مخالفت ستاد کرونای تهران با بازگشایی حضوری مدارس و دانشگاه‌ها

معاون برنامه‌ریزی و نظارت ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در تهران اعلام کرد: ستاد کرونای تهران با بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها به صورت حضوری برای ترم پاییز مخالف است.دکتر علی ماهر در گفت‌وگو با ایسنا در این باره، اظهار کرد:‌ ارزیابی و بررسی‌های ما در ستاد تهران نشان می‌دهد که زیرساخت‌ها و بستر مناسب و همچنین آمادگی لازم برای پذیرش حضوری دانش‌آموزان و دانشجویان در فضاهای آموزشی استان تهران وجود ندارد، بنابراین ستاد تهران کلا با بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها به صورت حضوری مخالف بوده و این مساله را بارها مطرح کرده است.
وی با اشاره به وضعیت و امکانات موجود در فضاهای آموزشی شهر تهران،  گفت: در شهر تهران با توجه به امکانات موجود اکیدا توصیه می‌شود که در سال تحصیلی جدید از فضا و آموزش‌های مجازی و در کل سیستم غیرحضوری برای مدارس و دانشگاه‌ها استفاده شده و تنها در موارد خاص و مورد نیاز و به صورت موردی نسبت به پذیرش حضوری دانش آموزان یا دانشجویان اقدام شود. معاون ستاد کرونای تهران با اشاره به مهمترین چالش‌های پیش رو در این رابطه، عنوان کرد:‌ در رابطه با دانشگاه‌های دولتی شهر تهران اکثر دانشجویان از شهرستان آمده‌ و باید در خوابگاه سکونت داشته باشند  که این مساله مشکل را مضاعف می‌کند، چراکه رعایت پروتکل‌های بهداشتی در فضاهای خوابگاهی تقریبا ناممکن است. اکثر اتاق‌های خوابگاهی چند نفره بوده که امکان جداسازی افراد در این فضاها وجود ندارد و در کل فضاهای خوابگاهی، ورودی‌ها و سایر بخش‌های آن برای اجرای پروتکل‌های بهداشتی و رعایت اصول فاصله‌گذاری محدود است.
دکتر ماهر با اشاره به سایر کمبودهای زیرساختی در فضاهای آموزشی، اظهار کرد:‌ مساله مهم بعدی فضاهای آموزشی در دانشگاه‌ها و مدارس بوده که در اکثر کلاس‌های بالای 30 نفره مدارس هیچ وقت نمی‌توان فاصله‌گذاری لازم را فراهم کرد، همچنین  فضاها در مباحث گردش و تهویه هوا استانداردهای لازم را ندارند و طبیعتا با سرد شدن هوا در پاییز و همزمانی آن با شیوع آنفلوانزا و حضور مدام دانش‌آموزان و دانشجویان در فضاهای بسته می‌تواند افراد را آسیب‌پذیرتر کند. این عضو هیات علمی دانشگاه در ادامه با بیان اینکه بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها بدون توجه به زیرساخت‌های لازم باعث افزایش شدید رفت و آمدها، تردد و استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی می‌شود، گفت: در حال حاضر بزرگترین عامل شیوع و انتقال بیماری در شهر تهران همین وسایل حمل و نقل عمومی است، چراکه امکانات به اندازه کافی وجود ندارد و همین بار فعلی رفت‌وآمدها نیز با استانداردها یعنی فاصله گذاری دو متر و تهویه مناسب، پوشش داده نمی‌شود. بنابراین این خطر با بازگشایی مدارس و دانشگاه
 چندبرابر می‌شود.


وی با بیان اینکه توصیه ما این است که در ترم آینده در فضای مدارس و دانشگاه‌ها، آموزش به صورت مجازی و از راه دور دنبال شود، تاکید کرد: آموزش حضوری در ترم پاییز را با شرایط و امکانات موجود به هیچ عنوان به صلاح نمی‌دانیم، بنابراین حداقل در ترم آینده یعنی ترم پاییز با پیش بینی شیوع بیشتر بیماری کووید 19 و همزمانی آن با شیوع آنفلوانزا، صلاح نمی‌دانیم که افراد به صورت حضوری در مدارس و دانشگاه‌ها حاضر شوند. معاون ستاد کرونای تهران با بیان اینکه استان تهران همچنان جزو استان‌های قرمز محسوب می‌شود و تمام پروتکل‌های مرتبط با استان‌های مناطق قرمز باید برای آن رعایت شود، گفت:  بنابراین پیشنهاد روشن ما در ستاد مقابله با کرونای استان تهران این است که ترم آینده در مدارس و دانشگاه به صورت غیر حضوری برگزار شود.وی با بیان اینکه تجربه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها در ترم گذشته نشان داد که زیرساخت‌های مناسب آموزش مجازی به خصوص در دانشگاه‌های دولتی فراهم است، گفت:‌ حتی بسیاری از دانشگاه‌ها قبل از اعلام دولت و به صورت داوطلبانه، آموزش‌های مجازی و غیرحضوری را آغاز کردند، بنابراین زیرساخت لازم در دانشگاه‌ها تا حد قابل توجهی مهیاست.به گفته ماهر، در رابطه با دانشگاه‌های علوم پزشکی، چالش‌هایی در رابطه با واحدهای عملی وجود دارد که البته آموزش‌های بالینی به دلیل فعال بودن بیمارستان‌ها ادامه داشت و  در رابطه با آموزش‌های تئوری نیز مشکلات جدی گزارش نشد.دکتر ماهر در خاتمه با اشاره به برگزاری جلسات آموزش و پرورش با ستاد ملی کرونا برای تصمیم‌گیری در خصوص نحوه بازگشایی مدارس در ترم پاییز در تهران، گفت:‌ از ستاد کرونای تهران نیز در این رابطه استعلام شده و ما نیز نظرات خود را اعلام کرده‌ایم ولی تصمیم گیری قطعی احتمالا تا اوایل شهریور اتخاذ می‌شود.
آخرین آمارهای کرونا در ایران
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه در طول ۲۴ ساعت ، ۱۶۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند، گفت: بر این اساس مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۱۹ هزار و ۹۷۲ نفر رسید.به گزارش ایسنا، دکتر سیما لاری، گفت: از روز 27 مرداد تا روز ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۳۸۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۱۰۶۶ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۴۷ هزار و ۸۳۵ نفر رسید.وی افزود: متاسفانه در طول این ۲۴ ساعت ، ۱۶۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۹ هزار و ۹۷۲ نفر رسید.لاری با بیان اینکه خوشبختانه تا روز ۲۸ مرداد ۳۰۰ هزار و ۸۸۱ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده اند، ادامه داد:  ۳۸۸۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. در عین حال تا کنون دو میلیون و ۹۱۴ هزار و ۴۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، استان‌های مازندران، تهران، قم، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استان‌های فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار
 قرار دارند.
احتمال ادامه محدودیت‌های تهران در شهریور
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره اجرای مجدد طرح ترافیک در تهران، گفت: محدودیت‌ها در تهران تا پایان مرداد ماه ادامه دارد و سپس بر اساس ارزیابی‌هایی که انجام می‌شود، مجددا درباره تمدید محدودیت‌ها یا تعدیل آن تصمیم می‌گیریم. فکر می‌کنم که بخش زیادی از محدودیت‌های تهران در شهریور ماه هم ادامه داشته باشد.به گزارش ایسنا، وی افزود: در زمینه طرح ترافیک هم که در تهران اجرا می‌شود، به طور کلی از نظر من راه حل و علاج اصلی این است که زیرساخت‌های حمل و نقل عمومی را درست کنیم. وقتی طرح ترافیک را برمی‌داریم، مرکز شهر شلوغ می‌شود و ممکن است آلودگی هوا بالا رود و وقتی آن را اجرا می‌کنیم، تجمعات بیشتر می‌شو. بنابراین فکر می‌کنم این موارد مُسَکن هستند و راه حل اصلی نیستند.رئیسی با اشاره به وضعیت برگزاری کنکور، گفت: بعد از آزمون دکترا که اعلام شد بیش از ۹۰ درصد رضایت وجود داشت، ما کد ملی تمام افرادی که آزمون دکترا دادند از سازمان سنجش گرفتیم و همه این‌ها را در سامانه سیب بررسی کردیم و نرم سنی ۲۴ تا ۴۸ سال را در نظر گرفتیم که میزان ابتلا در این نرم سنی تا ۱۲ روز بعد از برگزاری کنکور در کشور، یک در ۱۰۰۰ بود. کنکوری‌ها را هم بررسی کردیم و میزان ابتلای آنها سه دهم در ۱۰۰۰ بوده است. علت این بوده که این افراد، به دلیل کنکور در خانه مانده‌اند و میزان ابتلایشان کم بوده است. برای کنکور سراسری فاصله ۱.۸ متر را تعیین کرده‌ایم. مهلت ورود به جلسه را دو ساعت مشخص کرده‌اند. روش خروج را باید به گونه ای تنظیم کنند که تراکم ایجاد نشود. مساله اصلی هم همراهان دانش‌آموزان هستند که نباید تجمع کنند. وی درباره قیمت ماسک، گفت: قیمت ماسک وظیفه وزارت صمت است ما اعلام کردیم که استفاده از ماسک خانگی هم می‌تواند بسیار موثر باشد.