قربانیان انفجار مقابل مدرسه دخترانه در کابل به ۵۰ نفر رسید

اندوه دختران «دشت برچی»
عصر شنبه در پی انفجار بمب در نزدیکی مدرسه‌ای دخترانه در غرب کابل دست‌کم ۵۰ نفر کشته شدند.
رسانه های افغانستان گزارش داده اند که این انفجار در نزدیکی یک مدرسه دخترانه به نام «مکتب سیدالشهداء» در محله شیعه نشین دشت برچی روی داده است. شبکه طلوع به نقل از شاهدان عینی اعلام کرد که سه انفجار پیاپی در نزدیکی این مدرسه و هنگام ترک محل از سوی دانش‌آموزان رخ داده است.
اکثر قربانیان انفجار روز شنبه در غرب کابل دانش‌آموزان ۱۱ تا ۱۵ ساله بودند. به گفته مقامات افغانستان دست‌کم ۱۰۰ نفر نیز بر اثر انفجار روز شنبه مجروح شدند.


سخنگوی وزارت داخله افغانستان اعلام کرد که چند آمبولانس به محل حادثه اعزام شده است. این در حالی است که سخنگوی وزارت صحت افغانستان از حمله جمعیت خشمگین به آمبولانس ها و امدادگران سخن گفت. وی از ساکنان خواست که با امدادگران همکاری کنند.
تاکنون هیچ فرد یا گروهی مسئولیت این انفجارها را برعهده نگرفته است اما گروه داعش پیش از این مسئولیت حملات مشابهی در این منطقه را برعهده گرفته بود. گروه طالبان ضمن محکوم کردن انفجار در محله دشت برچی کابل هرگونه نقش آفرینی در آن را رد کرد.
وزارت داخله افغانستان اعلام کرده است که تحقیق در مورد انفجار در غرب کابل آغاز شده و شمار قربانیان ممکن است باز هم افزایش یابد. در گزارش های اولیه تعداد کشته شدگان ۲۵ نفر اعلام شده بود اما ساعاتی بعد به ۳۰ نفر و صبح یکشنبه به ۵۰ نفر افزایش یافت.
بسیاری از کاربران در شبکه‌های اجتماعی با انتشار تصاویر اجساد قربانیان، بیمارستان‌ها و بازگو کردن تجربه شخصی، از بروز این فاجعه ابراز خشم کرده اند. انفجار مکتب سید‌الشهدا در دشت برچی کابل در میانه روند خروج نیروهای نظامی خارجی از افغانستان روی داد. روندی که قرار است تا ۱۱ سپتامبر ۲۰۲۱ تکمیل شود.
دفتر سازمان ملل متحد در افغانستان با انتشار بیانیه‌ای انفجار و کشتار دانش‌آموزان را قساوت توصیف کرد.
با وجود اینکه طالبان دست داشتن در این حمله را رد کرده اما مقامات افغانستان این گروه را مسئول می دانند.
ارگ ریاست جمهوری حمله به مکتب سیدالشهدا را محکوم کرده است. در اعلامیه ارگ آمده است که طالبان به ادامه «جنایت‌های» خود دانش‌آموزان دختر را هدف قرار داده‌اند. رییس جمهور غنی گفته است: «طالبان با تشدید جنگ نامشروع و خشونت‌شان یک‌بار دیگر نشان دادند که نه تنها به حل بحران کنونی به گونه صلح‌آمیز و اساسی تمایل ندارند.»
محمداشرف غنی گفته است که گروه طالبان در میدان نبرد توان مقابله با نیروهای امنیتی و دفاعی کشور را ندارند و به همین دلیل مکان‌های عامه و مکتب دختران را با قساوت و بی‌رحمی هدف قرار می‌دهد.
عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی، در واکنشی به این حمله گفته است که «تروریستان بد جنس و خارج از دایره انسانیت و اسلامیت، در ماه مبارک رمضان ده‌ها مومن روزه به ‌دهان و کودکان و نونهالان کشور را به خاک و خون کشیده و مردم ما را به‌ ماتم نشاندند». به گفته عبدالله عبدالله، این‌گونه حملات بزدلانه تروریستی، نابخشودنی، ناپذیرفتنی و ظالمانه است. به تعبیر او، کلمات در محکومیت این رویداد ضد بشری، ضد انسانی و غیراسلامی کم می‌آورند.
نماینده‌گی سیاسی اتحادیه اروپا در کابل این حمله را وحشتناک و عمل حقیرانه تروریسم توصیف کرده است. این اتحادیه گفته است که هدف قرار دادن دانش‌آموزان ابتدایی در یک مکتب دخترانه، حمله به آینده افغانستان است؛ حمله به جوانانی است که مصمم به بهبود کشور خود هستند.
حمله به مراکز آموزشی در افغانستان سابقه طولانی دارد، چند ماه پیش نیز حمله به دانشگاه کابل باعث کشته شدن ده‌ها دانشجو شد.
سایر اخبار این روزنامه
علیرضا صدقی اقتدارگرایی؛ انتخاب یا اجبار؟! دو تیم تحقیق و تفحص درباره فایل صوتی ظریف تشکیل شد انتقاد تند به ظریف در مجلس چرا ورزشکارانی که پتانسیل رفتن روی سکوی المپیک را دارند، به درستی حفظ نم‌شوند؟ سرنوشت غریب مدال آوران ریو در این سال‌ها کدام فیلم‌ها و سریال‌ها به زندگی ناصرالدین‌شاه پرداخته‌اند؟ بازگشت سلطان صاحبقران «ابتکار» تاثیر مصوبات سران قوا بر بازار سرمایه را بررسی کرد ده فرمان ِ بی اثر قربانیان انفجار مقابل مدرسه دخترانه در کابل به ۵۰ نفر رسید درباره حوادث و تحولات جاری در قدس اشغالی ارسال شد نامه اسماعیل هنیه به رهبر انقلاب آیت‌الله رئیسی: حادثه کابل کار درنده‌خویانی است که بویی از انسانیت نبرده‌اند پاپ در واکنش به تحولات قدس: درگیری‌ها را متوقف کنید وزیر کشور با اشاره به مصوبه انتخاباتی شورای نگهبان: بر مبنای تفسیر حقوقی معاونت حقوقی ریاست جمهوری عمل می کنیم محمدباقر قالیباف: رئیسی بیاید نامزد نمی‌شوم چه کسانی در ترور ناجوانمردانه دست داشتند؟ افشای جزئیات جدید از ترور سردار شهید سلیمانی