صنعت پتروشیمی از پیشران‌های مؤثر برای توسعه اقتصادی است

گروه اقتصادی| معاون اول رئیس ‌جمهوری روز گذشته در سفری به استان کرمانشاه بیش از هزار میلیارد تومان طرح عمرانی و اقتصادی از جمله فاز دو بیمارستان امام خمینی(ره) را بهره‌برداری رساند و کلنگ پروژه‌هایی مانند آغاز عملیات اجرایی طرح پتروشیمی اسلام آباد غرب را به عنوان یکی از طرح‌های مهم صنعت نفت به زمین زد؛ طرحی که با 545 میلیون دلار سرمایه گذاری در اسلام آباد غرب آغاز خواهد شد و از نخستین‌های کشور است.
معاون اول رئیس ‌جمهوری در آیین آغاز عملیات اجرایی ساخت طرح پتروشیمی اسلام‌آباد غرب به‌عنوان نخستین طرح تولید پلی‌پروپیلن از گاز طبیعی در کشور گفت: هر کشوری برای توسعه خود به صنایعی تکیه می‌کند که به اصطلاح صنایع پیشران هستند و می‌توانند نقش لکوموتیو داشته باشند و با حرکت آن ده‌ها و صدها واگن را با خود به حرکت درآورند؛ صنعت پتروشیمی ایران چنین جایگاهی دارد.
به گزارش شانا، اسحاق جهانگیری با اشاره به اهمیت صنعت پتروشیمی برای کشور تصریح کرد: زمانی که ما نیاز به ارز داشتیم تا بتوانیم چرخ اقتصاد کشور را به حرکت درآوریم، صنعت پتروشیمی سالانه میلیاردها دلار در این شرایط تحریم مواد پتروشیمی صادر کرد، ارز آن در اختیار کشور قرار گرفت و با اتکا به این درآمدها نیازها برطرف شد.
وی عنوان کرد: ساخت حلقه‌های پایین‌دستی این مجتمع بزرگ اهمیتی بسزا دارد، کرمانشاه استعدادهای طبیعی فراوانی در اختیار دارد که باید با تکیه بر این ظرفیت و ایجاد زنجیره تولید بیکاری در آن ریشه‌کن شود.


برای حل مسائل ساختاری تلاش کردیم
معاون اول رئیس ‌جمهوری همچنین در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: اقتصاد کشور در سال‌های پس از انقلاب اسلامی با مسائل جدی روبه‌رو شده و برخی از این مسائل به مشکلات ماندگار و بیماری‌های مزمن اقتصادی تبدیل شده‌اند که حل آنها نیازمند اصلاحات ساختاری است.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی معاون اول رئیس جمهوری، جهانگیری با تأکید بر اینکه حل مسائل اقتصادی راهکارهای صرفاً اقتصادی ندارد، تصریح کرد: حل مسائل اقتصادی در کنار راهکارهای اقتصادی نیازمند راهکارهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و همکاری قوای سه گانه و نهادهای حاکمیتی است و همه باید عزم خود را جزم کنند تا مسائل اقتصادی کشور حل و فصل شود.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: در سال‌های اخیر علاوه بر تلاش برای حل مسائل ساختاری که همواره مطرح بوده است، گام‌هایی جدی برای کاهش تورم، اشتغالزایی و بهبود اقتصادی برداشته شده و دولت تلاش کرد اقتصاد کشور سال به سال بزرگ‌تر شود و تورم تک رقمی باشد تا مردم طعم تورم تک رقمی را بچشند. همچنین دولت تلاش کرده فرصت‌های شغلی متعددی در کشور ایجاد شود تا مردم بتوانند از این فرصت‌های شغلی استفاده کنند.
جهانگیری با تأکید بر اینکه تحقق این موضوعات نیازمند تعامل مناسب با دنیا است، گفت: در حقیقت باید با تکیه بر رویکردهای اقتصاد مقاومتی یعنی تعامل با دنیا، عدالت بنیان بودن و مردمی بودن اقتصاد تلاش کنیم تا مشکلات و مسائل اقتصادی برطرف شود. معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه مردم باید در اقتصاد کشور سهیم باشند، افزود: عدالت بنیانی از رویکردهای مهم اقتصاد مقاومتی است و هر دولت و حکومتی تلاش می‌کند عدالت را در اقتصاد کشورش مستقر کند و به ظرفیت‌ها، ‌دانش و مغز فرزندان خود متکی باشد.
جهانگیری در ادامه با اشاره به اینکه در سه سال اخیر علاوه بر بیماری‌های مزمن اقتصادی با دو پدیده جدید روبه‌رو شدیم که بشدت اقتصاد کشور را تحت فشار قرار داد، خاطرنشان کرد: یکی از این پدیده‌ها، تحریم‌های ظالمانه امریکا بود که به تعبیر خودشان جنگی اقتصادی علیه ملت ایران به راه انداختند و به واسطه تحریم‌ها، تحریک‌های ساختاری در دنیا ایجاد کردند که زهرچشم بگیرند و در همین راستا بزرگ‌ترین سردار کشور را که در کشور دیگری میهمان بود ترور کردند و همه این اتفاقات این پیام را دربرداشت که به هر قیمتی می‌خواهند کشور ما را به فروپاشی برسانند و به نظام جمهوری اسلامی ایران آسیب جدی وارد کنند.
معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: زمانی که دولت در حال تلاش برای بی اثر کردن تحریم‌های ظالمانه امریکا بود با پدیده جدید دیگری تحت عنوان کرونا مواجه شدیم که تمام مردم دنیا و اقتصاد جهانی را تحت تأثیر قرار داد و ضربات سنگینی به اقتصاد همه کشورها وارد کرد.
جهانگیری با بیان اینکه دولت در شرایط جنگ اقتصادی تصمیماتی را متناسب با این شرایط اتخاذ کرده است، افزود: ممکن است برخی از این تصمیمات حتی با تصمیمات چهار سال اول دولت در تضاد بوده باشد اما باید به این نکته توجه کنیم که در جنگ اقتصادی مهم ترین هدف این بود که زندگی مردم آسیب نبیند و حداقل معیشت برای جامعه و بخصوص طبقات ضعیف جامعه فراهم شود.
معاون اول رئیس جمهوری اضافه کرد: ‌البته مردم ایران با نهایت بزرگواری سختی‌ها را تحمل و همراهی کردند و این همراهی باعث شد امریکا و اروپا مکرر اذعان کردند که سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ملت ایران با شکست مواجه شده است.
ایستادگی مردم سیاست فشار حداکثری علیه ایران را شکست داد
جهانگیری خاطرنشان کرد: متأسفانه گاهی در داخل کشور آنقدر خود را مشغول می‌کنیم که نتیجه کار و عملکرد ملت را نمی‌بینیم. مقاومت و ایستادگی مردم به جایی رسید که دولت ترامپ و دولت بعدی امریکا و حتی اروپایی‌های همپیمان با آنها گفتند که سیاست فشار حداکثری علیه ایران به شکست کشیده شده است. که البته این دستاورد در نتیجه تأسی از مقام معظم رهبری مبنی بر راهبرد مقاومت بود که نتیجه این شد که ترامپ به تاریخ پیوست و ملت ایران سرفراز ماند و امروز می‌تواند قدم‌های بلندی در مسیر پیشرفت بردارد.
معاون اول رئیس جمهوری اظهار امیدواری کرد: در ماه‌های پایانی دولت شاهد اثرات شکست فشار حداکثری باشیم و دولت بتواند اقتصاد را به ریل اصلی بازگرداند و جهت‌گیری کاهش تورم همچنان در دستور کار قرار گیرد.
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به زلزله بزرگ کرمانشاه گفت: کسانی که روزهای اول وقوع زلزله و حجم تخریب‌ها را دیدند اذعان می‌کنند که سر برآوردن از آن مقطع کار آسانی نبود، علاوه بر خسارات مادی، ضربه روحی سنگینی این واقعه به مردم وارد کرد که مرتفع کردن مشکلات را زمانبر می‌کرد اما با فداکاری مردم و نمایش همبستگی ملت ایران و برنامه‌ریزی‌های انجام شده از سوی مدیران خوشبختانه بسرعت از این مسأله عبور کردیم.
جهانگیری با اشاره به آغاز کار اجرای پتروشیمی اسلام آباد غرب گفت: قطعاً این طرح بزرگ ده‌ها واحد صنعتی را به دنبال خود فعال خواهد کرد و با برنامه‌ریزی‌های انجام شده از سوی وزارت نفت برای استخراج گاز و اجرای واحدهای دیگر پتروشیمی آینده روشنی برای استان پیش‌بینی می‌شود. پیام این دست طرح‌ها حرکت به سمت صنعتی شدن استان است.
معاون اول رئیس جمهوری با تأکید بر توجه ویژه به مسأله کشاورزی به عنوان مزیت استان کرمانشاه اظهار داشت: صنایع تبدیلی از اولویت‌های اصلی بخش کشاورزی است. وزارت جهاد کشاورزی برنامه خوبی در این بخش تدوین کرده است، بخش خصوصی علاقه‌مند نیز، هم از داخل و هم از خارج از استان وجود دارد؛ قطعاً با همکاری بیشتر می‌توانیم دستاوردهای قابل توجهی در اشتغالزایی و صادرات داشته باشیم. من از بخش خصوصی می‌خواهم که با تلاش بیشتر و پرهیز از فرهنگ نادرست «حضور در شرایط سخت» در این بخش بیشتر فعالیت کنند.
می‌توانیم در تولید شکر خودکفا شویم
جهانگیری با تأکید بر تمرکز روی ایجاد کارخانه قند در استان گفت: یکی از اقلام مهم وارداتی کشور شکر است، خوشبختانه ظرفیت کشور در تولید نیشکر و چغندر قند می‌تواند ما را به خودکفایی برساند.
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به سخنان یکی از مدیران کرمانشاه درخصوص همکاری نظام بانکی با تولیدکنندگان و موضوع تحریک تقاضا اظهار داشت: ‌ظرفیت نظام بانکی کشور در این خصوص خوب است، من از استاندار می‌خواهم که جلسه‌ای با رئیس کل بانک مرکزی و مدیران بانک‌های استان برگزار کند تا بانک‌ها بتوانند به نیازهای واقعی بخش خصوصی پاسخ دهند.
معاون اول رئیس جمهوری یکی دیگراز مزیت‌های استان را مرز طولانی مشترک با عراق دانست و گفت: یکی از دستاوردهای دولت فعال‌سازی مرزها بوده، بویژه مرز پرویزخان که در این برهه فعالیت بسزایی داشته است. از همه مدیران به خاطر همکاری خوب با عراق تشکر می‌کنم و باید از این مزیت به بهترین نحو استفاده شود.
جهانگیری از مدیران استان خواست تا موضوع منطقه آزاد قصرشیرین را که مجلس و دولت آن را تصویب کرده‌اند، پیگیری کنند و گفت: ‌دلیلی ندارد وقتی دولت و نمایندگان مجلس و مردم با این طرح موافق هستند در جای دیگر مخالفتی وجود داشته باشد.
در این جلسه همچنین جهانگیری از طریق ویدئوکنفرانس دستور افتتاح تعدادی طرح و پروژه عمرانی، صنعتی و کشاورزی در شهرستان‌های قصرشیرین، گیلانغرب، دالاهو، سرپل ذهاب و ثلاث باباجانی را صادر کرد که ارزش سرمایه گذاری این طرح‌ها هزار و ۱۱۸ میلیارد تومان بوده است.
مردم نباید برای دریافت واکسن احساس تبعیض کنند
معاون اول رئیس جمهوری همچنین در جریان افتتاح فاز دوم بیمارستان امام خمینی(ره) اسلام آباد غرب و طرح مقاوم سازی و بهسازی این بیمارستان بیان کرد: مردم مطمئن باشند اراده دولت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تجهیز کامل این بیمارستان برای ارائه خدمات بهتر و کامل‌تر به آنان است.
جهانگیری با تجلیل از عملکرد کادر درمانی کشور، گفت: امروز وضع کشور در زمینه تأمین امکانات مورد نیاز مقابله با کرونا بسیار خوب شده است،‌ در اسفند سال گذشته بنده رئیس بیمارستانی را می‌شناختم که بدون ماسک در محل کار حاضر می‌شد و وقتی از او در این خصوص سؤال کردم می‌گفت چون ماسک در اختیار کادر درمانی وجود ندارد من نیز از آن استفاده نمی‌کنم.
معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: کادر پزشکی کشور در این شرایط ایستادگی کردند، خوشبختانه امروز در تولید ماسک و تجهیزاتی نظیر دستگاه ونتیلاتور موقعیت مناسبی داریم و مطمئن هستم در روزهای آینده با رسیدن محموله‌های واکسن خریداری شده به نقطه اطمینان بخشی دست خواهیم یافت. وی تأکید کرد: دولت در هیچ مقطعی به علت گران بودن واکسن تأخیر در امر خرید انجام نداد، حتی زمانی که اعلام شد قیمت هر دوز واکسن 20 تا 25 دلار است، بانک مرکزی و دولت تقبل کرد که با وجود فشارهای مالی این مبلغ را تهیه کند. ما با وجود همه فشارهای اقتصادی هیچ محدودیتی برای سلامت مردم نداشته‌ایم و به محض اینکه کمی از فشارهای دولت امریکا برای جابه‌جایی پول کاسته شد و توانستیم راهی برای انتقال ارز انجام دهیم، کار خرید واکسن به انجام رسید. همین تأخیر جزئی نیز به این دلیل رخ داد. جهانگیری با بیان اینکه امیدوارم واکسن‌های معتبر وارد کشور شود و در اختیار مردم قرار گیرد، گفت: خوشبختانه با تکیه بر توان دانشمندان ایرانی کار ساخت واکسن داخلی نیز به نقطه خوبی رسیده است و بزودی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه تزریق واکسن در کشورهای بزرگ با جمعیت زیاد هنوز به بیش از یک درصد از جمعیت نرسیده است، گفت: مردم اقصی نقاط کشور نباید در زمینه دریافت واکسن احساس تبعیض کنند و وزارتخانه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید دستورالعمل‌های شفاف در این زمینه تهیه نماید.