پس از جورج بوش و میت رامنی، کالین پاول نیز از ترامپ اعلام برائت کرده است جمهوری‫خواهان علیه کاندیدای جمهوری‫خواهان

محمدرضا ستاری
در حالی که شهرهای مختلف آمریکا برای سیزدهمین روز پیاپی شاهد تظاهرات اعتراضی به واسطه قتل جورج فلوید به دست پلیس بود و همه‌گیری ویروس کرونا به بحرانی اقتصادی و اجتماعی در آمریکا دامن زده است، حالا چند روز است که برخی از اعضای برجسته و پرنفوذ حزب جمهوری‌خواه آمریکا از دونالد ترامپ به صورت علنی اعلام برائت می‌کنند.
هرچند در بحبوحه جریان استیضاح ترامپ در پاییز سال گذشته میت رامنی از جمله جمهوری‌خواهانی بود که موافق برکناری رئیس‌جمهوری در سنا بود، اما دو روز قبل در اقدامی بی‌سابقه علاوه بر میت رامنی، جورج بوش پسر رئیس‌جمهوری اسبق و کالین پاول وزیر خارجه پیشین آمریکا نیز ضمن انتقاد شدید از عملکرد ترامپ، از او اعلام برائت کردند.
جورج بوش که چند روز قبل از معترضان آمریکایی به صورت تلویحی حمایت و اعلام کرده بود که مقامات کشور باید حرف آمریکایی‌های سیاه‌پوست را بشنوند، به صورت علنی عدم حمایت خود از ترامپ را در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش رو مطرح کرده است. او که خود از جمله اعضای جنگ طلب و تندروی جمهوری‌خواه است بنا بر گزارشی که روزنامه نیویورک تایمز منتشر کرده است به صورت واضح گفته که ما امروز در آمریکا شاهد تبدیل ناسیونالیسم به بومی‌گرایی هستیم و در همین راستاست که تعصب و قلدری موجود منجر به تهدید تربیت اخلاقی کودکان آمریکایی شده است. از طرف دیگر میت رامنی و جب بوش برادر کوچک جورج بوش نیز عدم حمایت خود از ترامپ در انتخابات آبان ماه را اعلام کرده‌اند. به همراه این افراد عده‌ای از نظامیان برجسته و قدیمی آمریکایی نیز که معمولاً به صورت علنی از اظهارنظرهای سیاسی آن هم در ایام منتهی به انتخابات خودداری می‌کنند، همگی علیه ترامپ بسیج شده و برخی از آنها مانند جیمز متیس وزیر دفاع پیشین دولت ترامپ و دریادار ویلیام مک راون نیز گفته‌اند که پاییز امسال فرصتی خواهد بود تا آمریکا یک چهره‌ جدید به عنوان رئیس‌جمهوری را به خود ببیند. همچنین طبق برخی از گزارش‌های منتشر شده، بعضی از رهبران پیشین حزب جمهوری‫خواه مانند پل رایان و جان بینر در اعلام حمایتشان از ترامپ سکوت کرده و گفته می‌شود که ممکن است از آنجا که جو بایدن به فکر تشکیل ائتلاف جمهوری‌خواهان حامی بایدن است، برخی از آنها در حال بررسی احتمال رای دادن و حمایت از رقیب ترامپ باشند.


به بایدن رای می‌دهم
در این گیرودار روز یکشنبه هم کالین پاول وزیر خارجه آمریکا در دولت بوش و رئیس ستاد مشترک سابق با اعلام حمایت خود از جو بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری، تصریح کرده که رفتارهای ترامپ تهدیدی برای دموکراسی آمریکاست و از آنجا که وی در نحوه برخوردش با معترضان آمریکایی از قانون اساسی عدول کرده و درمورد برخی قضایا نیز علناً دروغگویی می‌کند، تصمیم گرفته تا در رقابت‌های انتخاباتی از وی حمایت نکند. به گزارش روزنامه گاردین، پاول که خود از نئوکان‌های برجسته جمهوری خواه است و فرماندهی ارتش آمریکا در جنگ اول خلیج فارس را نیز برعهده داشته است، به تلویزیون سی‌ان‌ان گفته است: من عمیقاً از رفتارهای ترامپ ناراحت هستم. توهین او به مادران گلد استار، جان مک کین و نیز مهاجران آمریکایی امری نیست که بر کسی پوشیده مانده باشد. این رفتارها برای دموکراسی آمریکا تهدید است و ما اکنون نتیجه آن را در اعتراض‌های اخیر می‌بینیم. اعتراضاتی که به عقیده من گسترده‌ترین تظاهراتی است که من در عمر خود دیده‌ام. پاول که در سال 2016 نیز به ترامپ رای نداده همچنین در پاسخ به این سوال که آیا در انتخابات پیش رو به رقیب ترامپ رای خواهد داد، می‌گوید: من به هیچ وجه نمی‌توانم از ترامپ حمایت کنم. بله در مقابل او به جو بایدن رای خواهم داد.
در این راستا همانطور که اشاره شد علاوه بر پاول برخی دیگر از نظامیان آمریکایی مانند جیمز ماتیس وزیر دفاع پیشین و سایر افسران بازنشسته آمریکایی هم در اقدامی نادر ترامپ را به سبب نحوه برخوردش با معترضان به قتل جورج فلوید به شدت محکوم کرده‌اند. همچنین در میانه سکوت برخی از جمهوری‌خواهان آمریکایی که گفته می‌شود در حمایتشان از ترامپ تردید وجود دارد، برخی از سناتورهای ارشد جمهوری‌خواه مانند لیزا مورکوفسکی نیز سخنان ماتیس و میت رامنی علیه ترامپ را مورد تائید قرار داده‌اند.
دستاوردهای بر باد رفته
ترامپ که دقیقا هفته گذشته در باغ کاخ سفید تهدید کرده بود که به واسطه آنکه رئیس‌جمهوری قانونی و حافظ نظم آمریکاست ارتش را برای مهار اعتراض‌ها روانه برخی از ایالت خواهد کرد، اکنون در وضعیتی گرفتار شده که علاوه بر انتقادات وسیع داخلی و اعلام برائت هم‌ حزبی‌های خود، حتی در داخل دولتش نیز با مخالفت روبه‫رو شده به طوری که چند روز قبل مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا به صورت علنی اعلام کرد که دستور ترامپ مبنی بر اعزام ارتش برای مهار اعتراضات در مینیا پولیس را اجرا نخواهد کرد. او که تا همین چند ماه پیش به گفته اغلب کارشناسان به واسطه عملکرد اقتصادی خود و نیز جلب حمایت اقشار تاثیرگذار، نامزدی بدون رقیب در انتخابات محسوب می‌شد، اکنون به واسطه بحران فراگیر کرونا و نیز شعله‌های اعتراضات وسیع عمومی در پائین‌ترین سطح از محبوبیت و نیز اقتدار خود قرار دارد. هر چند تا پیش از این گفته می‌شد که دموکرات‌ها با انتخاب بایدن اشتباه خود در انتخابات 2016 را تکرار کرده و گروه‌های پرنفوذ سیاسی و مالی نیز پشت سر ترامپ قرار دارند، اما امروز شرایط برای ترامپ و تیمش به گونه‌ای رقم خورده که احتمال شکست او در انتخابات بیش از هر زمان دیگری پررنگ‌تر است زیرا برخی از تحلیلگران معتقدند با توجه به دگرگونی تحولات جاری در ایالات متحده دیگر شعار اول آمریکا و نیز در افتادن با متحدان بین‌المللی موضوعیت خود را از دست داده و ادامه این روند می‌تواند هزینه‌های زیادی را به آمریکا تحمیل کند. لذا از هم اکنون حامیان قدرتمند سابق او به این نتیجه رسیده‌اند که فصل تغییر در آمریکا فرا رسیده و ادامه کار با ترامپ برای چهار سال آینده می‌تواند تبعات زیادی برای این کشور درپی داشته باشد.
سایر اخبار این روزنامه
«ابتکار» تاثیر تامین منابع مالی بر صنعت خودروسازی را بررسی کرد خرج بیهوده برای خانه کلنگی خودروسازان جلال خوش‌چهره پرهیز از نشانه‌های اغواگر در آمریکا چتر حمایت قانونگذار بر سر کودکان و نوجوانان چه رفتارهایی از سوی نمایندگان باعث خدشه‌دار شدن شان مجلس و جایگاه نماینده می‌شود؟ پس از جورج بوش و میت رامنی، کالین پاول نیز از ترامپ اعلام برائت کرده است جمهوری‫خواهان علیه کاندیدای جمهوری‫خواهان محتکران خودرو ممکن است به احکامی تا 20 سال حبس هم محکوم شوند رفع ابهام از حواشی احتکار خودرو آیا ادبیات می‌تواند در کاهش خشونت‌های خانگی موثر باشد؟ کتاب به جای داس رئیس جمهوری در دومین جلسه برنامه‌ریزی برای تحقق شعار جهش تولید: جهش تولید رمز عبور از مشکلات کشور است بلندترین خیابان ایران در چه صورت می‌تواند به لیست میراث جهانی یونسکو اضافه شود؟ آیت‌الله خامنه‌ای با تسلیت درگذشت رمضان عبدالله : رئیس قوه قضائیه با اشاره به اعتراضات در غرب: سرکوب مردم بی‫نتیجه است