سخنگوی وزارت خارجه کره نمی‌تواند بدهی ایران را ندهد

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان تاکید کرد: به دولت سئول و کشورهایی که در مورد توقیف نفتکش کره جنوبی از سوی ایران به دلیل ایجاد آلایندگی زیست محیطی توقیف شده است توصیه می‌کنیم که از سیاسی کردن این موضوع بپرهیزند چرا که سیاسی کردن این موضوع کمکی به حل آن نمی‌کند.
به گزارش ایسنا، سعید خطیب زاده، صبح امروز در نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در ارتباط با برخی از اظهارنظرها مبنی بر اینکه ایران با توقیف نفتکش کره ای به نوعی گروگان گیری کرده است تا از این طریق کره را برای آزادسازی پول های بلوکه شده ایران تحت فشار قرار دهد و همچنین اظهارنظرهای برخی از مقامات کشورهای دیگر از جمله فرانسه در ارتباط با این مسئله گفت: رعایت حقوق بین الملل محیط زیست دریایی یکی از تعهدات جدی کشورهاست و طبق مقررات همه کشتی ها باید این موضوع را رعایت کنند. کشتی کره ای نیز به خاطر آلوده کردن محیط زیست دریا در خلیج فارس توقیف شده است. به این کشتی اخطار داده شده بود و سپس با حکم قضایی به سمت ساحل هدایت شده است.
وی با بیان اینکه موضوع نفتکش کره ای یک موضوع کاملا فنی است، افزود: کسانی که می خواهند این موضوع را سیاسی کنند در مسیر غلطی حرکت می کنند و کشورهایی که در این زمینه اظهارنظرهایی کرده و دخالت کرده اند گویی جایگاه خود و مقررات و تعهدات بین المللی را فراموش کرده اند.
وی با بیان اینکه ما به طرف کره ای و کشورهایی که در این زمینه دخالت کرده اند مکرر گفته ایم که هر چقدر این موضوع سیاسی شود این امر به حل این مسئله کمکی نمی کند، افزود: مسائل مربوط به این کشتی یک مسائل فنی است و باید مسیر قضایی خود را طی کند.


خطیب زاده تاکید کرد: ما در این مدت در وزارت خارجه تلاش کرده ایم تا کمک‌های کنسولی و غیرکنسولی لازم را به سرنشینان این کشتی ارائه کنیم تا آنان در سلامت و آرامش باشند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این احتمال وجود ندارد که ملوانان و ساکنان این کشتی زودتر آزاد شوند، گفت: هیچ منعی برای این کار از نظر ما وجود ندارد ولی این موضوعی است که باید روند قضایی خود را طی کند و دادگاه در ارتباط با آن تصمیم گیری کند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که بانک مرکزی ایران میزان دارایی های بلوکه شده کشور در کره جنوبی را حدود ۷ میلیارد دلار اعلام کرده ولی دولت کره جنوبی رقم ۹ میلیارد دلار را ذکر کرده و وزارت خارجه به عنوان متولی انجام مذاکرات برای آزادسازی پول های بلوکه شده ایران در کره چه رقمی را دقیق می داند، گفت: متولی مذاکرات در خصوص آزادسازی پول های بلوکه شده ایران در کره جنوبی بانک مرکزی است و ما در وزارت خارجه به عنوان هماهنگ کننده سیاست خارجی هماهنگی ها و همکاری های لازم را در این مسیر انجام می دهیم ولی متولی اصلی بانک مرکزی است و شما باید آمار و ارقام دقیق را از بانک مرکزی جویا شوید.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که اگر کره پول های بلوکه شده ایران را آزاد نکند تهران چه اقدامی را انجام می دهد، گفت: امکان عدم پرداخت این پول ها وجود ندارد و ما از همه مجاری قانونی و حقوقی برای آزادسازی این پول ها استفاده می کنیم. قانون جنگل که حاکم نیست و از طرف دیگر دولت کره جنوبی نیز هیچ وقت نگفته است که این پول‌ها را پس نمی‌دهد.
خطیب زاده ادامه داد: کره‌ای‌ها به تعهدات خود به بهانه های مختلف از جمله تحریم های آمریکا در این زمینه عمل نکرده اند ولی هیچ وقت نگفته اند که این پول نیست و یا آن را پرداخت نمی کنند بلکه در بازگشت آن بهانه آوری کرده اند و ما بارها به آن ها گفته ایم که بهانه های آن ها مورد قبول ما نیست و باید این بهانه ها را کنار بگذارند.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با سفر هیئت کره جنوبی به ایران گفت: در مورد سفر این هیئت از قبل تصمیم گرفته شده بود و برنامه ریزی انجام گرفته بود. در جریان مذاکرات بین مقامات ایران و کره موضوعات مختلف مورد بحث قرار می گیرد که در راس آن موضوع پول های بلوکه شده ایران در کره جنوبی است.
وی با اشاره به دیدار هیئت کره جنوبی با وزیر خارجه و معاون سیاسی وی طی دیروز و امروز گفت: ما به کره ای ها تاکید کرده ایم که اقدام آن ها در عدم آزادسازی پول های بلوکه شده ایران در کره غیرمتعهدانه است و آن ها باید این پول ها را هر چه زودتر در اختیار ایران قرار دهند. ما همچنین به آن ها می گوییم که در انتظار ۲۰ ژانویه ننشینند چرا که بعد از ۲۰ ژانویه اقدامات کشورها جور دیگری ارزیابی می شود.
خطیب‌زاده ا اشاره به دیدار امروز وزیر خارجه با هیات کره‌ای ادامه داد: روز گذشته نیز این هیئت با آقای عراقچی، معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان دیدار و رایزنی کرد.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در ادامه نشست خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در مورد برخی از اظهارنظرها مبنی بر اینکه ایران موضوع خرید واکسن کرونا و مسائل مرتبط با آن را سیاسی کرده است و همچنین اظهارات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه ایران از دو کشور آمریکا و انگلیس واکسن کرونا خریداری نخواهد کرد، اظهار کرد: من از دوستان از وزارت بهداشت می خواهم که آشکارا تمام زحماتی که در این مدت در بحث مبارزه با کرونا کشیدند و همچنین مسائل فنی آن را به اطلاع عموم برسانند.
وی با رد برخی از اظهارنظرها مبنی بر اینکه ایران موضوع واکسن کرونا را سیاسی کرده است، تاکید کرد: ایران اصلا نگاه سیاسی به این موضوع نداشته بلکه دیگرانی بودند که تلاش کردند با نگاه سیاسی به این موضوع به صورت وقیحانه از این مسئله علیه ملت ایران استفاده کنند.
وی با بیان اینکه سال گذشته وقتی کرونا وارد ایران شد رژیم آمریکا و برخی دولت های آمریکایی در این زمینه شادی و پایکوبی کردند و فکر می کردند کاری که فشار حداکثری نتوانست علیه ایران انجام دهد کرونا انجام می‌دهد، گفت: آن‌ها نمی دانستند که کرونا وارد کشور آن ها نیز خواهد شد و روزانه جان ده ها نفر از شهروندانشان را می گیرد.
خطیب زاده با تاکید مجدد مبنی بر اینکه رویکرد ایران در زمینه کرونا هیچ وقت سیاسی نبوده است، اظهار کرد: در مقابل این آمریکایی ها بودند که با فشارهای حداکثری خود تلاش کردند که مانع دسترسی ایران به دارو شوند.
وی همچنین به موضوع تلاش های ایران برای خرید واکسن کرونا اشاره کرد و گفت: ایران ماه هاست که از مجاری مختلف مسیر خرید واکسن کرونا را پیگیری کرده است و ما به عنوان وزارت خارجه این موضوع را از مجاری مختلف از جمله رایزنی با کشورهایی چون کوبا، چین و هند پیگیری کردیم و اکنون تولید مشترک واکسن کرونا با کوبا در دستور کار است، واکسنی که شناخته شده است و فکر می کنم در مرحله سوم تست بالینی قرار دارد.
خطیب زاده همچنین به سفر چندی پیش وزیر خارجه به کوبا و رایزنی هایش با مقامات این کشور گفت: در همین چارچوب ایران و کوبا با یکدیگر به توافق رسیدند که اقدام به تولید مشترک واکسن کرونا کنند.
وی همچنین به عدم همکاری کره جنوبی در آزاد شدن پول های بلوکه شده ایران در کره و استفاده ایران از این پول ها در زمینه های مورد نیازش گفت: ما همچنان دچار مشکلاتی در این زمینه هستیم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی دیگری در مورد زمان ضرب الاجل ایران برای بازگشت به برجام طبق قانونی که در مجلس تصویب شد، گفت: تاریخ دقیق آن را نمی دانم. فکر می کنم هفته آخر فوریه باشد البته اگر اشتباه نکنم و باید تاریخ دقیق تر را از ستاد برجام جویا شوید.
وی همچنین به قرارداد معاضدت قضایی بین ایران و اوکراین که در سال ۱۳۸۳ به تصویب رسیده است اشاره کرد و گفت: به رغم صلاحیت انحصاری که به آن اشاره کردم ما گفت و گوهای خوبی را در دو دور با مقامات اوکراینی در این زمینه داشتیم و مسائل فنی و غیرفنی مورد بحث قرار گرفت. در دور دوم مذاکرات که در تهران برگزار شد نمایندگان بخش های مختلف سیاسی، حقوقی، قضایی و همچنین سازمان هواپیمایی کشور با مقامات اوکراینی در یک فضای کاملا فنی و حرفه ای گفت و گو و رایزنی کردند. قرار بود دور سوم مذاکرات در نوامبر ۲۰۲۰ در اوکراین برگزار شود ولی به رغم پیگیری هایی که انجام دادیم همچنان طرف اوکراینی تاریخ دقیقی را برای این موضوع مشخص نکرده است.
وی با تاکید بر اهمیت رسیدگی مستقل و عادلانه به این موضوع و ایفای حقوق قربانیان این فاجعه ادامه داد: ما حتی در مذاکرات خود با طرف اوکراینی موضوع پرداخت ها را نیز مطرح کردیم ولی طرف اوکراینی همکاری لازم را نداشت. ایران برای نشان دادن حسن نیت خود تصمیم گرفت که برای همه قربانیان این فاجعه دیه یکسانی اختصاص دهد و این موضوع را نیز اعلام کرد.
این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین با بیان اینکه ایران به نیابت های قضایی اوکراین در چارچوب معاضدت قضایی بین دو کشور پاسخ داده و همکاری های لازم را داشته است، افزود: دولت ایران به عنوان دولت مسئول در یک چارچوب فنی و مستقل این موضوع را پیگیری کرده و پاسخگو بوده است. ما قطعا اسیر سیاست زدگی و فشارهای عناصر ورشکسته نمی شویم. ما پاسخگو به خانواده قربانیان و سازمان های بین المللی مسئول در این زمینه هستیم و اجازه نمی دهیم که سیاست زدگی بر این پرونده فائق شود.
سایر اخبار این روزنامه
«ابتکار» عوامل موثر در کوچ نقدینگی از بازار سرمایه به بازارهای دیگر را بررسی کرد سایه بیت‌کوین بر سر بورس؟ جلال خوش‌چهره ادامه تنش پس از ترامپ آیا مخاطبان برای بار دیگر حاضرند برای دیدن فیلم به سینما بروند؟ جدال اکران آنلاین و پرده نقره‌ای سخنگوی وزارت خارجه کره نمی‌تواند بدهی ایران را ندهد لغو ناگهانی محدودیت‌های کرونایی تصمیم درستی نبود هشدار نسبت به خطر بالقوه جهش‌های ویروس رئیس دولت اصلاحات محور حرکت اصلاح طلبان در 1400 خواهد بود؟ سکوتِ انتخاباتی اصلاح‌طلبان استقلال ۲- پرسپولیس ۲؛ دربی کامبک‌ها جذابیت ، هدیه سرخابی ها در آخرین دربی قرن رئیس قوه قضائیه مطرح کرد تحریم واکسن آمریکایی و انگلیسی از سوی رهبری تدبیری حکیمانه بود معاون اول رئیس جمهوری: باید خود را فدای مردم ایران کنیم با حضور امیر فرمانده کل ارتش دکترای افتخاری دافوس به ۲ پیشکسوت ارتش اعطا شد واکنش وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به ادعای نمایندگان مجلس ایران بازرسان آژانس را اخراج می‌کند؟ امیرمحمود گودرزی (تحلیلگر سیاسی) شکست ترامپ، آینده نگری روابط ایران و عربستان