بزرگ‌ترین ضعف دولت فعلی افغانستان باورکردن آمریکاست


«محمد حسن جعفری» دیروز در دفتر روزنامه کیهان حضور یافت و در بارۀ شرایط نا آرام جاری افغانستان، با خبرنگاران به گفت‌و‌گو نشست. او در پاسخ به این سؤال مهم، به عنوان دغدغه ذهنی خیلی از مردم، که پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در روز 20 شهریور، آیا گروه طالبان مجددا بر این کشور مسلط می‌شود؟ اظهار داشت: طالبان هرگز بر افغانستان مسلط نخواهد شد، چون مردم عناصر این گروه را جنایتکار، راهزن و آلت دست خارجی‌ها می‌دانند. مردم افغانستان برای مقابله با تسلط طالبان بر شهرها، آماده هستند که قربانی بدهند. آنها طالبان را نمی‌پذیرند. حتی ساکنان شهرهای کوچک هم مقابل طالبان ایستادگی خواهند کرد. طالبان به دنبال قدرت بوده و نگاهش به مردم، یک نگاه ابزاری است. کشورهایی مثل آمریکا، پاکستان، عربستان و به ویژه، انگلیس، حامی طالبان هستند و تجهیزات نظامی مدرن، از جمله دوربین‌های دید در شب، را در اختیار عناصر طالبان قرار می‌دهند.
به گفته جعفری، در صورتی که شرارت طالبان گسترده‌تر شود، ممکن است که مجموعه‌ای از نیروهای انقلابی، که کل افغانستان طرفدار آنها خواهند بود، وارد عمل شوند. وی طالبان را نه تنها برای شیعیان و قوم هزاره، بلکه برای تاجیک‌ها، ازبک‌ها، پشتون‌ها نیز خطرناک دانست و تاکید کرد که اگر این گروه به هر دلیلی، در افغانستان به قدرت برسد، کشتار و جنایات دهه 1990 را تکرار خواهد کرد.
رهبر حزب رفاه ملی با اشاره به خبرهایی که این روزها دربارۀ قدرت طالبان منتشر می‌شود، این نوع پوشش خبری را اغراق گویی دشمنان دانست و گفت که هدف آنها، ایجاد جنگ روانی علیه مردم است.


جعفری دربارۀ قصد آمریکا برای خروج از افغانستان نیز گفت: آمریکا هرگز از افغانستان خارج نخواهد شد. این کشور(پس از خروج ظاهری از افغانستان تا 20 شهریور) 12 هزار نیروی امنیتی، اطلاعاتی و لباس شخصی را در افغانستان باقی خواهد گذاشت. آمریکا به منابع افغانستان، از جمله منیزیم و اورانیوم، چشم دوخته است. حتی عناصر جاسوسی موساد نیز از افغانستان خارج نخواهند شد.
وی از گرایش دولتمردان کابل به آمریکا، شدیدا انتقاد کرد و سفرهای جاری «اشرف غنی» رئیس‌جمهور و «عبدالله عبدالله» رئیس‌مذاکره کنندگان صلح به خارج از کشور با هدف ایجاد صلح در افغانستان را اشتباه و به ضرر مردم افغانستان دانست. جعفری گفت: «دولت(کابل) دولت مضمحلی است، چشم و گوش و ذهن مقامات افغانستان متوجه آمریکا است. این در حالی است که آنها باید به مردم افغانستان تکیه بکنند. دولت ما متاسفانه گفته‌های (سران) آمریکا را باور کرده است. این بزرگ‌ترین ضعف دولت است. این در حالی است که «حامد کرزای» رئیس‌جمهور اسبق افغانستان، اخیرا به درستی گفته است آمریکا گرفتاری‌های کنونی را برای افغانستان ایجاد کرده است.
گفتنی است که حزب رفاه ملی افغانستان در سال 1382 تاسیس شده است و رویکرد یکسانی نسبت به اقوام تاجیک، هزاره، پشتون و ازبک و مذاهب شیعه و سنی دارد. این حزب مخالف امضای توافق استراتژیک میان دولت کابل و واشنگتن بوده است.
مشروح این گفت‌و‌گو را پنجشنبه هفتۀ آینده
(10 تیر) در صفحۀ دریچه‌ای به جهان خواهید خواند.