حامیان برجام می‌گویند آمریکا پیش از انتخابات ایران، به توافق بازگردد احیای توافق هسته‌ای ایران در گرو اولین گام

یک منبع آگاه تصریح می‌کند که اگر دولت بایدن به این نتیجه برسد که مذاکره در مورد بازگشت کامل به توافق زمان زیادی می‌طلبد، یک تصمیم معتدل‌تر می‌گیرد و احتمالا واشنگتن راه‌های دیگری برای کاهش مشکلات اقتصادی ایران مانند هموار کردن راه دریافت وام از صندوق بین المللی پول یا تسهیل رسیدن کالا‌های انسانی به این کشور، در پیش می‌گیرد.
العرب نوشت: مشکل اصلی در احیای توافق هسته‌ای آن است که کدام طرف اولین گام را بر میدارد، در حالی که ایران اصرار داد این ایالات متحده است که باید پیش از شروع مذاکرات، تمام تحریم‌ها را برطرف کند، قدرت های جهانی و ایران روز جمعه توافق کردند که در هفته جاری نشستی در وین داشته باشند و حول محور توافق هسته‌ای گفتگو کنند. در این میان، قرار است واسطه‌ها تماس‌های جداگانه‌ای با ایالات متحده داشته باشند و مسیر نشستن تهران پای میز مذاکره با واشنگتن را هموار کنند.
به گزارش «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: روز جمعه، ایران، چین، روسیه، فرانسه، بریتانیا و آلمان، طرف‌های حاضر در توافق هسته‌ای ۲۰۱۵، مساله احتمال بازگشت آمریکا به توافق مذکور و کیفیت اجرای کامل آن از سوی تمام طرف‌ها را مورد بررسی قرار دادند. به گفته مسئولان غربی، ایالات متحده و ایران مایلند مذاکرات با واسطه دولت‌های اروپایی و غیر مستقیم صورت گیرد.
تحلیلگران پذیرش مذاکرات غیر مستقیم از سوی ایران را زمینه‌ای برای مذاکرات مستقیم دانسته و آن را تلاشی از سوی تهران برای وضع پیش شرط‌هایی قبل از مذاکره مستقیم توصیف می‌کنند.


این در حالی است که شبکه پرس تی وی ایران از یک منبع آگاه نقل کرد که ایران با هرگونه مذاکرات غیر مستقیم با ایالات متحده یا رفع تدریجی تحریم‌ها مخالف است.
این منبع افزود: در سایه رهنمود رهبر جمهوری اسلامی، ما هر نتیجه‌ای که متکی بر تفکر رفع تدریجی تحریم‌ها یا مذاکرات غیر مستقیم باشد را نمی‌پذیریم.
پیش از این اظهارات، پیشنهادی احتمالا از سوی اروپایی ها مطرح شده بود مبنی بر اینکه دو طرف گام‌های کوچکی برای احیای توافق بردارند.
این گزینه، احتمالا دربردارنده ارائه امتیاز‌های اقتصادی واشنگتن برای تهران است که هزینه آن، کمتر از کاهش تحریمها، در مقابل کاهش تعهدات برجامی ایران است.
یک منبع آگاه از سیاست‌های آمریکا در قبال پرونده هسته‌ای می‌گوید: آمریکایی‌ها واقعا به دنبال بازگشت مستقیم به توافق هسته‌ای هستند و اجرای گام موقتی تحت عنوان «حداقل در مقابل حداقل» را در نظر دارند.
یک منبع دیگر تصریح می‌کند که اگر دولت بایدن به این نتیجه برسد که مذاکره در مورد بازگشت کامل به توافق زمان زیادی می‌طلبد، یک تصمیم معتدل‌تر می‌گیرد و احتمالا واشنگتن راه‌های دیگری برای کاهش مشکلات اقتصادی ایران مانند هموار کردن راه دریافت وام از صندوق بین المللی پول یا تسهیل رسیدن کالا‌های انسانی به این کشور، در پیش می‌گیرد. به گفته یک دیپلمات غربی، دریافت وام از صندوق بین المللی پول، می‌تواند اثرگذار باشد. انریکی مورا، دیپلمات عالی رتبه در اتحادیه اروپا، جلسه مجازی روز جمعه را مثبت خوانده، اما هشدار داد که هنوز اقدامات زیادی برای احیای توافق هسته‌ای باقی است.
رئیس جمهور جدید آمریکا متعهد به بازگشت به برجام شده البته به شرطی که ایران هم به تعهدات برجامی خود احترام بگذارد. ایران، چین، روسیه، فرانسه، آلمان و بریتانیا، طرف‌های توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ هم به بررسی احتمال بازگشت ایالات متحده به توافق پرداختند، اما رئیس جمهوری دموکرات بین حامیان توافق و مخالفان آن محاصره شده است. حامیان، بایدن را تشویق می‌کنند تا قبل از برگزاری انتخابات در ایران، به توافق بازگردد، تا مجبور به تعامل با رئیس جمهور جدید که احتمالا دشمنی بیشتری با واشنگتن دارد، نشود، اما مخالفان توافق، هر گونه امتیازدهی به تهران، قبل از برداشتن گام‌های عملی از سوی آن را رد می‌کنند.
هفتاد نماینده جمهوری خواه و هفتاد نماینده دموکرات طی نامه‌ای به وزیر خارجه آمریکا، خواستار مذاکراتی برای یک توافق گسترده‌تر و قاطع‌تر با ایران شدند، اما بایدن می‌گوید به دنبال بازگشت به توافق ۲۰۱۵ است تا از این طریق مسیری برای مذاکره در خصوص تعهداتی محکمتر هموار شود.
سایر اخبار این روزنامه
کلاب هاوس چگونه می‌تواند در بازسازی گفت‌وگو در کشور موثر باشد؟ گفت و گو در روزگار فراموشی گفت و گو *محمد یوسفی آرامش ایران در جدال ژئوپلیتیک هشدار اتاق اصناف وضعیت قرمز شود روزانه سه میلیون نفر بیکار می‌شوند! حامیان برجام می‌گویند آمریکا پیش از انتخابات ایران، به توافق بازگردد احیای توافق هسته‌ای ایران در گرو اولین گام مجوز واردات به بخش خصوصی ابهام داشت راهی جدید برای واردات واکسن به ایران «ابتکار» به بررسی وضعیت شاخص بورس در ماه‌های آتی پرداخت بازار سرمایه، گروگان بلاتکلیفی‌ها کشورهای منطقه بر حمایت خود از عبدالله دوم پادشاه اردن تاکید کردند ردپای عربستان و اسرائیل در کودتای نافرجام اردن محمدباقر قالیباف: سند همکاری جامع ایران و چین هشدار مهمی به آمریکاست ظریف در گفت‌وگو با وزیر خارجه انگلیس: درصورت رفع کامل تحریم‌ها و راستی‌آزمایی به تعهدات‌مان برمی‌گردیم تکرار موضع زیاده خواهانه ریاض برای حضور در مذاکرات هسته‌ای با ایران وزیر امور خارجه عربستان با تکرار موضع‌ زیاده خواهانه خود در قبال ایران، بار دیگر خواستار حضور ریاض در مذاکرات هسته ای شد. درخواست نمایندگان برای تشکیل کمیسیون ویژه نظارت بر سند همکاری ایران و چین سخنگوی هیئت رئیسه مجلس: دولت مکلف است مطابق قانون مصوب مجلس با برجام برخورد کند زبانه‌های آتش خیز چهارم کرونا