هایی بوده که حوزه فعالیت کاری گسترده و مسئولیت‌پذیری آن به نحوی است که نتایج تصمیم‌گیری‌هایش در جامعه عیان می‌شود و مسئولیت ما را دوچندان می‌کند.
وی با بیان اینکه تحقق درآمدهای مالیاتی رسالت ما است، عنوان کرد: مسئولیت عمده این کار بر عهده سازمان امور مالیاتی بوده و در این فضای اقتصادی که در حال رکود است، تحقق درآمد مالیاتی سخت خواهد بود و تلاش مضاعفی را می‌طلبد. در مقابل به لحاظ مضیقه‌ها در مسائل درآمدی در سال‌های اخیر و به‏ویژه امسال، باید راه‌هایی را برای صرفه‌جویی هزینه‌ها پیدا کنیم، نمی‌توانیم مانند سنوات قبل هزینه کنیم، بلکه باید از داشته‌های خود استفاده کنیم. در حوزه هزینه‌ای همه مدیران استان باید حداقل صرفه‌جویی را پیش‌بینی کنند.


عسگری افزود: در وزارتخانه از ابتدای امسال برنامه‌ای را تدوین کرده و دو هفته قبل در شورای معاونان وزارتخانه تعیین تکلیف کردیم که چه کاری انجام دهیم تا صرفه‌جویی در وزارتخانه انجام شود تا در عین حال به وظایف اختلال وارد نکند که در این زمینه کارهای خوبی آغاز شده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت امور اقتصادی و دارایی بیان کرد: موضوع دیگر بهبود فضای کسب و کار است. یکی از رسالت‌های امروز که مسئولیت ما را در وزارت بیشتر می‌کند، تسهیل و بهبود فضای کسب و کار است. در اقتصاد به لحاظ بخشی‌نگری که بیش از حد به آن توجه کردیم، از یکپارچگی غافل شدیم که یکپارچگی نیز یک نیاز است. وی ادامه داد: در مواردی مسئولیت‌ها باید یکپارچه شود که این جزو مسئولیت ما است. اقدامات خوبی انجام شده اما باید تلاش مضاعف کنیم تا بتوانیم بخشی از کار را در اینجا سامان و سرعت دهیم. زمان از فعالان اقتصاد گرفته شده و وقت را تلف می‌کنند، باید از این زمان استفاده کنیم که ما ایرانی‌ها کم به آن اهمیت می‌دهیم. زمان بزرگ‌ترین سرمایه انسان است. عسگری خاطرنشان کرد: نکته بعدی تعامل با فعالان اقتصادی در اقتصاد است. امروز می‌طلبد در عین انجام مسئولیت‌های کاری خود، تعاملات لازم را در حوزه فعالیت‌های اقتصادی انجام دهیم و در عین انجام مسئولیت‌های سازمانی خود جایی که لازم می‌بینیم، بدون صدمه به مسئولیت خودمان، تسهیل‌گر فعالان اقتصادی باشیم و این کار را انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه نکته بعدی تعامل و همکاری با سایر بخش‌های تصمیم‌گیری در استان است، تصریح کرد: هر کدام از ادارات استان مسئولیت‌هایی دارند و در اقتصاد در حوزه وزارتخانه باید با سایر حوزه‌ها هماهنگی و همکاری داشته باشیم تا بتوانیم گره کار آن‌ها را نیز رفع کنیم. باید این تعامل و همکاری با مسئولان و ادارات استان وجود داشته باشد.
عسگری گفت: وزیر اقتصاد سه موضوع را هدف برجسته وزارتخانه عنوان کرده‌ که باید بیشتر توجه کنیم. اول حوزه فضای کسب و کار است، دوم مولدسازی دارایی‌های دولت بوده، شاید در اقتصاد خود به این جنبه کم توجه کردیم که دولت در حوزه‌های مختلف سرمایه‌ها و دارایی‌های ارزشمندی دارد اما از آن درست استفاده نمی‌کنیم، به خصوص دارایی‌های راکد که می‌توانیم آن را آزاد کنیم. بخشی از مولدسازی این است و بخشی دیگر نیز اینکه دارایی‌ها را مولد کرده و به چرخه خدمات وارد کنیم. شاید اگر در دولت درک درستی از مولدسازی داشتیم، طور دیگری سرمایه‌گذاری می‌کردیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت امور اقتصادی و دارایی اضافه کرد: امروز اقتصاد ما چالش درآمدی دارد. دولت باید درآمدهای پایدار خود را حفظ کند و هزینه‌های اقتصادی دولت باید از منابع قابل اتکا و باثبات تامین شود نه مثل نفت که اگر شیرش را بستند ما را با مشکل مواجه کند.
وی بیان کرد: چقدر شرکت، بانک و ساختمان دولتی در بهترین خیابان‌ها داریم که هیچ استفاده‌ای جز استفاده اداری از آنها نمی‌کنیم. اگر کشور به این فهم می‌رسید و این ساختمان را به گونه‌ای می‌ساخت که مثلا طبقه اول را به بخش خصوصی داده و اجاره بگیرد، در نتیجه منابع درآمدی و درآمد باثبات داشتیم. مثلا آستان قدس از دارایی‌های خود مولدسازی کرده و خرج حرم و آستان قدس می‌کند و به دولت هم وابسته نیست.
عسگری افزود: اگر مسائل را بازتر و دقیق‌تر ببینیم خیلی بهتر می‌توان دولت را اداره کرد، منابع برای دولت خلق کرد و اگر تزلزلات درآمدی هم وجود داشته باشد، باید به رسالت‌ها و ماوریت‌های دولت خدشه وارد نشود. حالا که مولدسازی قانون شده باید بهتر آن را دنبال کنیم. اگر استان‌ها دارایی راکدی دارند یا این دارایی را بفروشند یا اینکه کارآمد کنند و مجدد به چرخه تولید و خدمات بیاورند.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه موضوع سوم اقتصاد هوشمند است، عنوان کرد: الکترونیکی کردن کارها ابزار اقتصاد هوشمند است. اقتصاد هوشمند یعنی شفاف کردن فعالیت‌های اقتصادی و اینکه بدانیم چه اتفاقی در شاکله اقتصاد می‌افتد و کارکردهای اقتصاد کجا غلط و کجا درست بوده و کجا به انحراف کشیده می‌شود تا قبل انحراف از آن جلوگیری کنیم. اگر این بحث را جدی‌تر می‌گرفتیم امروز این همه فساد و مشکل در اقتصاد که اعتماد عمومی را برای نظام کم کرده، رخ نمی‌داد.
وی خاطرنشان کرد: زمانی که لایحه مالیات‌های مستقیم را در سال ۸۹ - ۹۰ می‌نوشتم نظرمان این بود که تا وقتی نظام مالیاتی بحث شفاف‌سازی را در اقتصاد اجرایی نکند و نظام مالیاتی نداند در هر فعالیت اقتصادی چه کاره است، نظام مالیاتی نمی‌تواند عادلانه مالیات بگیرد، به همین خاطر در قانون مالیات‌ها وقت زیادی گذاشتیم و در ماده ۱۶۹ مصوب قانون مالیات‌ها، بحث شفاف‌سازی فعالیت‌های اقتصادی و تبادل و تقاطع اطلاعات اقتصادی را به عنوان کلید اصلاح قانون مالیات ایجاد کردیم.
عسگری ادامه داد: قانون مالیات سه سال در مجلس طول کشید و دو سالش برای این ماده بود. من اصرار داشتم این ماده از مجلس خارج نشود، این قانون از مجلس بیرون نمی‌‎آید و ایستادم تا در مجلس به نتیجه برسد که رسید، اگرچه هنوز در پیاده کردن آن مشکل داریم و دستگاه‌ها و متولیانی که باید آن را به کار بیندازند تا نظام مالیاتی بتواند کار خود را انجام دهد، کامل فعالیت نکردند اما این بستر هست و کشور به این نقطه رسیده که لازمه اقتصاد هوشمند است.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت امور اقتصادی و دارایی اضافه کرد: یکی از الزامات وزارت اقتصاد که امسال به عنوان یک رسالت برای آینده کشور در نظر دارد، بحث اقتصاد هوشمند است، با الکترونیکی کردن فرآیندها و شفاف‌سازی و تقاطع اطلاعات که بدانیم در اقتصاد چه می‌گذرد و منابع را چگونه درست مصرف کنیم.
سایر اخبار این روزنامه
سایه فردوسی‏پور همواره بر دوشنبه‏شب‏ها سنگینی می‏کند حق رشد محمد‏حسین میثاقی چقدر است؟ علیرضا صدقی دوگانگی رفتاری یا چماق و هویج دیپلماتیک یکسان نبودن تورم و هزینه خانوارها امری طبیعی است تغییر الگوی مصرف، نتیجه تورم مهاجرت، بیکاری یا مشغول شدن پزشکان به کارهای دیگر چه تبعاتی برای کشور دارد؟ هزینه‌سوزی برای پزشکان بی‌نسخه ضرورت تامین هزینه‌های اقتصادی دولت از منابع قابل اتکا مواضع دیپلمات‌های ایران وآمریکا پس از اظهارات روزهای اخیر دوباره تغییر کرد اما و اگرهای یک دیدار دیپلماتیک «‌ابتکار» سفر دوره‌ای محمدجواد ظریف به شرق آسیا را بررسی می‌کند دیپلماسی فشرده از غرب تا شرق دور در نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه مطرح شد ۱۵ بازداشتی در پرونده مدیر ارشد قوه قضائیه علی‌اکبر صالحی در بازدید از سایت تحقیقات هسته‌ای: تولید اورانیوم را به 50 تن می‌رسانیم آیت‌الله جنتی: برای ایستادگی در مقابل ظلم و ظالم نیاز به تجهیزات و ادوات پیشرفته نظامی داریم محمدجواد ظریف در گفت‏و‏گو با روزنامه سوئیسی تاگس آنسایگر: فلاحت‌پیشه: مردم باید از سرنوشت پول‌های غارت‏شده اطلاع پیدا کنند