نخست‌وزیر محبوب روشنفکر‌ها از خیریه می‌دزدید

سرویس بین الملل جوان آنلاین: هرچند رسانه‌های غربی مدعی هستند که در بازتاب اخبار از اقصی نقاط جهان همواره تلاش می‌کنند جانب انصاف را رعایت کنند، اما در انعکاس اخبار تحولاتی که در کشور‌های غیر غربی رخ می‌دهد، در مقایسه با آن چیزی که در کشور‌های غربی روی می‌دهد، متفاوت است و در این میان شبکه «بی‌بی‌سی» که به طور مستقیم از دربار ملکه انگلیس تأمین مالی می‌شود، گوی سبقت را از دیگران ربوده است. در روز‌های اخیر اخباری مبنی بر دزدی شیک و اتوکشیده نخست‌وزیر کانادا از یک مؤسسه خیریه در این کشور، خبرساز شده است و افشای این اطلاعات سبب شده پارلمان کانادا برای توضیح درباره این موضوع جاستین ترودو را فرابخواند. به گزارش یورونیوز، افشای خبر فساد مالی یک مقام ارشد آن‌هم به ویژه در دنیای سیاست که به عنوان چهره‌ای درستکار و بی حاشیه شناخته می‌شود، خبری است که رسانه‌ها از آن نمی‌گذرند. اما در روز‌های گذشته رسانه‌های فارسی زبان از جمله بی‌بی‌سی فارسی که از جزئی‌ترین اخبار داخلی ایران گرفته تا زیر سؤال بردن آمار قربانیان کرونا، به عنوان سوژه‌ای داغ استفاده می‌کنند، چشم خود را بر رسوایی مالی جاستین ترودو که در جامعه غرب‌باوران وطنی چهره‌ای محبوب به حساب می‌آید. ماجرا از بررسی حساب‌های مؤسسه خیریه We شروع شد. دولت کانادا مدتی است با این مؤسسه قراردادی برای برنامه وام دانشجویان با مبلغ ۹۰۰ میلیون دلار بسته است. حساب‌های این مؤسسه خیریه علاوه بر اینکه نشان می‌دهد، دولت در فاصله سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ مبلغ ۵/ ۵ میلیون دلار از نهاد‌های دولتی کمک گرفته، ارتباط خاص مؤسسه We با خانواده جاستین ترودو را نیز افشا می‌کند. بنابر آنچه رسانه‌ها تاکنون منتشر کرده‌اند، برادر و همسر ترودو برای سخنرانی کردن در مؤسسه یاد شده پول گرفته‌اند. فقط مبلغی که مادر و برادر ترودو طی سال‌های گذشته دریافت کرده‌اند، بالغ بر ۳۰۰ هزار دلارکانادا برآورد شده است. همسر ترودو نیز سال ۲۰۱۲ یعنی قبل از اینکه او رهبر حزب لیبرال کانادا شود، برای شرکت در مراسمی، مبلغ ۱۵۰۰ دلار کانادا از این مؤسسه دریافت کرده است. این رسوایی، دامنگیر بیل مورنو، وزیر اقتصاد هم شده است و شواهد نشان می‌دهد که او و خانواده‌اش هم با این خیریه در ارتباط بوده‌اند، ضمن اینکه یکی از فرزندان مونرو در خیریه We شاغل است. برملا شدن ارتباط مورنو با این قرارداد باعث شد که وی ناچار به عذرخواهی شود.
انتشار چنین خبری، واکنش منتقدان ترودو را در پارلمان به دنبال داشت. آن‌ها از او خواستند درباره این قرارداد ۹۰۰ میلیون دلاری و بهره‌کشی اقتصادی دولت از یک مؤسسه خیریه توضیح دهد. ترودو روز پنج شنبه در جریان ارتباط ویدئوکنفرانسی و شهادت در برابر کمیته مالی، در دفاعی ۹۰ دقیقه‌ای از خود گفت که قصد سوءاستفاده مالی نداشته است و از پنهانکاری در ارتباط خانواده‌اش با این خیریه عذرخواهی کرد. ترودو همچنین در پارلمان کانادا تأکید کرد که از پرداخت هزینه سفر‌های وزیر دارایی‌اش به وسیله این خیریه مطلع نبوده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «اگرچه این کشمکش‌ها در نهایت باعث شد مؤسسه We از اجرای این طرح صرف‌نظر کند، اما افشای چنین خبری به وجهه این دو مقام کانادایی به ویژه ترودو لطمه سنگینی وارد کرده تا جایی که افکار عمومی جامعه از استعفای نخست‌وزیر حمایت می‌کنند». هرچند افشای چنین فساد‌های مالی از سوی مقامات ارشد در غرب گاهی به استعفای آن‌ها منجر می‌شود، اما گویا برخی رسانه‌ها در انعکاس چنین پرونده‌های فسادی چشم خود را بر حقایق می‌بندند. بی‌بی‌سی کوچک‌ترین پرونده‌های فساد در ایران را چنان بزرگ‌نمایی می‌کند تا مردم را به وجود فساد گسترده در بین حاکمیت، بدبین کند، اما از آنجا که برخی افراد ظاهراً روشنفکر ایرانی که غرب را سرزمین رؤیا‌ها تصور می‌کنند، از نمایش چنین فساد‌هایی در غرب چشم‌پوشی می‌کند تا ایرانی‌ها با همان ذهنیت آرمانی به غرب بنگرند.