آیا احزاب می‌توانند طلسم رویکرد واقعی حزبی را در انتخابات 1400 بشکنند؟ رویای ناتمام نامزد حزبی

در انتخابات ۱۴۰۰ «کاندیدای اختصاصی» داریم؛ این جمله ای است که این روزها از سوی برخی احزاب چپ و راست مطرح می شود اما آیا ساختار سیاسی و انتخاباتی ایران پذیرای نامزدهای حزبی است؟
در حالی که فقط هفت ماه تا انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ باقی مانده است. سیاسیونی که احساس تکلیفشان برای نامزدی در این انتخابات قطعی است باید نهایتا تا یک ماه دیگر تحرکات جدی خود را آغاز کنند. تا آن موقع نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز مشخص خواهد شد. در این میان فهرست بلندبالایی از چهره‌های سیاسی وجود دارند که آن‌ها را در مظان کاندیداتوری قرار داده است. برخی احزاب و تشکل‌های سیاسی نیز تحرک خود را از مدتی قبل آغاز کرده‌اند و با برگزاری جلسات آشکار و نهان درپی آن هستند که در کنار دیگر احزاب و تشکل های جریان متبوعشان به سمت ایجاد یک ائتلاف حداکثری حرکت کنند. در این میان اما این روزها زمزمه «کاندیدای اختصاصی» از سوی برخی احزاب شنیده می‌شود، گویی برخی تشکل‌ها و احزاب سیاسی چپ و راست درپی آن هستند که از بی تحرکی جریان اصلاحات و اختلافات جریان اصولگرا عبور کرده و با کاندیدای اختصاصی خود وارد صحنه رقابت انتخابات ۱۴۰۰ شوند. اما آیا «نامزد حزبی» در ایران رای‌آور است؟
البته در میان احزابی که چنین موضوعی را طرح می‌کنند، سابقه عمل نکردن به این حرف در راستای منافع جناحی وجود دارد. در مواردی هم هر چند کاندیدایی از سوی برخی احزاب ثبت‌نام کرده، اما تایید صلاحیت نشده است. علاوه بر این یک موضوع نادر و شاید کم سابقه در ایران نسبت به دیگر نقاط جهان وجود دارد که احزاب از نامزد متعلق به حزب خود حمایت نمی‌کنند و به حمایت‌های جناحی بیشتر بها می‌دهند.
سایر اخبار این روزنامه
«ابتکار» از حواسی جلسه بررسی وضعیت بازار سرمایه گزارش می‫دهد بورس گرفتار در گرداب اما و اگرها محمد یوسفی آرامش جشن زودهنگام بایدن یا رقابت شدید انتخاباتی؟! نهادهای حاکمیتی باید به تامین فضای استیجاری برای طبقات مختلف جامعه اقدام کنند نگرانی از ساخت خانه‌های ۶۰ متری دلایل مهاجرت خوانندگان به خارج از کشور چیست؟ قمار بر سر موسیقی پس از حواشی خرید ساختمان 120 میلیارد تومانی تحقیق و تفحص از نهاد ریاست جمهوری کلید خورد آیا احزاب می‌توانند طلسم رویکرد واقعی حزبی را در انتخابات 1400 بشکنند؟ رویای ناتمام نامزد حزبی اظهارات ماکرون درباره پیامبر اسلام با اعتراضات گسترده و درخواست تحریم کالاهای فرانسوی در کشورهای اسلامی مواجه شد جهان اسلام علیه فرانسه و ماکرون رئیس قوه قضائیه: هتک حرمت نسبت به هر شخصی مذموم و محکوم است پس از تذکر رهبر انقلاب به نمایندگان مجلس و سیاسیون قالیباف سکوت خود در مقابل توهین نمایندگان به روحانی را شکست تحریم دیگری برای ایران نمانده است!