رئیس‌جمهوری در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد

آماده‌سازی طرح الزام استفاده از ماسک در اماکن
رئیس‌جمهوری با بیان این‌که تا امروز درگیر موج اول کرونا هستیم، گفت: درگیری ما با این ویروس کوتاه‫مدت نیست. بنابراین مردم شکیبایی خود را در مقابله با این ویروس ادامه دهند.
حجت‌الاسلام حسن روحانی صبح شنبه در جلسه ستاد مقابله با کرونا، گفت: ما نباید با اقدامات خود به انتقال این ویروس کمک کنیم بلکه باید به افراد مسن و کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند کمک کنیم. باید به مسئله‌ فاصله‌گذاری توجه کرده و در تجمعات غیرضرور حضور نیابیم، بهداشت فردی را رعایت و از ماسک استفاده کرده زیرا ماسک به قطع زنجیره بیماری کمک می‌کند. رئیس‌جمهوری ادامه داد: طرح الزام استفاده از ماسک در اماکن ضروری در حال آماده‌سازی است تا در این ستاد تصویب و ابلاغ شود. در حال حاضر فعالیت اقتصادی، آموزشی، فرهنگی و معنوی می‌تواند با رعایت دستورالعمل‌های وزارت بهداشت آزاد باشد. تعطیلی مشاغل امکان‌پذیر نیست و مردم هم آن را نمی‌پذیرند. این تعطیلی مورد نظر ما نیست و ضرورتی هم ندارد، اما باید پروتکل‌ها رعایت شود و اجتماع و تردد در جاهای غیرضرور انجام نشود.
روحانی با بیان این‌که تا امروز درگیر موج اول کرونا هستیم، خاطرنشان کرد: برخی استان‌ها از پیک بیماری عبور کرده و برخی استان‌ها درگیر این پیک هستند و ممکن است در برخی استان‌ها هم پیک بیماری آغاز شود، البته نباید فشارهای روحی و روانی مردم را نگران کند. باید با استفاده از رسانه مخصوصا صدا و سیما مردم را آماده کنیم تا آنها بدانند درگیری ما با این ویروس کوتاه‫مدت نیست و خود را برای زمان بلندتر آماده کنیم ممکن است تا آخر سال درگیر باشیم.


رئیس‌جمهوری خاطرنشان کرد: ما تاکنون خوب عمل کرده‌ایم. همه دستگاه‌ها و مردم همکاری خوب داشتند، اما این همکاری به استقامت و استمرار نیاز دارد. در غیر این صورت ممکن است این دستاورد از بین برود. به عنوان رئیس جمهوری ایران از مردم درخواست می‌کنم به خاطر پاسداری از این دستاوردها و ایران عزیزمان، شکیبایی خود را ادامه دهند. مردم نباید نگران و مضطرب شوند و راه مقابله با کرونا را باید ادامه دهیم.
روحانی در ادامه به مصوبات جلسه اشاره و اعلام کرد: بر اساس تصمیم‌گیری ها، فعالیت مدارس و دانشگاه‌ها از ۱۵ شهریور آغاز می‌شود. رئیس‌جمهوری با بیان اینکه شرایط سختی برای مردم در دوران کرونا ایجاد شده است، گفت: یک عده با مرگ عزیزان‫شان مواجه هستند، عده‫ای با رنج جانکاه رو به رو هستند، مشاغل برخی رسته‌ها تعطیل بوده و هنوز بعضی تعطیل هستند، ضربه سختی به گردشگری وارد شده است، ضربه سختی به صادرات، آموزش و فرهنگ و حتی به بخش‌هایی از پزشکی وارد شده است. هنوز دندانپزشکی ما دچار مشکل است. وی ادامه داد: ما به یمن فداکاری جبهه سلامت، پزشکان و پرستاران و به یمن همکاری همه نیروهای مسلح و مردم تا امروز در مقابله با این ویروس سرافراز بودیم. اگر با کشورهای دیگر هم خود را مقایسه کنیم می‌بینیم کارنامه ما کارنامه قابل قبولی است. همکاری و هماهنگی و انسجام و با هم بودن علت اول است‫ اما ما زیربنای محکمی هم داشتیم. روحانی خاطرنشان کرد: اگر زیرساخت ما زیرساخت سال ۹۱ بود که نمی‌توانستیم پیش برویم. کاری که در این ۷ سال در زیرساخت‌ها برای افزایش تعداد تخت‌های بیمارستانی، آی‌سی‌یوها، تعداد پزشکان و پرستاران شد کار عظیمی بود. زیرساخت ارتباطات دومین نکته مهم است. اگر ارتباطات، پهنای باند، فضای مجازی، موبایل هوشمند در اختیار مردم نبود خیلی شرایط سخت بود. این زیرساخت قوی در عبور از شرایط ویژه فعلی کمک بسیاری کرد. وی افزود: زیرساخت سوم شرکت‌های دانش‌بنیان بود. الان به جای پنجاه تا، پنج هزار شرکت دانش‌بنیان فعال است. در بخش کشاورزی اگر تلاش‌های این چند وقته نبود می‌خواستیم ۶ میلیون تن گندم بخریم. کاری که در کشاورزی، انرژی و خودکفایی در بخش‌های مختلف مثل آب و برق انجام دادیم بسیار اهمیت دارد.
رئیس‌جمهوری گفت: می‫خواهم از بخش اقتصاد کشور علی‌رغم آگاهی از مشکلات فعلی مردم در این حوزه تشکر کنم. تامین ارز برای کالاهای مورد نیاز کشور بسیار کار بزرگی است که ما در شرایط تحریم و شرایط ویژه آن را انجام دادیم. ارز را برای کالاهای اولیه و اساسی تامین کرده و می‌کنیم. ریالی که پرداخت کردیم هم مهم است. کار ساده‌ای نیست که حقوق و بسته‌های معیشتی و یارانه مردم سر وقت پرداخت شده است. ما بسته ویژه کرونا به ۳ میلیون خانواری که در شرایط معیشت مناسب نبودند را هم عرضه کردیم. کار عظیم و بزرگی انجام گرفته است. وی یادآور شد: بازگشایی فعالیت اقتصادی ما به رفتار عمومی ما منوط است. اگر رفتار لازم را اجرا و به دستورالعمل‌ها توجه کردیم با کمترین تعداد فوتی‌ها و تلفات از این شرایط عبور می‌کنیم.
روحانی تصریح کرد: آن افرادی که تست کرونای‫شان مثبت می‌شود باید به همه اطرافیان خود اطلاع دهند. اگر فرد مثبت شده وارد جامعه شد و خود را قرنطینه نکرد بزرگ‌ترین خطر است. دستگاه تشخیص دهنده باید به خانواده و محل کارش اطلاع دهد. یک نفر مثبت بوده به عروسی، عزا و یا بازار ماهی‌فروش‌ها رفته و همه را مبتلا کرده است. برخی از مراقبت‌ها ممکن است خیلی سخت نباشد زمانش ۱۴ روز باشد، اما آثار مهمی بر سلامت مردم و کادر درمان دارد.
رئیس‌جمهوری گفت: خدمت مردم عزیز عرض می‌کنم تصمیمات خوبی در این جلسه گرفتیم. مبنای اینکه می‌گوییم فلان مکان قرمز است دیگر کل استان نیست. مبنای ما شهرستان است. این موضوع به علت دقت در عمل است. مسئله بعدی این است که هر استانی که شهرستانش دچار مشکل شده است بلافاصله ستاد استانی‌اش پیش‌بینی‌های لازم را بکند. برای ستاد اجتماعی و امنیتی ما بفرستد و پس از بررسی وزارت کشور با تایید رئیس‌جمهوری اجرایی و عملی شود. محدودیت‌ها ممکن است برای همه استان‌ها نباشد برای بخش‌هایی اجرایی شود. رئیس‌جمهوری ادامه داد: طرح الزام استفاده از ماسک در اماکن سرپوشیده که تجمع در آن است در حال آماده‌سازی است اما قبل از الزامی کردن این طرح باید ماسک به وفور و ارزان در اختیار مردم قرار بگیرد. همچنین دستورالعمل خوبی توسط وزارت بهداشت برای زندان‌ها آماده و ابلاغ شده است که این دستورالعمل مبنا می‌شود و وزارت بهداشت هم برای اجرای آن نظارت می‌کند و اگر هم لازم باشد باز هم به زندانیان مرخصی داده می‌شود.
وی ادامه داد: در جلسه امروز تصمیم گرفته شده که دانشگاه‌ها از 15 شهریور فعالیت خود را آغاز کنند که بخشی از فعالیت‌ها در فضای حقیقی و بخشی هم در فضای مجازی خواهد بود. برای ما کلاس و خوابگاه خلوت اصل است و باید اجازه داده شود دانشجویان در دانشگاه شهر خود ترم پیش رو را بتوانند بگذارنند تا از تراکم جمعیت در خوابگاه‌ها کم شود. روحانی اضافه کرد: همچنین آموزش و پرورش از 15 شهریور فعالیت خود را آغاز می‌کند، البته این اجازه به آموزش و پرورش هم داده شد که به تناسب استان‌ها از اول شهریور فعالیت خود را به تدریج آغاز کند. تعطیلی پنجشنبه مدارس هم حذف می‌شود تا کلاس‌ها خلوت‌تر باشد. وی در پایان گفت: کمیته تبلیغاتی هم فعالیت خود را آغاز می‌کند تا به مردم در مورد کرونا و پساکرونا اطلاع‌رسانی کند. برخی مطرح می‌کنند که در فضای پسا کرونا چه اتفاقی خواهد افتاد که معمولا پیش‌بینی آن نادرست است و مردم را مضطرب می‌کند. روز و ماه پایان کرونا معلوم نیست.
سایر اخبار این روزنامه
«ابتکار» از آسیب‌‌های ناشی از پرداخت وام ازدواج پس از دستور محدودیت سنی دریافت‌کنندگان آن گزارش می‌دهد ژوبین صفاری زنده‌باد تحریم؛ از شعار تا مسئولیت «ابتکار» تاثیرات قطعنامه ضد ایرانی بر اقتصاد داخلی را بررسی کرد اقدامات انگلیس، آلمان و فرانسه، سرنوشت توافق هسته‌ای را به‌کجا خواهد رساند؟ ایران و اروپا در پیچ سخت برجام آمار خودکشی ایرانی‌ها در سال 98 نسبت به سال 97 نزدیک به یک درصد رشد داشته است زنگ خطر روند صعودی آمار خودکشی آیا فضای مجازی می‌تواند رونقی دوباره به اقتصاد هنر بدهد؟ ریسکی به نام خرید آنلاین آثار هنری قاضی فراری قصد بازگشت به ایران را داشت؟ جزئیات جدید از مرگ مشکوک قاضی منصوری رئیس‌جمهوری در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد ماجرای تخلف ساختمانی زمینی در جماران مورد توجه منتقدان دولت قرار گرفت خانه‌ای برای رئیس‌جمهوری یا ساختمانی برای ریاست جمهوری؟ وزیر خارجه اسبق ایالات متحده از احتمال وقوع انقلاب در آمریکا سخن گفت هشدار کری درباره وضعیت غیرقابل پیش‌بینی در‫صورت انتخاب مجدد ترامپ وزیر خارجه اسبق ایالات متحده از احتمال وقوع انقلاب در آمریکا سخن گفت هشدار کری درباره وضعیت غیرقابل پیش‌بینی در‫صورت انتخاب مجدد ترامپ رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح اعلام کرد ۳ بازداشتی در پرونده هواپیمای اوکراینی رفتار سنجی تروئیکای اروپا در قبال ایران؛ نیمکت نشینِ شاکی