محدودیت تردد از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح در همه شهرها

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، با اشاره به مصوبات جلسه دیروز ستاد، گفت: فعالیت مدارس همچنان به صورت غیرحضوری ادامه خواهد داشت. به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی درباره جلسه دیروز ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: آخرین وضعیت بیماری در سطح دنیا بررسی شد. در حال حاضر وضعیت حاکم در اروپا و آمریکا وضعیت رو به رشدی است و باتوجه به تغییراتی که در ویروس و رفتارش رخ داده است و ویروس انگلیسی که چندین کشور را درگیر کرده است، وجود دارد.وی گفت: یکی از مصوبات جلسه امروز در این زمینه بود که با توجه به ارزیابی‌های انجام شده در کشور و گزارش دانشگاه‌های علوم پزشکی، یکی از اقدامات بسیار موثر که هزینه کمی دارد و باعث ایجاد محدودیت شدید نمی‌شود، منع تردد درون شهری از ساعت ۲۱ تا ۴ بامداد است که بسیار موثر بوده و امروز مصوب شد که در شهرهای زرد نیز این منع تردد از ساعت ۲۱ تا ۴ بامداد ادامه پیدا کند.وی افزود: در بحث ابتلا در دنیا از مرز ۸۰ میلیون نفر عبور کردیم. در کشور ما البته وضعیت به گونه‌ای است که در ۳۰ استان روند بیماری کاملا نزولی است. استان مازنداران تنها استانی است که هنوز روند در آن به طور کامل نزولی نشده است و امیدواریم با توجه به پیش بینی‌ها روند نزولی را در این استان شاهد باشیم.رئیسی ادامه داد: در جلسه امروز ستاد موارد متعددی بررسی شد. خوشبختانه در حال حاضر شهر قرمز در کشور نداریم و ۳۳۰ شهر زرد و ۱۰۸ شهر نارنجی داریم که امیدواریم این شهرها هم به مرور به سمت رنگ زرد بروند و میزان ابتلا و بستری کاهش یابد. این دستاورد نتیجه رعایت پروتکل‌ها، همکاری مردم، اصناف، نهادها، کسبه، نیروی نظامی و انتظامی، اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی و نظارت‌هایی است که بر اجرای پروتکل‌ها وجود دارد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین گفت: در ستاد مقابله با کرونا پیشنهادی مطرح شد مبنی بر اینکه مدارس پایه اول و دوم ابتدایی بازگشایی شود که این موضوع در کمیته تخصصی مطرح شد و رای نیاورد و مدارس همچنان غیرحضوری برگزار می‌شود تا در آینده که شرایط بهتری فراهم شد و بعد از بحث اجرای واکسیناسیون و قطع زنجیره انتقال در سال آینده اگر شرایط فراهم شود، آن زمان به سمت بازگشایی مدارس رویم. بنابراین همچنان مدارس به صورت غیر حضوری خواهد بود و حتی پایه اول و دوم ابتدایی هم که برای بازگشایی حضوری مدارس پیشنهاد شده بود، رای نیاورد.معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: از مردم خواهش می‌کنم رعایت کنند تا به سمت تشدید محدودیت‌ها نرویم؛ کسبه و بازاریان در این مدت فشار زیادی را تحمل کردند و این همکاری باعث دستاورد فعلی برای ما شد. اگر خدایی نکرده ساده‌انگاری اتفاق افتد، اوضاع دوباره بد می‌شود. یادمان نرفته است که پس از آرامش اردیبهشت ماه و برگزاری دوباره تجمعات، بیماری شعله‌ور شد. رئیسی گفت: در حال حاضر میزان بستری در کشور به شکل روزانه تقریبا بیش از ۴۰ درصد کاهش داشته و مرگ و میر هم نسبت به شروع طرح که حدودا یک ماه قبل بود بیش از ۵۰ درصد کاهش داشته است. اما بازهم تاکید می‌کنم تجمعات، دورهمی‌ها و شب نشینی‌ها می‌تواند در افزایش آمار موثر باشد و اگر رعایت نشود ممکن است شاهد پیک مجدد باشیم.وی افزود: اگر روند قبلی ادامه پیدا می‌کرد، ۵۰ هزار بستری بیشتر داشتیم و با اجرای طرح‌های اخیر شاهد کاهش ۵۰ درصدی بستری و در نتیجه ۷ هزار و ۵۰۰ مرگ و میر کمتر بوده‌ایم. اگر رعایت نکنیم ممکن است شاهد پیک مجدد در بهمن ماه یا اسفندماه باشیم.
۱۳۴ فوتی جدید کرونا در کشور
سخنگوی وزارت بهداشت از جان باختن ۱۳۴ بیمار مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت خبر داد و گفت: بر این اساس مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۴ هزار و ۵۷۴ نفر رسید. به گزارش ایسنا، دکتر سیماسادات لاری، گفت: از روز 5 دی تا روز ۶ دی ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۵ هزار و ۷۶۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۷۳۲ نفر از آنها بستری شدند. براین اساس مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۱۹۴ هزار و ۹۶۳ نفر رسید.وی افزود: متاسفانه در طول این ۲۴ ساعت، ۱۳۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۴ هزار و ۵۷۴ نفر رسید.به گفته لاری، خوشبختانه تا روز ۶ دی، ۹۴۲ هزار و ۵۴۸ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.وی گفت: ۵۲۷۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.به گفته لاری، تا روز ۶ دی، ۷ میلیون و ۳۵۴ هزار و ۹۳۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد که در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیل‌ها، ۱۰۸ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۳۴۰ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.


وضعیت کرونای انگلیسی در ایران
رئیس انستیتو پاستور ایران با اشاره به چرایی جهش‌های مداوم کرونا ویروس، گفت: طبق بررسی‌هایی که تاکنون در کشور انجام شده، جهشی شبیه آنچه در انگلیس رخ داده، نداشتیم.دکتر علیرضا بیگلری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره چرایی جهش‌های مداوم کووید-۱۹، گفت: به طور کلی زمانیکه ویروس‌ها  تکثیر می‌شوند، ژنوم آن‌ها رونویسی می‌شود. یعنی یک نسخه دیگر از ژنوم ویروس ساخته شود. در عین حال باید توجه کرد که ما دو نوع ژنوم ویروس داریم؛ یکی ویروس‌های RNA و دیگری ویروس‌هایDNA.
وی افزود: ویروس بیماری کووید-۱۹ از دسته ویروس‌های RNA است. آنزیم RNA polymerase  آنزیمی است که ژنوم ویروس‌های RNA مانند ویروس کووید-۱۹ را رونویسی می‌کند و برای تکثیر ویروس، نسخه‌های جدید را ایجاد می‌کند. حال درصد خطا و امکان اشتباه آنزیم RNA polymerase بیش از آنزیم DNA polymerase است. بر این اساس احتمال ایجاد خطا در ویروس‌هایی مانند کووید-۱۹ که از دسته ویروس‌های RNA هستند،  بیشتر است.بیگلری ادامه داد: بر این اساس وقتی آنزیم ویروس کرونا دارد ژنوم ویروس را رونویسی می‌کند، احتمال خطا در آن زیاد است و این خطا ایجاد و باعث می‌شود که این خطا را به عنوان یک جهش و تغییر ببینیم. البته مهم این است که این تغییر و جهش در کدام قسمت ویروس باشد و این موضوع باعث می‌شود که عملکرد ویروس را متفاوت ببینید.رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: گاهی چندین جهش مداوم در ویروس اتفاق می‌افتد که در عملکرد ویروس تاثیر می‌گذارد. یکی از جاهایی که ممکن است جهش‌ها در آن تاثیر بگذارند در انتقال‌پذیری ویروس است. بر این اساس ویروس بیشتر به گیرنده می‌چسبد و این موضوع سرعت انتقال را بیشتر می‌کند که این موضوع همان جهشی است که در انگلیس در ویروس بیماری کووید-۱۹ می‌بینیم. حال ممکن است جهش در میزان بیماری‌زایی و ... نیز اثرگذار باشد.بیگلری تاکید کرد: این احتمال وجود دارد که با جهش ویروس واکسن‌هایی که ساخته می‌شود، اثرشان را از دست دهند. به همین دلیل است که ما می‌گوییم که هر چند وقت یکبار باید ژنوم ویروس در هر کشور بررسی شود تا مطمئن شویم که تغییری که ایجاد شده، تاثیری در اثربخشی واکسن‌های ساخته شده و داروهایی که در آینده برای این بیماری ساخته خواهد شد، نداشته باشد. برهمین اساس از ابتدا هم پیش‌بینی و اعلام می‌کردیم که ساختن واکسن برای ویروس بیماری کووید-۱۹ کار راحتی نخواهد بود.وی با بیان اینکه یکی از اقدامات ما در انستیتو پاستور پایش مداوم وضعیت ویروس و تغییرات آن است، گفت: فعلا طبق بررسی‌هایی که تاکنون در ایران انجام دادیم، جهشی مانند آنچه در انگلیس دیده شده، نداشتیم. البته نمی‌توان گفت که اصلا و قطعا نداریم. زیرا نمی‌توان تمام مبتلایان را بررسی کرد.  مهم این است که چند درصد از جهش‌هایمان به این صورت است.رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: طبق بررسی‌هایی که تاکنون در کشور انجام شده، جهشی شبیه آنچه در انگلیس رخ داده، نداشتیم. در انگلیس اعلام کردند که ۷۰ درصد ویروس‌های کووید-۱۹ با همین جهش یافتگی هستند، اما در ایران چنین چیزی ندیدیم و به چنین نتیجه ای نرسیدیم. البته ممکن است بررسی‌هایی که در ماه‌های آتی انجام می‌شود، این تغییر را در جامعه ما هم نشان دهد، اما فعلا چنین چیزی نداریم.
مسئولان قبل از گروه‌های دیگر باید واکسن کرونای داخلی را
 تزریق کنند
فوق تخصص آی‌سی‌یو بیمارستان مسیح دانشوری گفت: مسئولان وزارت بهداشت قبل از گروه‌های دیگر و مردم عادی واکسن کرونای ایرانی را تزریق کنند.سید محمد رضا‌هاشمیان در گفت‌و گو با ایلنا، با اشاره به ماجرای تهیه‌ی واکسن از طرف ایران و انتقادات مطرح شده در این موضوع، بیان کرد: بحث واکسن کرونا، مستقیم به مسوولان وزارت بهداشت برمی‌گردد، چون ریاست جمهوری و بقیه نهادها مدت‌هاست که رضایت خودشان را برای خرید اعلام کردند و تامین بودجه را در رابطه با واکسن کرونا انجام دادند.هاشمیان ادامه داد: از زمان شیوع ویروس در کشور، برخی از مسوولان وزارت بهداشت بحث ایمنی گله‌ایی را مطرح کردند و به این باور بودند که واکسن تاثیری در این بیماری ندارد که این نظرات همه غلط بود و آنهایی که این نظرات را داشتند، در برابر مردم مسئول هستند و باید جوابگوی شایعات غیرعلمی کشور باشند.وی بیان کرد: الان ۵۶ نفر برای تزریق واکسن داوطلب شدند و یک صحبتی در مورد دادن دیه مطرح شده که واقعا باید دید اگر برای این افراد مشکلی پیش بیاید، واقعا هزینه‌ایی به آنها داده می‌شود؟ در رابطه با این موضوع تاکنون صحبتی نشده است.فوق تخصص آی‌سی‌یو در رابطه با اهمیت واکسن کرونا از اوایل اپیدمی، گفت: در پروتکل کشوری به هیچ وجه از زمان شروع ویروس در کشور بحث واکسن ذکر نشد و از تمهیدات واکسن نیز صبحت نشد و در تمام مصاحبه‌ها که مستنداتش موجود است به هیچ وجه به بخش واکسیناسیون در خصوص مقابله بیماری کرونا در کشور توجه خاصی نشده است، حتی بسیاری از شرکت‌های داخلی بودند که تقاضای این را داشتند که اگر نیاز به کمک است، همراهی کنند.وی ادامه داد: با وجود آنکه جزو کشورهایی بودیم که شیوع کرونا را از همان اول داشتیم، اما توزیع واکسن به تاخیر افتاده، در صورتی که اگر این موضوع به تعویق نمی‌افتاد، این تعداد از کادر درمان و مردم عادی را از دست نمی‌دادیم.هاشمیان افزود: واکسن ایرانی بعد از اتمام کار باید به تاییدیه سازمان جهانی بهداشت برسد که این موضوع هم چند ماهی زمان می‌برد، تا آن زمان چه کسی مسئول آمار مرگ و میر کرونا در کشوراست؟ این عزیزان که تصمیم‌گیر موضوع هستند، تا به حال در شرایط ما قرار نگرفتند.وی بیان کرد: موضوع دیگر ۵۶ نفری هستند که قرار است داوطلب تزریق باشند، اما از بین این ۵۶ نفر ببینید چند نفر از مسوولان وزارت بهداشت که در مورد واردات واکسن کرونا موضع گرفتند، حضور دارند؟ البته برخی از آنها می‌گویند ما قبلا کرونا گرفتیم، اما برای اینکه بخواهند بین مردم اعتماد ایجاد کنند و همه چیز را موجه جلوه دهند، حتما باید خودشان واکسینه شوند، مسئولان وزارت بهداشت که سِمت بالایی دارند و تا الان کاری در رابطه با تهیه‌ و ساخت واکسن انجام ندادند، از آنها می‌خواهم تجربه‌ی واکسن ایرانی را قبل از گروه‌های دیگر و مردم عادی داشته باشند.هاشمیان افزود: با وجود آنکه از ابتدا گفتیم به واکسن کرونا نیاز داریم و شاهد مرگ افراد بودیم، اما واکسن تهیه نشد، در صورتی که در کشورهای اطراف مثل عراق و ترکیه هم واکسن را تهیه کردند و به مردمشان تزریق می‌کنند، این به یک برنامه‌ریزی مشخص نیاز دارد که در کشور ما انجام نشده است.