سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد روح‌الله زم در یک قدمی اعدام

سخنگوی قوه قضائیه از محکومیت روح‌الله زم سردبیر آمدنیوز به اعدام خبر داد.
غلامحسین اسماعیلی در بیست و هشتمین نشست خبری با اشاره به گذشت 15 ماه از تحول در دوره قوه قضائیه و پس از شرح برنامه‌های انجام شده در هفته قوه قضائیه، اظهار کرد: برخورد قاطع با مفسدین اقتصادی و برگزاری دادگاه علنی آخرین حلقه از زنجیره مبارزه با فساد است. ما از این مسیر عقب‫گرد نخواهیم داشت و از قطع کردن دستان آلوده به کرونای فساد اقتصادی مفسدان کوتاه نخواهیم آمد اما اعلام می‌کنیم که مجازات مفسدان اقتصادی تنها یک حلقه و بلکه حلقه پایانی زنجیره مبارزه با فساد وتحقق عدالت است و هدف نظام تحقق عدالت و عاری شدن کشور از هرگونه فساد است. ما برای از بین بردن فساد در جامعه نیازمند اجتماع ملی هستیم. امیدواریم با مشارکت همه بخش‌ها این زنجیره تحقق یابد. هم با مفسدین مبارزه می‌کنیم و هم به دنبال این هستیم که مجازات‌ها قانونی باشد و به دنبال استرداد اموال به غارت رفته مسلمین و از جمله شبکه بانکی کشور هستیم. در خرداد ماه ۹۹ تنها در یک پرونده اقتصادی درخصوص مجموعه بدهی‌های گروه فلاحتیان به سیستم بانکی ۱۲ هزار میلیارد تومان مجموعه بدهی های این گروه به سیستم بانکی ما تسویه شد. اسماعیلی تصریح کرد: هیچ واحد تولیدی نباید تعطیل شود و این سیاست را اعلام کردیم و مورد عنایت سیستم بانکی قرار گرفت و ان‌شاءالله شاهد زنجیره تولید در کشور خواهیم بود.
وی درخصوص آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده کارگران آذرآب نیز گفت:  ما چند سیاست را در حوزه مسائل کارگری اعلام کردیم. اولا ما اعتراض کارگران را به رسمیت می‌شناسیم اما تاکید کردیم اعتراض باید در چارچوب و ضوابط قانونی باشد و توام با اعمال مجرمانه نباشد. از سوی دیگر اعتقاد داریم باید مطالبات جامعه کارگری برآورده شود اما در برخی حوزه‌ها شاهد رفتارهای قانون‌شکنانه بودیم و قوانین نظم عمومی کشور به هم ریخت اما باز هم سیاست ما ارفاقی است. هم در موضوع هپکو و هم در پرونده آذرآب هم همین موضوع را شاهد بودیم. اخیرا بعد از صدور حکم در پرونده آذرآب یک فضاسازی رسانه‌ای صورت گرفت در حالی که حکم بدوی بود و از سوی دیگر مجازات‌ها ابطال شده بود اما کار رسانه‌ای کردند. وی افزود: آنچه این روزها در رابطه با اعتراض آذرآب مطرح شده بود در رابطه با دادنامه‌ای بود که قطعی نشده بود. پس از ابلاغ تعدادی از کارگران گفتند رای را قبول داریم. دادگاه تجدید نظر استان مرکزی رای دادگاه بدوی را نقض و در رابطه با کارگران آذرآب حکم برائت صادر شده است.
محکومیت روح‌الله زم به اعدام


به گزارش ایسنا، اسماعیلی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا رای پرونده روح‌الله زم صادر شده یا خیر؟ گفت: بله، حکم صادر شده است و از آنجا که  رسیدگی به اتمام رسیده است، حکم مبنی بر محکومیت زم صادر شده است و گرچه ما در ایام غیرقطعی جزئیات آن را نمی‌گوییم ولی پرونده‌ای بود که در راستای  ماده ۳۵۵ آیین دادرسی کیفری اجازه انتشار جریان دادگاه اخذ شده بود می‌توانیم جزئیات آن را بگوییم‌. وی افزود: از موارد اتهامی متعددی که روح‌الله زم داشت،  دادگاه ۱۳ مورد از عناوین ریز اتهامات را توام با هم از مصادیق افساد‫فی‫الارض دانسته است و حکم اعدام صادر کرده است و درمورد چند مورد اتهامی که  افساد‫فی‫الارض نبود به  مجازات حبس محکوم شده که این حکم غیرقطعی و  قابل فرجام‌خواهی است و چنانچه از ناحیه ایشان فرجام‌خواهی شود پرونده به دیوان عالی ارسال می‌شود و نهایتا رای دیوان عالی کشور است که سرنوشت این پرونده را مشخص می‌کند.
تایید بازداشت سه تن از اعضای جمعیت امام علی(ع)
اسماعیلی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره علت دستگیری اعضای جمعیت امام علی اظهار کرد: بازداشت افراد درباره این موضوع را تایید می‌کنیم؛ سه نفر بازداشت شدند اما باید اشاره کنم موضوع ربطی به سازمان و تشکل مردم‌نهاد آن‌ها ندارد. افراد دستگیر شده در مظان اتهاماتی قرار گرفته‫اند که مربوط به شخص آنهاست و هرکس اتهامی متوجه او باشد و دلایلی برای توجه اتهام به وی وجود داشته باشد، وظیفه ورود، رسیدگی و پیگیری را داریم. اسماعیلی خاطرنشان کرد: بارها اعلام کردیم در اکثر قریب به اتفاق موارد، شخص و فرد تحت تعقیب ماست و نه نهاد، سازمان و شغل. گاهی درباره تحت تعقیب قرار دادن دانشجو سوال می‌کنند اما برای ما دانشجو بودن موضوعیت ندارد. برای ما مهم این است که یک عمل مجرمانه به این فرد نسبت داده شده و ما باید رسیدگی کنیم. گاهی از تحت تعقیب قرار گرفتن قاضی، کارمند و... می‌پرسند که پاسخ ما همان است که ذکر کردم. سخنگوی قوه قضائیه تاکید کرد: به هرحال اصل بازداشت سه نفر از وابستگان به این جمعیت درست است و موضوع ارتباطی با ساختار تشکیلاتی آن‌ها ندارد بلکه اتهاماتی است که به خود افراد وارد شده و چون هنوز در آغاز مرحله رسیدگی هستیم، با همان محدودیت‌های قانونی از بیان جزئیات موارد اتهامی هم معذورم و ان‌شاءالله در ادامه فرآیند و پس از مهیا شدن بستر قانونی اطلاعات تکمیلی این اقدام ارائه خواهد شد.
پیگیر ابهام‫زدایی از موضوع قاضی منصوری هستیم
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا مرگ قاضی منصوری تایید شده است و قوه پیگیر موضوع است؟ گفت: قوه قضائیه به جد پیگیر ابهام‌زدایی و شفافیت حادثه‌ای است که در رومانی اتفاق افتاده است. به لحاظ ابعاد مختلف موضوع برای ما اهمیت دارد زیرا هم شهروند ما بوده و هم پرونده اتهامی داشته  و از طریق پلیس اینترپل و نیابت به دولت رومانی ما تقاضای استرداد این فرد به کشور را کرده بودیم و آنها تشکیل پرونده داده بودند و تحت نظارت پلیس بود لذا ما را موظف می‌کند تا موضوع را تعقیب کنیم تا شفاف شود. وی افزود: ما قضاوتی نداریم. روایت پلیس بین‌الملل این است که فرد کشته شده و مستنداتی پلیس بین‌الملل فرستاده از جمله تصویر گذرنامه و جنازه‌ای که منتسب به ایشان است و حسب ظاهر خود فرد است. ولی ما قاضی‌ هستیم و  به ظاهر حکم نمی‌کنیم که قطعا نظر بدهیم. وی افزود: باید ∆ΝΑ جسد بیاید و با بستگان انطباق داده شود آن زمان ما اعلام می‌کنیم که او هست یا نه.  خواست خانواده‌اش هم هست و از طریق وزارت خارجه پیگیریم که در اسرع وقت انجام شود و جسد را  بفرستند و مطالبه استرداد جسد کردیم. وی افزود: در زمینه اینکه خودکشی بوده یا دیگرکشی، ابهام هست. باید مستندات ارسال شود و تقاضا کردیم هیئتی از پلیس جنایی و بین‌الملل و پزشکی قانونی به رومانی اعزام  شوند و اسناد را ببینند  تا ما بتوانیم اظهارنظر قطعی در رابطه با اصل فوت و حادثه منجر به فوت را کنیم. شدیدا هم مطالبه می‌کنیم هم از طریق وزارت خارجه ایران پیگیری کردند که نتایجی به دست نیامده و هم از دولت رومانی که آن را ابهام‌زدایی کنند.
حسن رعیت همچنان بازداشت است
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درخصوص آخرین وضعیت پرونده حسن رعیت و اینکه آیا این فرد در بازداشت به سر می‌برد یا خیر گفت؟ طبق آخرین استعلامی که داشتم این فرد همچنان در بازداشت است. ابعاد و تخلفاتی دارد که به لحاظ نوع اتهامات، تحقیقات پرونده‌اش طولانی شده است. اطلاعی که گرفتیم این بود که تحقیقات مراحل پایانی خود را سپری می‌کند و مراحل پایانی دادسرایی در حال نهایی شدن است و با توجه به بازداشت این فرد تاکید شده است که در رسیدگی به پرونده این فرد تسریع شود.
اسماعیلی در پاسخ به سوالی درباره صدور حکم اعدام سه نفر در رابطه با اعتراضات آبان ماه گفت: در آخرین پیگیری که انجام دادم، پرونده‌ای که درباره اعتراضات آبان ماه به دیوان عالی کشور ارسال شده، هنوز اعاده نشده و رای دیوان عالی کشور مبنی بر تایید حکم به دست ما نرسیده است. ما  بین اغتشاش و اعتراض تفاوت قائلیم و معدودی از افراد هستند که دیدید اغتشاشات به پا کرده و پمپ بنزین و بانک آتش زدند و حتی آدم کشتند، کسی که جرمی انجام می‌دهد جامعه انتظار دارد که مجازات شود. چه در این پرونده و چه پرونده‌های دیگر، اتهام این افراد فقط اغتشاش نیست بلکه موارد دیگری از جمله مزاحمت نوامیس و سرقت و غیره هم داشتند و نباید فقط آن را به اعتراضات آبان ماه ربط داد.
وی درباره اینکه در پرونده طبری از مفسدان اقتصادی مثل دیواندری هستند آیا مفسدان اقتصادی که محکوم شدند یا دادگاه‫شان در حال برگزاری است با طبری ارتباط دارند، گفت: در این پرونده کسانی که ارتباط‫شان با طبری مشهود بوده در زمره ۲۱ نفری هستند که  اسامی آنها در کیفرخواست امده است  البته بخش‌هایی از پرونده هنوز در دادسراست که مفتوح است البته برای برخی از این افراد کیفرخواست صادر شده  که هنوز نمی‌توانیم درموردش  اظهارنظر کنیم.
۵ سال حبس فریبا عادلخواه قطعی شد
وی درباره پرونده  فریبا عادلخواه گفت: دادگاه بدوی قبلا در‫مورد خانم فریبا عادلخواه رای صادر کرده بود و ایشان تجدیدنظرخواهی کرده بود و پرونده به دادگاه تجدیدنظر رفت. اخیرا دادگاه تجدیدنظر حکم بدوی را تایید کرده و ایشان به لحاظ ارتکاب جرایم امنیتی که اجتماع و تبانی در جهت اقدام علیه امنیت کشور بوده به ۵ سال حبس و برای اتهام دیگر به  یک سال و نیم حبس محکوم شد اما بر اساس ضوابط و مقررات، مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس او  با احتساب بازداشت ایام قبلی اجرا خواهد شد.
اسماعیلی در پاسخ به سوالی در خصوص اعلان قرمز و جلب  ترامپ و ۳۶ متهم در ترور شهید سردار سلیمانی گفت:  ما بارها گفتیم از خون سردارمان کوتاه نمی‌آییم. باید رسیدگی انجام شود که این رسیدگی ممکن است در ایران ، عراق و یا مجامع بین‌المللی باشد. در داخل اقداماتی انجام شده و هیات مستشاری هم تشکیل شده است و بر اساس یافته‌های خوبی که شد تعدادی از عناصر موثر در این اقدام شناسایی شدند. کسانی که رسماً این اقدام را بر عهده گرفتند و کسانی که ما بر اساس اشراف اطلاعاتی‌مان شناسایی کردیم در لیست قرار دارند. پیگیر هستیم در هر زمان به هر کدام از این افراد دسترسی حاصل شود محاکمه صورت گیرد. این ‌موضوع به هیچ وجه سیاسی و قومی نیست چرا که قتلی انجام شده است. انسانی که به دعوت رسمی یک کشور وارد آن کشور شده و خودش هم نماد مبارزه با تروریست بوده است به قتل رسیده و بیانگر این است که به هیچ وجه سیاسی نیست.
سایر اخبار این روزنامه
سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد روح‌الله زم در یک قدمی اعدام جلال خوش‫چهره آزمون اعتبار سازمان ملل مدیر ارتباطات شرکت صنایع تولیدی کروز: عملکرد کروز در داخلی‌سازی از مهندسی معکوس به طراحی قطعات ارتقاء پیدا کرده است «ابتکار» ماجرای افزایش قیمت بلیت‌های کنسرت را بررسی کرد نت‌های گران! سخنگوی دولت: دیگر نمی‌توانیم تعطیلی بزرگ در کشور داشته باشیم تلاش‌های دولت برای پرهیز از ورود به موج دوم کرونا «ابتکار» از نگرانی افزایش شیوع بیماری کرونا و خستگی کادر درمانی کشور گزارش می‌دهد ظریف با یاری گرفتن از مصدق به جلسه گزارش اجرای قطعنامه 2231 شورای امنیت رفت هم‌صدایی شورای امنیت به نفع ایران علیه آمریکا روحانی در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد اختصاص یارانه دولتی برای تولید ماسک ارزان قیمت «ابتکار» از صعود بی‌سابقه در بازار سرمایه گزارش می‌دهد اما و اگرهای رشد شاخص بورس ظریف با یاری گرفتن از مصدق به جلسه گزارش اجرای قطعنامه 2231 شورای امنیت رفت هم‌صدایی شورای امنیت به نفع ایران علیه آمریکا