رشد منفی سرمایه‌گذاری یک هشدار جدی برای اقتصاد کشور است

اولین جلسه کارگروه رفع موانع جهش تولید پیش از ظهر دیروز (سه‌شنبه) به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد.
به گزارش جماران؛ اسحاق جهانگیری در این جلسه با قدردانی از مقام معظم رهبری به خاطر نامگذاری امسال تحت عنوان جهش تولید گفت: ایشان با نامگذاری امسال به عنوان سال جهش تولید توجه مردم و مسئولین را به موضوع مهم تولید جلب کردند و متعاقب آن نیز تاکید کردند که کارگروهی موثر و کارآمد متشکل از قوای سه‌گانه ذیل شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا برای رفع موانع جهش تولید تشکیل شود تا بتواند در شرایط فعلی کشور به گره‌گشایی از مسایل اصلی بخش تولید بپردازد.
معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: وظیفه اصلی کارگروه رفع موانع جهش تولید، رفع دغدغه‌ها، مشکلات و مسائل اصلی بخش تولید است چرا که مسئله تولید امروز یکی از مهمترین مسائل کشور است و اشتغال کشور نیز ارتباط مستقیمی با بخش تولید دارد.
دکتر جهانگیری با اشاره به فرآیندهای طولانی و زمان بر صدور مجوز و استعلام‌های متعدد برای راه‌اندازی کسب و کارهای جدید را از موانع اصلی رونق بخش تولید برشمرد و گفت: اگر فضای کسب و کار اصلاح و بهبود یابد و بخش خصوصی انگیزه لازم را برای فعالیت پیدا کند، گام مهمی برای جهش تولید برداشته خواهد شد.


معاون اول رئیس جمهور با اشاره به منفی بودن رشد سرمایه‌گذاری ظرف ده سال اخیر، تصریح کرد: کسانی که خود را نسبت به آینده کشور دلسوز می‌دانند باید استمرار این روند را به عنوان یک هشدار جدی تلقی و برای رفع این مشکل تلاش کنند.
وی افزود: موانع پیش روی جهش تولید مشتمل بر مجموعه مسائلی است که تحریم، شیوع کرونا، مسائل مدیریتی، مشکلات فضای کسب و کار و تامین مالی بخش تولید از جمله این موارد است که باید تلاش کنیم در کارگروه رفع موانع جهش تولید با اتخاذ تصمیمات راه گشا، کارآمد و موثر برای رفع ریشه‌ای این مسائل و بهبود فضای کسب و کار اقدامات جدی انجام دهیم.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به وجود کارگروه‌ها و ستادهای مختلف در دستگاه‌های اجرایی که برای رفع موانع پیش روی تولید فعال هستند، گفت: متاسفانه این ستادها و کارگروه‌ها، نتوانسته‌اند با توجه به شرایط تحریم و فشارهای موجود، مشکلات بخش تولید را برطرف کنند که لازم است کارگروه رفع موانع جهش تولید تصمیماتی را اتخاذ کند تا این ستادها کارآمدتر و مصوبات آنها نافذتر باشد.
وی با تاکید بر اینکه در جلسات کارگروه رفع موانع جهش تولید باید به طور جدی به موضوعات و مسائل اصلی بخش تولید پرداخته شود، اظهار داشت: باید مسائل و مشکلات اصلی فراروی بخش تولید شناسایی و براساس اهمیت، اولویت بندی شوند و در جلسات این کارگروه براساس اولویت بندی صورت گرفته مورد بررسی قرار گیرند و با فوریت برای رفع مشکلات تصمیمات لازم اتخاذ شود.
جهانگیری با تاکید بر اهمیت فعالیت رشته‌های پیشران اقتصاد و تولید کشور در به حرکت درآوردن سایر فعالیت‌های تولیدی، افزود: اگر بخش‌های پیشران اقتصاد فعال شوند به سایر رشته‌های صنعتی مرتبط نیز تحرک خواهند داد.
معاون اول رئیس‌جمهور بخش صادرات را یکی از مهمترین بخش‌های پیشران اقتصاد توصیف کرد و گفت: اگر بخش صادرات فعال شود، علاوه بر تامین ارز مورد نیاز کشور به بسیاری از واحدهای تولیدی که با رکود مواجه هستند جان تازه‌ای می‌بخشد و بنگاه‌های اقتصادی با ظرفیت بیشتری فعال خواهند شد.