بخشودگی سود، جریمه و کارمزد وام کشاورزان خسارت دیده


رئیس دیوان عدالت اداری گفت: با رأی هیئت عمومی دیوان؛ سود، جریمه و کارمزد وام‌ های دریافتی کشاورزان خسارت دیده از حوادث غیر مترقبه، مشمول بخشودگی قرار گرفت. حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق گفت: دیوان عدالت اداری براساس قانون اساسی تنها مرجع قضائی رسیدگی به تظلمات آحاد مردم در برابر قدرت حاکمه است.
رئیس دیوان عدالت اداری افزود: در سال ۹۶ براساس بند (خ) ماده (۳۳) برنامه ششم توسعه قانونی مصوب شد کشاورزانی که بر اثر حوادث غیر مترقبه متضرر می‌شوند وام به آن‌ها تعلق بگیرد و سود وام و جریمه تأخیر گرفته نشود و مدت سه سال هم بازپرداخت شأن به عقب بیفتد.
حجت الاسلام والمسلمین مصدق گفت: هیئت وزیران در سال ۹۷ بخشنامه‌ای صادر و درباره این قانون، محدودیت ایجاد کرد به این ترتیب که این بخشنامه کسانی را که وام دریافت کرده‌اند به دو بخش تبدیل کرد؛ کسانی که منبع مالی وام دریافتی شأن خود بانک باشد هیچ سود و جریمه‌ای به آنان تعلق نمی‌گیرد، اما کسانی که منبع مالی شأن صندوق توسعه ملی باشد، جریمه تأخیر و سود باید بدهند. وی افزود: کشاورزان بر همین اساس متضرر شدند و تعدادی از آن‌ها به دیوان عدالت اداری دادخواست دادند تا اینکه هیئت عمومی دیوان عدالت اداری این بخشنامه را ابطال کرد و بر این اساس همه کشاورزان اعم از اینکه منبع مالی وام شأن صندوق توسعه ملی یا خود بانک باشد، مشمول قانون هستند و دولت مکلف است همه این کشاورزان را مشمول ابطال این بخشنامه قرار دهد.
رئیس دیوان عدالت اداری افزود: بنابر این همه کشاورزانی که وام دریافت کرده‌اند بدون اینکه به دیوان عدالت اداری مراجعه کنند، می‌توانند به بانک مربوطه مراجعه کنند؛ ما ابلاغ کرده‌ایم و دولت مکلف است عمل کند.



حجت الاسلام والمسلمین مصدق در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رأی دیوان از چه زمانی قابل اجراست،
گفت: این رأی از همین الان لازم الاجراست و براساس ماده (۱۳) قانون دیوان عدالت اداری بخشنامه دولت از روز تصویب ملغی می‌شود و همه کسانی که از آن روز تا الان
متضرر شده‌اند؛ مشمول این بخشنامه هستند و گویی چنین بخشنامه‌ای اصلاً وجود نداشته است و اگر در این مدت از کسی جریمه دیرکرد هم دریافت شده است باید به آن‌ها برگردانده شود.
۴هزار میلیارد ریال تسهیلات کم‌بهره به عشایر کشور پرداخت می‌شود
همچنین رئیس سازمان عشایری درباره طرح‌های حمایتی از عشایر به خصوص در زمینه خشکسالی، گفت: تامین چهار هزار میلیارد ریال تسهیلات کم‌بهره از جمله اقدامات سازمان برای عشایر کشور بود.
شاهپور علایی مقدم با اشاره به تبعات خشکسالی و اقداماتی که سازمان عشایری برای کاهش مشکلات این قشر، صورت داده است، تاکید کرد: تأمین چهار هزار میلیارد ریال تسهیلات کم‌بهره یکی از اقدامات سازمان عشایر کشور بوده است.
وی با بیان اینکه این تسهیلات برای آن به عشایر پرداخت شد که بتوانند علوفه مورد نیاز دام‌هایشان را تهیه کنند، افزود: جلوگیری از تنش آب آشامیدنی و آب دام عشایر محور اصلی این طرح بود که عشایر از آن استقبال خوبی کردند.
رئیس امور عشایری با بیان اینکه خرید تضمینی یک میلیون رأس دام عشایر از هفدهم خرداد برای استان‌های گروه یک خشکسالی به ازای هر کیلوگرم ۴۵۰ هزار ریال از دیگر اقدامات سازمان برای حمایت از عشایر است، تاکید کرد: خرید تضمینی به عشایر این قدرت را می‌دهد که روی فروش دام‌هایشان حساب کرده و بتوانند برنامه‌ریزی کنند.
علایی مقدم با اشاره به اینکه برای کاهش مخاطرات ناشی از کم آبی و خشکسالی طی سال جاری دو هزار میلیارد ریال به صورت بلاعوض برای تأمین یارانه و دو هزار میلیارد ریال دیگر نیز برای تأمین آشامیدنی عشایر در نظر گرفته شده است، بیان داشت: حمایت از عشایر در برابر آسیب‌های خشکسالی محور اصلی اجرای این طرح در سطح کشور محسوب می‌شود.
وی از استمهال وام‌های عشایر مرتبط با آسیب‌های خشکسالی نیز خبر داد و تاکید کرد: علوفه مدت‌دار از طریق ارائه تسهیلات به تعاونی‌ها و تهیه علوفه از سوی عشایر از جمله دیگر اقدامات حمایتی است که از عشایر در برابر خشکسالی و کم آبی صورت گرفته است.
رئیس امور عشایری با بیان اینکه در کشور سه هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال پروژه زیربنایی در حوزه آب در بخش عشایری اجرا می‌شود که ۹۲ میلیارد ریال از این مبلغ ویژه استان
سمنان است، افزود: امیدواریم در جذب این اعتبارات بتوانیم موفق عمل کنیم تا شاهد اجرای طرح‌های خوبی برای این قشر باشیم.