شریعتمداری: برنامه نامزدها را باید در کنار کارنامه آنها به ارزیابی و قضاوت نشست

شریعتمداری گفت: برخی این نظر را مطرح می‌کنند که بعید نیست آمریکا برای بدنام کردن یک جریان سیاسی از آن حمایت کند که باید گفت؛ نقشه راه دشمن و خواسته‌های آن با ده‌ها زبان و صدها قلم مطرح شده و قابل شناسایی است بنابراین وقتی از یک جریان سیاسی حمایت می‌کند می‌توان به مواضع و عملکرد آن جریان مراجعه کرد و چنانچه با مواضع و خواسته‌های اعلام شده دشمن همخوانی داشت، حمایت دشمن را واقعی و البته خطرناک تلقی کرد و در غیر این صورت، ماجرا متفاوت خواهد بود.
مدیرمسئول روزنامه کیهان با بیان اینکه جبهه اصلاحات فشل است، گفت: اصلاحات در این ۸ سال از آقای روحانی حمایت کرد و به‌طور طبیعی و منطقی عملکرد دولت‌های دهم و یازدهم به‌حساب مدعیان اصلاحات نوشته می‌شود. این جبهه تا چند ماه قبل تأکید داشت که آقای روحانی با حمایت آنها ‌رئیس‌جمهور شده است و از تمامی مواضع و عملکرد دولت به‌طور تمام‌قد دفاع می‌کرد اما این روزها که ناکارآمدی دولت و نارضایتی گسترده مردم از مشکلات پدید آمده به وضوح دیده می‌شود، اصرار دارند از دولت آقای روحانی ابراز برائت کنند که البته برای مردم پذیرفتنی نیست.
مدیرمسئول کیهان در ادامه گفت: اصلی‌ترین راهکار این جبهه رقیب‌هراسی است و سعی می‌کنند مردم را از رقیب بترسانند مثلاً در دوره‌های قبل از سایه جنگ سخن می‌گفتند و اینکه اگر ما نباشیم باید در انتظار جنگ بود و یا آقای ظریف با حضور در شورای روابط خارجی آمریکا و در مصاحبه با مصاحبه‌کننده‌ای که قبلاًً در ایران به جرم جاسوسی برای آمریکا بازداشت شده بود، می‌گوید اگر ما در مذاکرات هسته‌ای به توافق نرسیم تندروها به میدان می‌آیند! و یا می‌گفتند اگر رقیب بیاید در پیاده‌روها دیوار می‌کشد، دلار به ۵ هزار تومان می‌رسد، پراید ۱۰۰ میلیون می‌شود! اکنون نیز بهره‌گیری آنها از ‌ترفند رقیب‌هراسی را به وضوح می‌توان دید.
شریعتمداری ‌ترفند سوم اصلاحات را پیشگیری از ائتلاف و نزدیکی نیروهای انقلاب دانست و گفت: در گذشته هم اینچنین بوده است مثلاً در جریان انتخابات ۷۶ ظاهر قضیه این بود که مرحوم ‌هاشمی ‌از آقای ناطق حمایت می‌کنند ولی بعدها آقای مرعشی گفت آقای ‌هاشمی‌ از همه ما خواسته بود از آقای خاتمی ‌حمایت کنیم اما همین طیف مدعی اصلاحات بعداً علیه مرحوم‌ هاشمی ‌دست به حمله‌ای گسترده زدند. ایشان را عالیجناب سرخپوش! نامیده و مدعی بودند در قتل‌های زنجیره‌ای دخالت داشته است! می‌گفتند افتخار می‌کنیم کاری کردیم که آقای ‌هاشمی ‌در مجلس ششم حضور نداشته و انصراف بدهد. بعدها بار دیگر به مرحوم ‌هاشمی ‌روی آوردند و سعی کردند از ایشان به‌عنوان تیرک خیمه جبهه اصلاحات استفاده کنند و ایشان را یک قدیس معرفی کردند.


وی افزود: یکی از همین طیف در مصاحبه با نشریه صدا گفته بود مهم‌‌‌ترین هدف اصلاح‌طلبان، تعمیق شکاف در حاکمیت است. مهم‌‌‌ترین عاملی که در شرایط کنونی به‌عنوان پیشران فرآیند ما عمل خواهد کرد، جلوگیری از وحدت اصولگرایان تندرو با سایر اصولگرایان است. نهایی کردن شکاف میان جناح حاکم، به لحاظ تاریخی مهم است. اصلاح‌طلبان باید نقش گُوِه را بازی و این شکاف را به جدایی کامل برسانند. دولت روحانی به دلایل گوناگون، حتی بهتر از اصلاح‌طلبان می‌تواند بخشی از این اهداف را محقق کند! همین طیف یک روز درباره آقای ناطق نوری، شعار مجلس زوری نمی‌خوایم، ناطق نوری نمی‌خوایم سر می‌دادند بعدا اصرار به حضور ایشان در میان خود داشتند و همین‌ها که شعار سیمای لاریجانی تعطیل باید گردد، ورد زبانشان بود، از ایشان به‌عنوان نامزد خود در انتخابات ۱۴۰۰ یاد می‌کردند!
شریعتمداری گفت: این حرکت سینوسی و مواضع ضد و نقیض در جبهه اصلاحات به فراوانی دیده می‌شود و زمینه چندانی برای اعتماد مردم به آنها باقی نگذاشته است. از این روی برخی از این طیف سعی دارند، نقیصه مورد‌ اشاره را با حاشیه‌سازی و تغییر صورت مسئله جبران کنند.
مدیرمسئول کیهان گفت: حرکت از پله دوم یکی دیگر از ترفندها برای سرپوش گذاشتن بر ناکارآمدی است. به‌عنوان مثال وقتی درباره بی‌توجهی نسبت به برخی از مشکلات مردم از جمله مشکلات اقتصادی مورد سوال قرار می‌گیرند و یا ملت از آنها می‌پرسند برجام با آن همه هزینه و اتلاف امکانات نظام چه دستاوردی داشته است؟! ادعا می‌کنند که ما قصد انجام اقداماتی را داشتیم ولی نگذاشتند! و این دو سوال را بی‌پاسخ می‌گذارند که اولاً قرار بود چه کاری انجام بدهید؟ و ثانیاً چه کسانی نگذاشتند؟! راهکار دولت در این زمینه‌ها مشخص است و باید پرسید که مثلاً برای حل مشکلات اقتصادی، مقابله با گرانی، پیشگیری از سقوط ارزش پول ملی و امثال آن کدام لایحه را به مجلس دادید؟ و کدام مصوبه را در هیئت دولت داشتید و کدام بخشنامه را صادر کردید که حالا ادعا می‌کنید نگذاشتند؟
شریعتمداری در ادامه به چند نمونه دیگر از ‌ترفندهایي که این روزها و در آستانه انتخابات برای وارونه‌نمایی واقعیات به کار برده می‌شود‌ اشاره کرد و راه‌های مقابله با آنها را برشمرد و در همین زمینه گفت: روشنگری باید اولاً مستند و واقعی باشد و ثانیاً با استفاده از قالب‌های همه فهم صورت بگیرد و افزود؛ گاهی اوقات مخاطب با قالبی که برای بیان واقعیات و روشنگری استفاده می‌شود مانوس نیست و نمی‌تواند پیام را بگیرد. در این حالت کار هنرمندانه این است که قالب را عوض کنید و نه اینکه محتوای پیام را تغییر بدهید.
مدیرمسئول کیهان در خاتمه بر ضرورت روشنگری تأکید کرد و گفت: به قول حضرت آقا مردم خواهان کسی هستند که دارای اراده و مدیریت قوی باشد و کارآمدی بالایی داشته باشد و در صورت شناسائی فرد مورد نیاز خود با ‌اشتیاق پای صندوق‌ها می‌آیند و مشارکت بالایی را به نمایش می‌گذارند.
وی گفت: نامزدها که از کُره‌ دیگر نیامده‌اند. هریک از آنها سوابق شناخته‌شده‌ای دارند که می‌تواند مورد ارزیابی و قضاوت قرار بگیرد. در این‌باره باید تأکید کرد که برنامه به تنهایی نمی‌تواند ارزیابی دقیقی از نامزدها ارائه بدهد بلکه برنامه‌ها را باید در کنار کارنامه‌ها ارزیابی کرد وگرنه به قول حضرت امیر علیه‌السلام وقتی پای حق و عدالت در میان است، میدان برای سخنوری درباره آن بسیار گسترده است ولی پای عمل که به میان می‌آید دامنه آن تنگ و باریک است.