«ائتلاف» و «وحدت» به اختلاف رسيدند

دعواي اصولگرايان بالا گرفته است. تقريبا مي‌توان گفت هر دو جريان شوراي ائتلاف و شوراي وحدت، شمشير را براي يكديگر از رو بسته‌اند. هفته پيش وقتي غلامعلي حدادعادل اعلام كرد كه به‌زودي با شوراي وحدت، هماهنگي‌ها بيشتر مي‌شود، تصور اين بود كه احتمالا اين دو شورا با يكديگر توافق‌هايي كرده‌اند و قرار است هماهنگ‌تر عمل كنند، اما حالا كه يك هفته از اين سخن حدادعادل گذشته معلوم شده كه آن سخن بيشتر جنبه تبليغاتي داشته و نه ‌تنها اختلافي از اين جريان سياسي كم نشده، بلكه موضع‌گيري‌ها حالا بيشتر از گذشته تندتر و صريح‌تر شده است. اعضاي شوراي وحدت با عصبانيت، از تماميت‌خواهي اعضاي شوراي ائتلاف شكايت مي‌كنند. آن‌گونه كه چهره‌هاي مختلف اصولگرايي مي‌گويند گويا اختلافات‌شان هم تنها بر سر موضوع نامزد نهايي انتخابات رياست‌جمهوري نيست، بلكه در موضوع انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا نيز دچار اختلاف‌نظر جدي شده‌اند.
موضوع دو انتخابات 1400 گويا تنها بهانه‌اي شده تا اختلافات قديمي ميان نيروهاي اصولگرا، خيلي جدي علني شود. بسياري از چهره‌هايي كه امروز در دو تشكل شوراي وحدت و ائتلاف در مقابل هم موضع‌گيري مي‌كنند، همان افرادي هستند كه در مجالس گذشته نيز در كميسيون‌هاي مختلف با هم اختلاف‌نظري جدي داشته‌اند.
عليرضا زاكاني، نماينده اين روزهاي قم و روزهاي نه چندان دور پايتخت، ديروز در سخناني با نام بردن از علي لاريجاني به نوعي نشان داده كه اختلافات آنان ريشه در حوادث گذشته مجلس دارد. زاكاني در همايشي با اشاره به تاريخچه شكل‌گيري شوراي ائتلاف اصولگرايان گفته است: «جريان ديگري در مقابل جريان شوراي ائتلاف تشكيل شده كه ظاهرا داعيه وحدت دارد اما آنچه فهم مي‌شود اين است كه قرار است لاريجاني به عنوان انتخاب نهايي از اين جريان بيرون بيايد.» او در ادامه تاكيد كرده است: «درائتلاف اساس بر اين است كه از فردگرايي عبور كنيم و به همين خاطر توصيه مي‌كنم از تشكيل كلوني در اطراف نامزدها خودداري كنيم، چراكه در صحنه رقابت دچار مشكل خواهيم شد؛ آنچه مهم است اين است كه افراد داراي صلاحيت و پرچمدار خدمتگزاري به مردم و تبعيت از رهبري بايد به ميدان بيايند.» ظاهرا زاكاني سعي دارد با اين سخنان اعضاي شوراي وحدت را عصباني كند و به نوعي به حوادث گذشته مجلس شوراي اسلامي كه در راس آن لاريجاني قرار داشت، كنايه بزند. 
 فنون غيب‌گويي 


منصور حقيقت‌پور، نماينده اصولگراي سابق كه ازقضا در جريان مجلس نهم و به‌ خصوص آنجا كه بحث از برجام، نگاه‌ها را متوجه نمايندگان عمدتا اصولگراي وقت كرده بود، همكار زاكاني بود و البته در عين حال، از منتقدان جدي و سرسخت ديدگاه او و ديگر نمايندگان عضو فراكسيون اصولگرايان و طيف موسوم به پايداري، ديروز در واكنش تند و تيز به سخنان زاكاني، گفته است: «آقاي زاكاني فنون غيب‌گويي و ذهن‌خواني بلد است اما جايي نديدم كه شوراي وحدت نام آقاي لاريجاني را برده باشد. اتفاقا سه نفري كه مطرح كردند آقايان رييسي، قاليباف و رضايي هستند. شوراي ائتلاف هميشه مي‌افتد روي نام اصولگرايي و مدعي است كه مركزيت اين جريان را در اختيار دارد. آقاي زاكاني و دوستان شوراي ائتلاف صلاحيت مركز قرار گرفتن خودشان را در جريان اصولگرايي از چه كسي گرفتند؟ اگر آقاي زاكاني و دوستانش در شوراي ائتلاف حزب هستند پس چرا هميشه در آستانه انتخابات خودشان را نشان مي‌دهند؟»
به اين ترتيب حقيقت‌پور نامزدهاي موردنظر شوراي ائتلاف را علني كرده است. هر چند پيش از او منوچهر متكي سخنگوي شوراي وحدت صرفا بر نام سيدابراهيم رييسي تاكيد كرده بود. به‌ هر حال گزينه‌هاي آنان براي انتخابات رياست‌جمهوري چندان متفاوت نيست. زاكاني هم ديروز تقريبا همين اسامي را تكرار كرده با اين تفاوت كه او نيز مانند حدادعادل از احمدي‌نژاد اسم برده و البته تاكيد كرده كه او رد صلاحيت مي‌شود. زاكاني گفته است: «البته طبق اطلاعي كه من دارم آقايان رييسي و قاليباف به هيچ‌وجه با يكديگر رقابت نخواهند كرد و هر كس امكان پيروزي بيشتري داشته باشد، وارد رقابت خواهد شد و اين همان نهضت انتخاباتي است كه بايد به شكل كار جمعي انجام شود. در حال حاضر اقبال به حجت‌الاسلام رييسي در نظرسنجي‌ها از همه گزينه‌هاي ديگر بيشتر است و او ۲۴.۷ درصد آرا را به خود اختصاص داده است و نفر دوم آقاي قاليباف با ۱۲.۶ درصد آرا بوده و بقيه نامزدها نيز در حد يكي، دو درصد راي دارند؛ البته احمدي‌نژاد نيز با كسب ۲۴.۶ درصد پس از حجت‌الاسلام رييسي قرار دارد اما محرز است كه او تاييد صلاحيت نخواهد شد.»
 اختلاف درباره شوراها
تا اينجاي كار مشخص شده اعضاي شوراي وحدت مي‌گويند كه اعضاي شوراي ائتلاف قصد دارند به عنوان گروهي چند نفره براي تمام جريان اصولگرا و بلكه كل مملكت تصميم بگيرند، در واكنش، نيروهاي عضو شوراي ائتلاف هم مي‌گويند ما جريان اصلي وحدت هستيم و اعضا وشوراي وحدت جايگاهي ندارند. 
در اين بين ديروز اسدالله بادامچيان، دبير كل حزب موتلفه اسلامي از يك اختلاف ديگر هم پرده برداشته و گفته است: «فرق شوراي ائتلاف با شوراي وحدت اين است كه شوراي وحدت مي‌گويد در انتخابات شوراها خود استان تصميم بگيرد اما دوستان شوراي ائتلاف مي‌گويند خير، همه بايد زير نظر ۹ نفر منصوب ما فعاليت كنند. درباره انتخابات رياست‌جمهوري آنها در پي نامزدي هستند كه خودشان قبول دارند.» او در بخش ديگري از سخنان خود تاكيد كرده كه ساز مخالف جريان اصولگرايي همين چند نفر عضو شوراي وحدت هستند.
با اين همه بررسي سخنان و موضع‌گيري‌هاي اصولگرايان نشان مي‌دهد كه آنان وضع و حالي آشفته دارند و در اين جريان هر كسي تقريبا ساز خود را مي‌زند و درحالي كه سال 99 رو به پايان است، آنان هنوز تكليف‌شان درباره نامزد نهايي مشخص نيست و همچنان رييسي را به عنوان مهم‌ترين گزينه مطرح مي‌كنند، آن‌هم در حالي كه رييسي به شيوه‌هاي گوناگون گفته كه قصد كانديداتوري ندارد. با اين حساب، دقيقا روشن نيست كه اين اصرار اصولگرايان براي كانديداتوري رييسي با چه انگيزه‌اي دنبال مي‌شود. آنچه اما روشن است اين است كه قاليباف براي رسيدن به پاستور فعال است و تلاش مي‌كند علاوه بر حمايت شوراي ائتلاف، حمايت ديگر همقطاران اصولگرايش را نيز جلب كند.