رفتار انتخاباتی یا نظارت میدانی!؟

گروه سیاسی: دوشنبه شب گذشته یکباره اعلام شد که جلسه سران قوا که قرار بود سه شنبه به میزبانی محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، در مجلس برگزار شود از سوی حسن روحانی رئیس جمهور لغو شده است. علت اصلی لغو این جلسه حضور محمدباقر قالیباف در بخش کرونای بیمارستان امام خمینی بود؛ دیداری که عنوان «سرزده» داشت اما مثل بسیاری از دیدارهای سرزده با همراهی خبرنگار و عکاس و فیلمبردار همراه بود. 
لغو این نشست باعث شد بیش از آنکه تیم تبلیغاتی رئیس مجلس از خود دیدار «سرزده» استفاده کند، از بازتاب آن استفاده کند و بهانه‌ای برای کوبیدن حسن روحانی پیدا کنند؛ همچنان که منتقدان قالیباف هم سوژه ای یافتند تا بار دیگر موضوع رفتارهای تبلیغاتی و نمایشی او را بازگو کنند و حتی کار به اینجا کشید که در فضای مجازی عنوان شد که این دیدار «سرزده» برای این برنامه ریزی شده بود تا جلسه قوا لغو شود و سوژه ای برای حمله به دولت پیدا شود!
یکی از مواردی که از سوی طرفداران قالیباف مورد توجه قرار گرفت، تغییر تیتر خبر خبرگزاری دولتی ایرنا درباره علت لغو نشست بود. دوشنبه شب خبرگزاری ایرنا سه بار تیتر این خبر را تغییر داد: تیتر اول چنین بود: « نشست سران قوا به درخواست وزیر بهداشت لغو شد». تیتر دوم چنین بود: «نشست سران قوا به درخواست کمیته درمان ستاد ملی کرونا لغو شد» و سومین تیتر رعایت نکردن پروتکل‌ها توسط قالیباف علت لغو نشست سران قوا» بود. ایرنا در خبر خود بر این نکته تاکید داشت که رفتار قالیباف بیش از آنکه بازدید سرزده باشد، ماجراجویی با کرونا است.
توئیت‌هایی از دو طرف 


در میان توئیت‌هایی که در انتقاد به لغو این مراسم زده شد، مواردی از این دست به چشم می‌خورد: « ای کاش جناب روحانی همین میزان از درایت که در لغو جلسه سران سه قوه و نقش بر آب کردن برنامه‌های تبلیغاتی قالیباف به خرج داده، در زمینه‌های دیگر مدیریتی هم جهت برون رفت کشور از بحران به خرج می‌داد»، «روحانی جلسه فردای سران سه قوه را کنسل کرده... حاجی مگه میخوای قالیباف را ببوسی که جلسه را کنسل کردی؟» . اما شاید جالب ترین مورد، توئیتی بود که از سوی یکی از فعالان توئیتری قالیبافی ، آن هم پیش از اعلام لغو چلسه زده شد که در آن آمده بود: «امروز قالیباف به میان مدافعان سلامت و بیماران کرونایی رفت و اعلام کرد فردا جلسه با سران قوا دارد. به نظر شما واکنش روحانی چه خواهد بود؟». این توئیت، این شائبه را بیشتر کرد که حتی عنوان کردن «جلسه سران سه قوا» در میان بیماران کرونایی هم با برنامه ای از پیش طراحی شده بوده است.
یکی از اعضای هیات رئیسه مجلس نیز در توئیتی تصمی لغو جلسه سران سه قوه را «واقعا خجالت آور» توصیف می‌کند و نماینده دیگری نوشت: «رئیس جمهور در بحبوحه مسائل معیشتی و آمارهای ناامید کننده اقتصادی و در شرایطی که مردم به تدابیر رئیس دولت احتیاج دارند، فقط دغدغه سلامتی خود را دارند. آیا این هم تقصیر واشنگتن است؟»
محمدمهاجری فعال رسانه ای اصولگرا نیز در یادداشتی انتقادی درباره رفتار قالیباف نوشت: «تعجب می‌کنم که عده‌ای در میان ده خروار مسئله که آقای قالیباف با آن روبروست، گیرداده‌اند به اینکه چرا رفته بخش کرونایی فلان بیمارستان و چه بسا ناقل باشد و در جلسه سران قوا، دو نفر دیگر را کرونایی کند. فکر می‌کنید آقاباقر نمی‌داند اگر برود بیمارستان ممکن است مریض شود؟ وقتی دونالد ترامپ احتمال می‌داده به علت معاشرت با دستیارش! کرونا می‌گیرد، قالیباف نمی‌داند؟
ترامپ با خودش نشسته حساب کرده و بقول امروزی‌ها فایده-هزینه کرده. به این نتیجه رسیده که هم فال است هم تماشا. هم با دستیارش معاشرت کرده، و هم بر فرض که کرونا بگیرد، در افکار عمومی در مقایسه با رقیبش بیشتر دیده می‌شود و احتمال ریاست جمهوری و ماندگاری‌اش در کاخ سفید بیشتر می‌شود!
حالا آقاباقر هم مثل ترامپ عمل کرده. با خودش گفته یک ژست مردمی می‌گیرم میروم بیمارستان. اگر مریض شدم که به نفعم است و اگر هم کرونا نگرفتم، باز ژست مردمی بودن را گرفته‌ام و باز هم به نفعم است. یعنی همان حساب و کتاب ترامپ را، قالیباف هم کرده است، البت بدون تنعم از دستیار!
انتخابات سیزدهمین رئیس جمهور نزدیک است. خیلی نزدیک. و آقای قالیباف، که با مجلس حال نکرده، یواش یواش می‌خواهد بیاید سمت پاستور. حالا اگر کمی کرونا هم قاطی‌اش باشد که چه بهتر!
حالا اگر آقای قالبباف قصه ما با همین احتمال ابتلا به کرونا به جلسه سران سه قوه برود چه بهتر! و حتی اگر دو رئیس قوه دیگر هم کرونا گرفتند چه اهمیتی دارد؟! یکی که اواخر دولتش است و دیگری رقیب بالقوه. و رقیب مریض بهتر از رقیب سالم!.»
سخنگوی دولت: پیش‌بینی می‌کردند
با توجه به این اظهارنظرهای متفاوت بود که علی ربیعی سخنگوی دولت سعی کرد در نشست مطبوعاتی خود در تلطیف فضا بکوشد. 
وی درباره موضوع لغو جلسه سران سه قوه گفت: آنچه که مطلع هستم پیشنهاد جلسه را خود آقای رئیس‌جمهوری دادند، وقت و زمان آن را هم مشخص کردند؛ زمانی که رئیس محترم مجلس به بیمارستان تشریف بردند، از وزیر محترم بهداشت سوال شد که این بازدید در کدام بخش‌ها و تا چه اندازه بوده گفتند در بخش‌های مبتلایان حتی در بخش‌هایی که افراد خیلی بدحال هم بستری هستند، این بازدید صورت گرفته است؛ ممکن است فرد خودش نگیرد ولی امکان انتقال آن وجود دارد. در کمیته بهداشتی ستادملی کرونا توصیه شد که بهتر است چند وقت نشست به عقب بیفتد و تأخیر صورت بگیرد. رهبر معظم انقلاب الگوی بزرگی برای ما هستند و همه مکلف هستیم که به پروتکل‌های بهداشتی و توصیه‌هایی که صورت گرفته عمل کنیم و قطعاً در سایه عمل کردن به پروتکل‌ها آرامش بیشتری برای کار خواهد بود. البته بازدید و سرکشی به مراکز درمانی هم امر نکویی است و ما امر نکو را باید بگوییم که خوب است ولی باید در شرایطی باشد که اگر بازدید هم صورت گرفته باید بنابر نظر وزارت بهداشت در زمان خاص باشد و بعد از زمانی که اطمینان از عدم انتقال حاصل شد، جلسه سران قوا برگزار شود.
سخنگوی دولت افزود: از قبل و زمانی که این اتفاق نیفتاده بود من دیدم کسی پیش‌بینی کرده بود که اینجا بازدید می‌شود و این اتفاق هم می‌افتد مثل اینکه پیشگو بودند و پیش‌بینی کردند. نباید چنین اتفاقاتی بیفتد. ما همواره به نظرات و تصمیمات احترام گذاشتیم؛ البته همه باید به هم احترام بگذاریم و با حسن نیت به مسایل نگاه کنیم و اگر تصمیمی گرفته می‌شود احساس کنیم که عقبه کارشناسی پشت آن بوده و حسن نیت بوده است. زمان برای تشکیل جلسه فراوان است و باز هم بعد از حصول اطمینان و بنابر نظر وزارت بهداشت جلسه حتما برگزار خواهد شد.
دکتر محرز: کار درستی بود
اظهار نظر دیگر، سخنان دکتر مینو محرز فوق تخصص بیماری‌های عفونی و عضو ستاد ملی مقابله با کرونا بود که تاکید کرد: در صورتی که در جلسه سران قوا تجمعی بین افراد بوده، لغو آن در شرایط بحرانی کنونی کرونا تصمیم درستی بوده، کرونا با هیچ کس شوخی ندارد و باید همه تجمعات و جلسات اداری و غیر اداری تا جای ممکن به صورت مجازی و از راه دور برگزار شود. هر گونه تجمع در محیط‌های بسته در شرایط کنونی خطرناک است.
وی ادامه داد: جلسات در فضاهای بسته به خصوص اگر زمان جلسه طولانی باشد، حتما در انتقال بیماری موثر است، مجلس هم باید تا اطلاع ثانوی تعطیل باشد چون نمایندگان مجلس در کنار هم با فاصله اندک هستند و اگر نمی‌توانند حداقل باید فاصله صندلی‌ها را زیاد کنند و اگر نمی‌توانند فاصله گذاری را رعایت کنند، برگزاری حضوری جلسات مجلس نیزخطرناک است، در ادارات نیز باید از برگزاری جلسات و تجمعات و حضور جمعی کارکنان در کنار هم جلوگیری شود.