اتمام حجت تهران

براساس بیانیه مشترک ایران و آژانس این سازمان هیچ سوال دیگری از ایران و هیچ درخواستی برای دسترسی
به مکان‌هایی فراتر از آنچه که توسط ایران تحت موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی اظهار شده است، ندارد.
ایران وآژانس بین‌المللی انرژی اتمی روزگذشته در بیانیه‌ای از توافق بر حل و فصل توام با حسن نیت موضوعات مشخص شده از سوی آژانس خبر دادند. طبق این بیانیه آژانس هیچ سوال و هیچ درخواستی برای دسترسی به مکان‌هایی فراتر از آنچه که توسط ایران تحت موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی اظهار شده‌اند، ندارد.به گزارش ایرنا، بر اساس این بیانیه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و جمهوری اسلامی ایران توافق نمودند تا همکاری‌های خود را بیش از پیش تقویت کرده و اعتماد متقابل را به منظور تسهیل اجرای کامل موافقتنامه جامع پادمان
و پروتکل الحاقی به آن، که از ١۶ ژانویه ٢٠١۶ بصورت موقت توسط ایران در حال اجرا است، ارتقاء بخشند. در این بیانیه ‌آمده است: بعد از مشورت‌های فشرده دوجانبه، ایران و آژانس در خصوص حل و فصلِ توام با حسن نیت موضوعات مشخص شده توسط آژانس در ارتباط با اجرای پادمان به توافق رسیدند. در این ارتباط، ایران به طور داوطلبانه به دو مکان مشخص شده توسط آژانس دسترسی داده و فعالیت‌های راستی آزمایی آژانس را برای حل و فصل این موضوعات تسهیل خواهد کرد. تاریخ‌های مربوط به دسترسی‌های آژانس و فعالیت‌های راستی آزمایی، مورد توافق قرار گرفته است. در بخش دیگری از این بیانیه‌آمده است: فعالیت‌های راستی آزمایی آژانس مطابق با موافقت‌نامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی و رویه استاندارد راستی آزمایی آژانس، همان گونه که برای همه کشورهای دارای موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی اجراء می‌شود، به صورت برابر و بدون تبعیض اجراء خواهد شد.


بر اساس این بیانیه، در چارچوب قطعنامه GOV/2015/72 که در تاریخ ١۵ دسامبر ٢٠١۵ توسط شورای حکام به تصویب رسید، آژانس و ایران تایید می‌کنند که این موضوعاتِ مرتبط با اجرای پادمان، منحصرا مربوط به مواد و فعالیت‌های هسته‌ای تحت پادمان براساس موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی می‌باشند.
در این چارچوب حاضر، براساس تجزیه و تحلیل اطلاعاتِ در اختیار آژانس، آژانس هیچ سوال دیگری از ایران و
هیچ درخواستی برای دسترسی به مکان‌هایی فراتر از آنچه که توسط ایران تحت موافقت‌نامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی اظهار
شده‌اند، ندارد.
دو طرف در این بیانیه تصدیق کردند که استقلال، بی‌طرفی و حرفه‌ای گری آژانس همچنان لازمه اجرای فعالیت‌های راستی‌آزمایی هستند.
در این بیانیه همچنین‌آمده است: آژانس با حفاظت از تمامی اطلاعات محرمانه پادمانی مطابق با اساسنامه آژانس، مفاد مرتبط در موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی، و محرمانگی رژیم، استانداردها و رویه‌های تثبیت شده‌ی آژانس، نگرانی‌های امنیتی ایران را همچنان مدنظر قرار خواهد داد.
>دیدار رئیس جمهوری با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
درهمین راستا رئیس جمهوری نیز دیداری با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشت؛ او در این دیدار با بیان این که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مسئولیت مهمی در رابطه با برجام دارد، گفت: ضرورت حفظ برجام را از لحاظ فنی برای جهان بیان کنید. حسن روحانی در ادامه با ابراز امیدواری به اینکه همکاری‌های بین ایران و آژانس روز به روز بیشتر شود، گفت: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علاوه بر وظایف فنی و تخصصی خود در زمینه پادمان و پروتکل الحاقی که ایران داوطلبانه آن را اجرا می‌کند، در رابطه با برجام و حفظ این سند چند جانبه نیز مسئولیت مهمی برعهده دارد.
رئیس جمهوری با بیان اینکه از دیدگاه ما آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، گفت: روابط ایران با آژانس در سطح بسیار خوبی است و پیام سفر مدیرکل آژانس به تهران برای جهانیان این است که ایران مثل گذشته آماده است در چارچوب پادمان با آژانس همکاری نزدیکی داشته باشد. روحانی با اشاره با گزارش‌های دقیق و کارشناسانه آژانس درمورد اجرای برجام در مدت زمان همکاری ۷ کشور طرف برجام در این زمینه، گفت: برجام یک توافق بسیار مهم برای ایران و ۱+۵ بود و در کل منطقه و جهان آرامش را بوجود آورد.رئیس جمهوری با بیان اینکه آمریکا بدون هیچ دلیلی در سال ۲۰۱۸ از توافق برجام خارج شد، تصریح کرد: با گذشت بیش از دو سال از خروج این کشور از برجام، آمریکایی‌ها به خوبی متوجه شده‌اند که اقدام آنها کار نادرستی بوده است. روحانی با اشاره به اینکه
امروز اهمیت برجام به خوبی برای اعضای شورای امنیت سازمان ملل ملموس است و آمریکا بعد از خروج از برجام از طریق سازمان‌های بین‌المللی موفقیتی نداشته است، اظهار داشت:
امیدواریم آمریکا یک روز درک کند که دوران یکجانبه گرایی
تمام شده است. رئیس جمهوری با بیان اینکه در شرایط فعلی،
ما و جامعه جهانی برای حفظ برجام تلاش می‌کنیم و آمریکا و یکی دو کشور متاسفانه برای تخریب برجام در تلاش هستند، گفت:
امیدواریم آژانس به عنوان حمایت از چند جانبه گرایی از لحاظ فنی، علمی و حرفه‌ای اهمیت ماندن برجام و اجرای آن را برای جهانیان توضیح دهد. روحانی حفظ استقلال، بی‌طرفی و حرفه‌ای بودن آژانس را بسیار مهم دانست و ابراز امیدواری کرد که جایگاه
حرفه‌ای آژانس در افکار عمومی بیش از پیش تقویت شود.
رئیس جمهوری با اشاره به توافق خوب بین آژانس و سازمان انرژی اتمی ایران در این سفر، گفت: آژانس باید به این نکته مهم توجه
کند که ایران دشمنان قسم خورده‌ای دارد که همواره به دنبال ایجاد مشکل برای ما هستند، آنها کسانی‌اند که هم سلاح اتمی دارند و هم با آژانس همکاری نمی‌کنند. روحانی با اشاره به نتایج و دستاوردهای گذشته همکاری‌های ایران و آژانس، بر حفظ این دستاوردها تاکید کرد و گفت: در این سفر هم توافق خوبی حاصل شد که می‌تواند به حرکت در مسیر صحیح و درست برای حل و فصل نهایی مشکلات کمک کند.
>برای حفظ برجام وظیفه مهمی برای ما محول شده است
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در دیدار با رئیس جمهوری با ابراز خرسندی از توافق حاصل شده با سازمان
انرژی اتمی ایران در این سفر، بر تعمیق و گسترش بیش از پیش همکاری‌های ایران و آژانس تاکید کرد
رافائل ماریانو گروسی، گفت: برجام به معنای واقعی کلمه یک دستاورد و معیار بزرگ برای همه طرف‌ها بود و برای حفظ آن وظیفه مهمی به ما محول شده است.
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با اشاره به فعالیت‌های گسترده این سازمان بین‌المللی، ابراز امیدواری کرد که با همکاری بیش از پیش ایران و آژانس همه مسائل و پرسش‌های فنی و حرفه‌ای مرتفع گردد.
رافائل گروسی با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم عوامل
و صداهای خارجی تاثیری بر همکاری ما داشته باشد، گفت: عملکرد آژانس فنی و حرفه‌ای است و هر زمان سوالی داشته باشیم با مذاکره و انجام چنین ملاقات‌هایی آن را برطرف خواهیم کرد.
لازم به ذکر است که رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پس از سفر دو روزه خود به تهران و انجام مذاکرات با مقامات جمهوری اسلامی ایران، با بدرقه سخنگوی سازمان انرژی اتمی، تهران را به مقصد وین ترک کرد.