حباب قیمت مسکن می ترکد


گروه راه و مسکن: بر اساس آخرین گزارش ها بازار مسکن در شهرهای اطراف تهران در وضعیت رکود قرار گرفته و نرخها در شهرهای پردیس، هشتگرد و پاکدشت بین ۵ تا ۱۵ درصد کاهش یافته است.
گزارش ها نشان می دهد قیمت مسکن در شهرهای اطراف تهران به تبعیت از پایتخت مقداری افت کرد.

بررسیهای میدانی حاکی است نرخهای پیشنهادی در شهرهای جدید پردیس و هشتگرد ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش یافته است. در شهر پاکدشت نیز معاملات کساد شده و دیگر از نرخهای کاذب خبری نیست. در عین حال در هر سه شهر یاد شده حدود نیمی از فروشندگان و حدود ۹۰ درصد خریداران عقب نشینی کرده و تمایلی به انجام معامله ندارند. به همین لحاظ خرید و فروش راکد شده است.
از سوی دیگر هیجانات سیاسی در برداشت از آینده تاثیر گذاشته و برخی دلالان برای فروش به تکاپو افتادهاند. البته برخی دلالان از ارایه وضعیت واقعی بازار خودداری می کنند و سعی دارند چشم انداز آینده را افزایشی نشان دهند. با این وجود افزایش عرضه مسکن نشان می دهد نگرانی هایی نسبت به کاهش قیمت در افق پیش رو وجود دارد.
یکی از مشاوران املاک در شهر جدید هشتگرد به ایسنا گفت: قیمت واحدهایی که تا دو هفته قبل حدود ۴۰۰ میلیون تومان فروخته می شد به ۳۷۰ میلیون تومان رسیده اما خریدار نیست. البته برخی مالکان هم در این شرایط تمایلی برای فروش ندارند اما تعدادی دیگر برای فروش عجله دارند. وضعیت کلی بازار به نفع خریداران است. از سوی دیگر به دلیل اینکه قیمتها در هشتگرد به اندازه پردیس رشد نداشته، هنوز ظرفیت قیمتی آن تکمیل نشده و نمی توان انتظار افت قیمت بیش از این مقدار را داشت.



از شهر جدید پردیس هم خبر می رسد که نرخهای پیشنهادی ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش یافته است. افت قیمت در برخی واحدهای میلیاردی تا ۱۵۰ میلیون تومان می رسد. چند روز پیش نیز مهدی هدایت، مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید از کاهش ۱۰ درصدی قیمت مسکن در پردیس خبر داد.
در شهر پاکدشت معاملات به حالت تعلیق درآمده است. واسطه های ملکی در پاکدشت می گویند که خریداران انتظار افت قیمت دارند و فروشندگان در انتظار افزایش قیمت هستند. با این حال دیگر از نرخهای کذایی خبری نیست و قیمتها واقعی شده است. در برخی فایلها قیمت تا ۵ درصد کاهش نشان می دهد. به طور کلی بازار مسکن پاکدشت در رکود به سر می برد. برخی امیدوارند کاهش قیمت مسکن و اجرای طرح ملی مسکن بتواند حباب قیمت ها را بترکاند. محمد اسلامی در پاسخ به این پرسش که آیا طرح ملی مسکن میتواند مشکل مشکل ایران و مستاجران را حل کند، اظهار کرد: تحولات بخش مسکن تقریبا بی ارتباط با بحث عرضه و تقاضاست. در سال ۹۱ که بالاترین عرضه مسکن در کشور روی داده رشد جهشی قیمت مسکن اتفاق افتاده است. وی افزود: بر اساس منحنی آمار بانک مرکزی و تحلیلهای اقتصادی بخش اقتصاد مسکن در وزارت راه و شهرسازی از اوایل دهه هفتاد به این سو میبینیم نرخ دلار، طلا و یک مترمربع واحد مسکونی همپای هم افزایش یافته است. یعنی مسکن خیلی شدید از بازارهای موازی تاثیر میگیرد. نه تنها مسکن بلکه بسیاری از بازارهای اقتصادی متاثر از قیمت دلار است. وی تصریح کرد: در ارتباط با تحولات اقتصادی کشور مهمترین کاری که باید انجام دهیم این است تقاضا غیرمصرفی را از بازار مسکن خارج کنیم. این مسئله نیاز دارد که قوانینی را ایجاد کنیم تا فقط تقاضا در بازار مسکن مصرفی باشد. بخشی از تقاضا هم که برای حفظ ارزش پول به این حوزه میآید که از گذشته تا امروز اکثر افزایش قیمتها متاثر از هجوم منابع در اختیار بانکها و موسسات مالی بوده که چند صد واحد مسکن را خریداری کردهاند تا حفظ ارزش پول را انجام دهند. وی با بیان اینکه از این طریق بانکها توانستهاند در کسب و کارهای خود سیستم ذخیرهسازی برای توانمندسازی ایجاد کنند، اظهار کرد:از این رو مهمترین نیاز شرایط کنونی کشور این بوده که بحث ساخت و ساز مسکن را حمایت کنیم. وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: نکته حائز اهمیت برای ما از لحاظ فلسفه وجودی و وظیفه ذاتی این است که بر اساس قانون اساسی و شرح وظایف قانونی وزارت راه و شهرسازی با برنامهریزی زمینه خانهدار شدن مردم فراهم شود و آنها بتوانند به سهولت صاحبخانه شوند. اسلامی اضافه کرد: این برنامهریزی در قالب طرح جامع مسکن دنبال شده است. در مطالعات این طرح، خروجی آن بوده که در ارتباط با رشد تقاضا یا عقبماندگی در این بخش بتوانیم مطالعات انجام شده را در قالب یک برنامه پابرجا تنظیم کنیم تا مردم در مدت معین خانهدار شوند. وی ادامه داد: سالانه حدود ۷۰۰ هزار ازدواج بدون در نظر گرفتن عاقبت برخی ازدواجها، در کشور ثبت میشود. تعدادی از این زوجهای جوان به دلیل آن در دهکهای بالا هستند و خانوادههای آنها استطاعت مالی دارد میتوانند خانه مورد نیاز خود را تهیه کنند. وی یادآور شد: حدود ۳۰۰ هزار واحد مسکونی طی سالهای اخیر ساخته شده است، تفاضل این عدد صورت مسئله ایران برای تامین مسکن است. مطابق مطالعات عدد عرضه ۴۰۰ هزار واحد را استحصال کردهایم که طرح ملی مسکن نیز بر این اساس طراحی شده است.