موفقیت ایران در شورای امنیت تدبیر دولت و نظام بود

گروه سیاسی/ پیروزی ظاهری در کودتای 28 مرداد 1332 تا شکست تاریخی در جلسه شورای امنیت در 24 مرداد 1399، تشبیه روحانی از فرازو فرود رابطه ایران و امریکا بود که در جلسه روز گذشته هیأت دولت مطرح شد. به تعبیر رئیس جمهوری، دشمن اگرچه به ظاهر در سال 32 موفقیتی به دست آورد، اما در 24 مرداد امسال حتی به رغم به دست گرفتن کاسه گدایی، نتوانست موفقیتی به دست بیاورد. روحانی این موفقیت را مرهون تدبیر دولت و نظام دانست و ادعای مقام‌های امریکا برای استفاده از مکانیسم ماشه در برجام را از جمله حرف‌های غلط مقام‌های این کشور تعبیر کرد و گفت: در آن سازوکار تصریح شده که «طرف‌های برجام و یا یکی از آنها» می‌توانند از این سازوکار استفاده کند، اما امریکا به صراحت گفته است در برجام نیستم. روحانی درعین حال، تذکری هم به منتقدان داخلی برجام داد که خروج امریکا از برجام را نشانه ضعف این توافقنامه می‌دانند، اما حماقت طرف مقابل را نمی‌بینند. او در همین رابطه، تصریح کرد که اگر دولت قوی باشد، یعنی نظام قوی است و اگر دولت بشکند یعنی نظام شکسته است. این کلام روحانی را جز این نمی‌توان تعبیر کرد که امروز در مصاف با امریکا، تلاش برای شکست خورده نشان دادن دولت، در نهایت به پیروزی دشمن ختم خواهد شد.
امریکا عضو برجام نیست
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام حسن روحانی در این جلسه تلاش تازه امریکا برای بهره‌گیری از یک سازوکار قطعنامه 2231 باهدف ضربه زدن به برجام را از پیش شکست خورده دانست و تأکید کرد: امریکا اکنون عضو برجام نیست که بخواهد از این سازوکار استفاده کند و همه طرف‌ها نیز پیشاپیش این تلاش امریکا را محکوم کرده‌اند.
او با بیان اینکه دنیا می‌داند اگر امریکا در این مسیر بسته قدم بردارد، نتیجه‌اش چیست، اظهار کرد: آنان (امریکایی‌ها) خود پل را خراب کرده‌اند و همچنان فکر می‌کنند پلی هست که از روی آن عبور کنند.


رئیس جمهوری با بیان اینکه در آن سازوکار تصریح شده که «طرف‌های برجام و یا یکی از آنها» می‌توانند از این سازوکار استفاده کند، تصریح کرد: اما امریکایی که به صراحت گفته است در برجام نیستم، این بدترین پیمان است و از آن خارج شده، نمی‌تواند از آن استفاده کند و این از حرف‌های غلطی است که امریکایی‌ها می‌زنند.
منتقدان دولت حماقت دشمن را نمی‌بینند
روحانی با تأکید بر اینکه دولت با همه توان روبه‌روی این ابرقدرت و کشورهایی که می‌خواهند به این ملت ظلم کنند ایستادگی خواهد کرد، گفت: برخی متأسفانه می‌گویند پایه‌های برجام اگر محکم‌تر بود امریکا نمی‌توانست از آن خارج شود، اما این‌ها چرا حماقت دشمن را نمی‌بینند؟ آیا موافقتنامه و پیمانی هست که این دولت امریکا از آن خارج نشده باشد؟!
رئیس جمهوری با بیان اینکه حرف‌های عجیب و غریب گاهی در گوشه و کنار شنیده می‌شود که آدم را دچار حیرت می‌کند، افزود: حالا برجام پایه‌هایش به نظر شما خیلی محکم نبود، آنجایی که امریکا از سازمان بهداشت جهانی، یونسکو، نفتا و پیمان اقلیمی پاریس خارج شد، آیا پایه‌های آنها هم خراب بود؟ این (ترامپ) از هر چه پیمان مفید و به درد بخور بوده، خارج شده است.
روحانی با تأکید بر اینکه اگر دولت قوی باشد، یعنی نظام قوی است و اگر دولت بشکند یعنی نظام شکسته است، گفت:  همه ما می‌دانیم آن بار سنگین اصلی اجرایی بر دوش دولت است و این دولت است که اگر یک روز بشکند تمام خدماتی که به مردم ارائه می‌شود،  با مشکل مواجه می‌شود.
در برابر تحریم ایستاده ایم
رئیس جمهوری با بیان اینکه ما می‌دانیم این تحریم‌ها مردم را دچار مشکلات کرده است، افزود: ما در برابر این تحریم‌ها که دوره اش تمام خواهد شد، ایستاده ایم. اگر کسی در ایران فکر می‌کند این حکومت جبار کاخ سفید و این تحریم ظالمانه دائمی است، در اشتباه است، چرا که  هم جباران کاخ سفید و هم تحریم برای همیشه نمی‌مانند.
روحانی با اشاره به اینکه تحریم می‌شکند و از بین می‌رود و ما با مقاومتمان به آنان فهماندیم که اشتباه کرده‌اند، اظهار کرد: کاخ سفید هم کامل فهمیده که اشتباه کرده اما در آن راهی که رفته‌اند، درمانده‌اند و پیدا کردن راه خروج برایشان سخت و مشکل شده است.
شکست تاریخی اخیر امریکا در شورای امنیت
رئیس جمهوری با بیان اینکه دشمنان از 28 مرداد 1332 همواره علیه ملت، ایران، ‌دموکراسی و دولت قانونی عمل کرده‌اند و از همان زمان مرتباً این راه غلط را ادامه می‌دهند، ادامه داد: دشمن اگرچه به ظاهر در سال 32 موفقیتی به دست آورد اما در 24 مرداد امسال حتی به رغم اینکه کاسه گدایی به دست گرفت و تا روز رأی‌گیری در حال فشار بر کشورها بود اما  در ظاهر هم نتوانست پیروزی به دست آورد.
روحانی گفت: در همین جا از 11 کشوری که به خواسته امریکا رأی ندادند و از دو کشور دوستی که با قاطعیت رأی منفی دادند تشکر می‌کنم. امروز امریکا تنها مانده است و ملت ایران از عظمت برخوردار است.
رئیس جمهوری شکست‌های مفتضحانه امریکا را نتیجه تدبیر نظام و دولت دانست و تصریح کرد: اگر هنگام خروج امریکا از برجام، ما هم از آن خارج می‌شدیم، برای امریکا هزینه‌ای نداشت و همه قطعنامه‌های تحریم برمی‌گشت ولی در این راه با تدبیر عمل کردیم لذا در مهرماه همان سال در سازمان ملل همه علیه امریکا موضع گرفتند.
روحانی گفت: امریکا که دو شکست تاریخی در سال 97 و 99 خورده است، بار دیگر طبل دیگری به صدا درآورده است و در این میان رسانه‌های بیگانه فارسی زبان مزدور و خائن ظاهر شده و از فشار علیه ملت ایران ابراز خوشحالی می‌کنند که در این هم شکست می‌خورند.
ثبات و آرامش؛ دغدغه اصلی دولت
 رئیس جمهوری در ادامه، دغدغه اصلی دولت را ثبات و آرامش اقتصادی در کشور برشمرد و گفت: امروز در همه بخش‌ها شاهد رشد تولید هستیم همچنانکه در بخش صنعت در چهار ماهه امسال نسبت به چهارماهه سال گذشته شاهد رشد 9درصدی تولید هستیم. این شرایط در بخش کشاورزی هم حاکم است و امروز به رغم همه سختی‌ها بخش برق، آب، گاز حتی یک روز هم قطع نبوده و حمل و نقل کالا و خدمات به طور مداوم در جریان است.
روحانی با اشاره به اینکه در کشور ما مواقعی سالانه 100 میلیارد دلار پول نفت به خزانه واریز می‌شد همچنان که در سال 90 این مبلغ حدود 102 میلیارد دلار بوده است، ادامه داد: اما امروز این 100 میلیارد دلار وجود ندارد و افتخار دولت این است که تجارت خود را بدون نفت مدیریت می‌کند و پارسال به همان مقداری که واردات داشتیم، صادرات غیرنفتی صورت گرفت و عملاً کشور با صادرات غیرنفتی اداره می‌شود و این در تاریخ ایران بی‌سابقه است و امسال فقط 10 درصد بودجه به نفت متکی است.
رئیس جمهوری با اشاره به طراحی‌های دولت برای رفع مشکلات بودجه گفت: اگر بخواهیم به جای نفت فقط مالیات قرار دهیم برای مردم سختی ایجاد می‌کند، و اگر دولت بخواهد از بانک مرکزی استقراض کند همچنان که دولت قبل 50 هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی استقراض کرده بود، (تبعات زیادی خواهد داشت) که با توجه به تبعات آن هیچ‌گاه در هفت سال گذشته دست خود را به سمت بانک مرکزی دراز نکرده و به دنبال پول پرفشار نرفتیم. لذا در این شرایط یا باید اوراق منتشر کنیم یا سهام و نفت بفروشیم که هر سه کار را انجام می‌دهیم.
او با اشاره به برنامه و طراحی دولت برای فروش نفت تصریح کرد: این موضوع را در جلسه سران سه قوه مورد بحث قرار دادیم و دولت کاملاً آماده است آن را اجرا کند و آن را صد در صد به نفع مردم می‌دانیم، اما اگر سران دو قوه دیگر از آن حمایت کنند، آن را عملیاتی می‌کنیم، اگر هم موافقت نکردند به دنبال طرح‌های دیگر خواهیم رفت و مسیر را ادامه می‌دهیم.
رئیس جمهوری درباره بازار بورس نیز تأکید کرد: همواره به وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی گفته ام که مراقبت‌های لازم را انجام دهند اما مردم هم باید بدانند که خط مستقیم در بازار بورس تحقق نمی‌یابد اما مهم این است که در طول سال به سمت بالا باشد و ان شاءالله خواهد بود و آن را برای مردم حفظ می‌کنیم.
همسان‌سازی حقوق بازنشستگان
روحانی در ادامه با اشاره به اقدام دولت در همسان‌سازی حقوق بازنشستگان گفت: احکام 3 میلیون و 500 هزار نفر در کشور امروز زده می‌شود و بر مبنای این بازنشستگان با 30 سال سابقه که حداقل دستمزدشان یک میلیون و 600 هزار تومان بود به 2میلیون و 800 هزار تومان افزایش می‌یابد و دستمزد بازنشستگان با سابقه 35 سال نیز با حداقل دستمزد یک میلیون و 700 هزار تومان به 3 میلیون تومان افزایش می‌یابد و دستمزد کسانی که 25 سال سابقه دارند نیز 80 درصد افزوده می‌شود.
رئیس جمهوری درباره مباحث مطرح شده در کنکور نیز با بیان اینکه راحت‌ترین کار این بود که امسال کنکور برگزار نشود، اظهار کرد: این تصمیم همه جوانان و خانواده آنان را ناامید می‌کرد و یک سال عمر آنها به هدر می‌رفت و نارضایتی بزرگی در سراسر کشور به وجود می‌آورد. لذا راهکار کاملاً نادرستی بود.
رئیس جمهوری با بیان اینکه تأخیر در برگزاری کنکور در صورتی مفید بود که اطمینان داشتیم وضع بهداشت و شرایط کرونا بهتر می‌شود، تصریح کرد: لذا همین راه را انتخاب کردیم و به وزارتخانه‌های علوم و بهداشت تأکید می‌کنم در روزهایی که کنکور برگزار می‌شود همه وظیفه دارند مراقبت‌ها و نظارت‌های لازم را به عمل آورند.
روحانی همچنین با اشاره به درپیش بودن ایام سوگواری محرم، با بیان اینکه امسال در ایام محرم همانند همه سال‌ها عشق خود را به خاندان رسالت و اباعبدالله‌الحسین(ع) نشان خواهیم داد، گفت: امسال هم عزاداری‌ها انجام می‌شود البته شکل آن مقداری تغییر خواهد داشت و باید همگان دستورالعمل‌های بهداشتی را مراعات کنند.