ضرورت ایجاد امنیت اقتصادی برای بخش خصوصی در توسعه اقتصادی مناطق آزاد

در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت که دیروز یکشنبه به ریاست حجت‌الاسلام روحانی رئیس‌جمهور تشکیل شد ،ارائه پیشنهادهای رفع موانع تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی جهت تحقق شعار سال دستور جلسه بود که رئیس‌جمهور در این ارتباط با بیان اینکه گشایش در فعالیت‌های اقتصادی مناطق آزاد بایستی همچنان از طریق سازوکارهای توسعه و جذب سرمایه‌گذاری خارجی، اعتمادسازی، ایجاد انعطاف برای بازاریابی و مشارکت در بازارهای منطقه‌ای و جهانی تداوم یابد، گفت: دولت تأکید دارد که توسعه اقتصادی مناطق آزاد بایستی با تشویق و ایجاد امنیت اقتصادی برای بخش خصوصی، انجام شود.
روحانی با بیان اینکه ساختار اقتصاد دولتی در این مناطق امکان مدیریت کیفی و هدایت سرمایه‌گذاری را کاهش می‌دهد و آسیب‌زا خواهد بود، افزود: تقویت بخش خصوصی و نظارت شفاف و قانونمند از طریق رعایت قوانین و مقررات معتبر بین‌المللی، نه تنها اعتماد فعالان اقتصادی را تقویت می‌کند، بلکه انگیزه آنها را برای ورود به این مناطق افزایش می‌دهد.
رئیس‌جمهور اظهارداشت: لازمه حضور عزتمندانه و موفق در تجارت جهانی و بازارگشایی صادراتی، فراهم آوردن محیط مساعد با عرف تجارت بین‌الملل و سازمان‌های منطقه‌ای و جهانی است و هر چه انگیزه سرمایه‌گذاری اقتصادی بیشتر شود و تنش‌های مختلف سیاسی کاهش یابد، امکان توسعه فعالیت‌های تولیدی و صادراتی و در نهایت گذار از اقتصاد نفتی و دولتی به اقتصاد مولد افزایش خواهد یافت.
روحانی با‌اشاره به اینکه بخش مهمی از تأمین زیرساخت‌ها در این مناطق صرفاً در حیطه اختیارات دولت نیست و نیازمند هماهنگی‌های کلان در حوزه منافع و اقتصاد ملی و منطقه‌ای است، تصریح کرد: در سیاست خارجی باید زمینه‌های رفع موانع کلان هم فراهم شود تا اقتصاد این مناطق از ظرفیت‌ها و فرصت‌های خارجی و منطقه‌ای محروم نشود.


ماجرای فلسطین
مهم‌ترین مسئله مشترک امت اسلامی است
رئیس‌جمهور همچنین روز یکشنبه در تماس تلفنی با «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه ضمن تبریک عید سعید فطر به دولت و مردم این کشور، خاطرنشان کرد: کشورهای اسلامی بویژه ایران و ترکیه به عنوان دو کشور مهم و تاثیرگذار در منطقه باید با همکاری و تشریک مساعی از همه توان موجود از جمله ظرفیت نهادهای بین‌المللی مانند سازمان ملل و سازمان همکاری اسلامی برای مقابله با تجاوزات و جنایات رژیم صهیونیستی استفاده کنند.
روحانی همچنین ضرورت‌اشتراک مواضع و تقویت همکاری‌های تهران – آنکارا برای حل و فصل بحران‌های منطقه‌ای از جمله سوریه و یمن را مورد تاکید قرار داد و افزود: تداوم این همکاری‌ها در قالب گفت‌وگوهای روند آستانه می‌تواند به تسریع در حل و فصل بحران‌ها کمک کند.
رئیس‌جمهور در ادامه این گفت‌و‌گو با‌اشاره به برگزاری موفق نشست اخیرکمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه (8 اردیبهشت ماه) با امضای اسناد همکاری، ابراز امیدواری کرد که شاهد روان‌تر شدن بیشتر مناسبات اقتصادی و تجاری از جمله تسهیل همکاری‌های بانکی و فعالیت گذرگاه‌های مرزی دو کشور با ظرفیت کامل باشیم.
روحانی در این گفت‌و‌گوی تلفنی همچنین با‌اشاره به شرایط ایران و ترکیه در زمینه شیوع ویروس کرونا و موفقیت‌های ایران در کنترل و مهار موج چهارم این بیماری، بر لزوم همکاری دو کشور و به‌اشتراک گذاشتن تجربیات برای غلبه بر این پاندمی خطرناک تاکید کرد.
رئیس‌جمهور ترکیه نیز در این گفت‌و‌گوی تلفنی با تبریک متقابل عید سعید فطر به دولت و مردم ایران، گفت: متاسفانه این روزها با جنایات و حملات ظالمانه اسرائیل در فلسطین‌اشغالی مواجه هستیم که بسیار نگران‌کننده و تاسف‌بار است.
«رجب طیب اردوغان» تاکید کرد: جامعه بین‌المللی باید در برابر این حملات گستاخانه واکنش قوی و بازدارنده از خود نشان دهد و ضروری است که جهان اسلام در این زمینه از حق و عمل مشترک پیروی کند.
اردوغان با‌اشاره به برگزاری نشست فوق‌العاده امروز کمیته اجرایی سازمان کنفرانس اسلامی در این زمینه، ابراز امیدواری کرد که تصمیم مناسبی در این نشست برای پایان دادن به این جنایات و کشتار بی‌رحمانه اتخاذ شود.