اولویت‌های اول تا چهارم دریافت واکسن

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا آخرین وضعیت بروز و فوتی ناشی از کووید-19 در کشور را تشریح کرد و از افزایش شمار شهرهای در وضعیت قرمز بیماری به هفت شهر و همچنین قرار گرفتن ۱۹۲ شهر در وضعیت آبی این بیماری خبر داد. به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی با اشاره به تشکیل جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: دیروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا مروری بر وضعیت بیماری در سطح دنیا و کشور داشتیم. ویروس کرونای انگلیسی تقریبا تمام کشورهای اروپایی را درنوردیده و آمریکا همچنان در مرگ و میر رکورد زد و ثبت مرگ بالای ۴۰۰۰ نفر در روز را در آمریکا داشتیم. در آلمان و انگلستان هم مرگ و میر از مرز ۱۰۰۰ نفر عبور کرد و وضعیت در ایتالیا، اسپانیا و مکزیک نیز به همین صورت است.وی افزود: خوشبختانه در ایران روند بیماری به گونه‌ای است که ۸۰ درصد در بستری‌ها و ۷۰ درصد در مرگ و میر کاهش آمار داشتیم؛ اما بدانیم این نتیجه رعایت مردم و همکاری مسئولین بوده است. رئیسی ادامه داد: اکنون به جز استان‌های شمالی بقیه استان‌ها وضعیت مناسبی دارند که امیدواریم وضعیت مناسب تداوم داشته باشد. استان مازندران یکی از استان‌هایی است که بیشترین موارد ابتلا را از آنجا داریم و استان گلستان و گیلان هم نیاز به مراقبت بیشتر دارند.
وی گفت:  ۷ شهر قرمز، ۳۰ نارنجی و ۴۱۱ شهر زرد در کشور داریم. از ۷ شهر قرمز ۵ شهر آمل، ساری، فریدونکنار، قائم شهر و نکا در استان مازندران هستند و دو شهر بندرگز و کردکوی در استان گلستان هستند که نیاز به مراقبت بیشتر دارند.رئیسی تاکید کرد: برخی شهرها نیاز به مراقبت بیشتر دارند که شامل نور، نکا، قائم شهر، ساری، فریدونکنار، رامسر، جویبار، تنکابن، آمل در استان مازندران و شهرهای ماسال، لنگرود، رودسر در استان گیلان و  شهرهای کردکوی و بند گز در استان گلستان هستند.
وی افزود: امروز دو مصوبه مهم داشتیم. در سطح کشور ۴۱۱ شهر وضعیت زرد داریم؛ ولی برخی شهرها میزان بستریشان از حد پایینِ شهرهای زرد پایین‌تر است؛ یعنی ۱۹۲ شهر داریم که میزان بستری بیمار در آنها از دو بیمار به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت هم کمتر شده است. برای این ۱۹۲ شهر رنگ جدیدی به رنگ‌ها اضافه کردیم تا اعمال محدودیت کمتری در آنها نسبت به شهرهای زرد داشته باشیم و تحت عنوان شهر آبی یاد می‌کنیم. در شهرهای آبی تقریبا تمام مشاغل با رعایت پروتکل‌ها که متعاقبا اعلام می‌شود آزاد هستند و می‌توانند فعال باشند.
رئیسی گفت: در شهرهای زرد و آبی منع تردد  بین شهری نداریم؛ اما منع تردد ۹ شب تا ۴ صبح برقرار است. با این رنگبندی جدید ۷ شهر قرمز، ۳۰ شهر نارنجی، ۲۱۹ تا شهر زرد و ۱۹۲ شهر آبی داریم.


وی به مصوبه دیگر جلسه دیروز ستاد ملی مقابله با کرونا اشاره کرد و گفت: کلیات بحث سند ملی واکسیناسیون کشور دیروز مصوب شد. تهیه سند مبتنی بر این است که براساس شواهد علمی و بررسی‌هایی که انجام شد کمیته‌های تخصصی، این برنامه را تدوین کردند و براساس بار بیماری، میزان شیوع بیماری‌های پرخطر و زمینه‌ای هر استان، شهر و شهرستان مشخص شده است و با طبقه‌بندی که انجام شده تزریق واکسیناسیون در ۴ فاز انجام می‌شود.رئیسی تصریح کرد: در فاز اول افراد کادر بهداشت و درمان که مستقیما  با بیماران کرونا سر و کار دارند، کسانی که در خانه‌های سالمندان کار می‌کنند و همچنین جانبازان شیمیایی، تنفسی و بالای ۵۰ درصد واکسن دریافت می‌کنند که این فاز تقریبا یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر هستند.وی افزود: در فاز دوم سایر گروهای پرخطر مانند سالمندان بالای ۶۵ سال هستند که به ترتیب اول از ۸۰ تا ۸۵ سال، ۷۵ تا ۸۰ سال، ۷۰ تا ۷۵ سال و... اولویت بندی می‌شوند و افرادی بین ۱۶ تا ۶۴ سال که بیماری زمینه‌ای دارند در این فاز هستند. فاز سه برای مراکز تجمعی و افرادی که ریسک کمتری نسبت به فاز دو دارند و نهایتا فاز ۴ عموم مردم هستند. محل تامین واکسن هم از تولید داخل و واکسن‌هایی که خریداری می‌کنیم خواهد بود.وی افزود: امروز پیشنهادی داده شد در رابطه با فعالیت فرهنگی و آموزشی در مناطق آبی و برخی مناطق زرد که در دست بررسی است و به زودی به اطلاع خواهد رسید.
معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: استان‌های تهران و البرز پس از هفته‌ها به وضعیت زرد تبدیل شده است. البته مردم همچنان باید رعایت کنند. وی همچنین گفت: مشاغل ممنوع در وضعیت نارنجی، اکنون در وضعیت زرد آزاد است، تردد بین شهری آزاد است اما ممنوعیت تردد شبانه ۹شب تا ۴ صبح برقرار است و خواهش می‌کنیم مردم رعایت کنند و اگر همکاری کاهش یابد وضعیت بیماری بد خواهد شد و رنگ شهرها تغییر کرده و محدودیت‌ها مجددا بازخواهد گشت.
۸۲ فوتی جدید کرونا در کشور
سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۵۹۲۴ بیمار جدید کووید-۱۹ در سراسر کشور طی ۲۴ ساعت خبر داد.به گزارش ایسنا، دکتر سیماسادات لاری گفت: از روز 19 دی تا روز ۲۰ دی ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۵ هزار و ۹۲۴ بیمار جدید مبتلا به کووید-19 در کشور شناسایی شد که ۴۵۶ نفر از آنها بستری شدند. وی گفت: مجموع بیماران کووید-19 در کشور به یک میلیون و ۲۸۰ هزار و ۴۳۸ نفر رسید.لاری ادامه داد: متاسفانه در طول این ۲۴ ساعت، ۸۲ بیمار کووید-19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۶ هزار و ۱۰۰ نفر رسید.به گفته وی، خوشبختانه تا روز ۲۰ دی، یک میلیون و ۶۷ هزار و ۴۶۶ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.لاری افزود: ۴۶۸۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید-19 در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: تا روز ۲۰ دی، ۸ میلیون و ۹۹ هزار و ۱۹۱ آزمایش تشخیص کووید-19 در کشور انجام شده است.وی همچنین گفت: در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیل‌ها، ۷ شهرستان ساری، آمل، فریدونکنار، قائمشهر و نکا در استان مازندران و بندرگز و کردکوی در استان گلستان در وضعیت قرمز قرار دارند.سخنگوی وزارت بهداشت افزود: همچنین ۳۰ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۱۹ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۹۲ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
تردد بین شهرهای زرد نیاز به مجوز تردد ندارد
دبیر کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا با اشاره به قرارگیری تهران در وضعیت زرد گفت: برای تردد بین شهرهای زرد نیاز به مجوز تردد نیست.حسین قاسمی در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح آخرین وضعیت اعمال محدودیت‌های کرونایی در طرح «هوشمند مدیریت کرونا» گفت: بر اساس این طرح،  ورود خودرو با پلاک‌های غیر بومی به شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع است و از سوی دیگر ورود پلاک‌های بومی شهرهای قرمز و نارنجی به شهرهای دیگر ممنوع و تا زمانی که وضعیت شهرهای قرمز و نارنجی به وضعیت عادی برگردد، شرایط به همین منوال است.وی افزود: تهران در وضعیت زرد قرار گرفته است لذا اگر همشهریان تهرانی بخواهند از تهران به ۲۱۲ شهر زرد بروند نیازی به برگه تردد بین شهری نیست، اما بی تردید ورود به ۲۹ شهر نارنجی و قرمز برای پلاک‌های غیر بومی ممنوع است.وی تاکید کرد: با وجود اینکه در چند هفته گذشته شهر قرمز نداشتیم اما متاسفانه ۶ شهر استان مازندران قرمز هستند، همچنین ۲۳ شهر در کشور نارنجی و ۲۱۲ شهر هم زرد هستند. قطعا در ۶ شهر قرمز، اصناف بجز گروه یک، مابقی نمی‌توانند فعالیت کنند و جلسات ادارات با توجه به محدودیت‌های کرونایی باید 
برگزار شود.
جوانان در معرض خطر کرونای جهش‌یافته
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به کاهش بار بیماری کرونا در کشور، گفت: بر این اساس وضعیت جدیدی تحت عنوان رنگ آبی یا کم خطر برای شهرها تعریف شده است که بر این اساس پس از گذر از وضعیت زرد شهرها به یکباره به رنگ سفید نمی‌رسند و به وضعیت آبی خواهند رفت که به معنای از بین رفتن ویروس در آن منطقه نیست.دکتر مسعود مردانی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اضافه شدن رنگ آبی به رنگبندی شهرها درخصوص اعلام وضعیت بیماری در شهرها، گفت: بر اساس مصوبات ستاد کشوری کرونا وضعیت آبی هم به رنگ بندی‌های قبلی اضافه شده است و بر این اساس شهرها از وضعیت زرد (خطر متوسط) به وضعیت آبی یا کم خطر می‌روند و سپس در صورت تداوم شرایط مناسب، به رنگ سفید وارد می‌شویم.وی ضمن اینکه اضافه شدن رنگ آبی را مناسب دانست، ادامه داد: با این شیوه پس از کاهش آمار دیگر این احساس به وجود نمی‌آید که کرونا کلا از بین رفته است، بلکه هشداری خواهد بود که بر رعایت پروتکل‌ها پایبند باشیم.این متخصص بیماری‌های عفونی درباره وضعیت ورودی مبتلایان کرونا به بیمارستان‌ها، اظهار کرد: خوشبختانه وضعیت بسیار خوب است و ورودی کمی به بیمارستان‌ها داریم و به دنبال آن موارد مرگ و میر نیز کاهش یافته است.وی افرود: با توجه به جهش ویروس کرونا در مناطق مختلفی مانند انگلستان، آفریقا و... نگرانی‌هایی وجود دارد که منطقی است اما، تاکنون موارد گزارش شده از نوع جهش یافته آن در کشور تغییری در روند کل بیماری در کشور ایجاد نکرده است. سرایت‌پذیری نوع جهش یافته ویروس کرونا بسیار بالا است و جوانان هم در معرض خطر بیشتری هستند، اما مرگ و میر آن خوشبختانه زیاد نیست.مردانی با تاکید بر اینکه آلودگی هوا معضلی برای افزایش ابتلا به کرونا است، تصریح کرد: آلودگی هوا می‌تواند سبب افزایش موارد ابتلا به بیماری شود از این رو توصیه می‌کنیم در شهرهایی که آلودگی هوا شدت بالایی دارد، مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای قلبی، ریوی و... از منزل خارج نشوند که هم از آلودگی هوا مصون باشند و هم احتمال ابتلا به کرونا در آنها به حداقل برسد.