استاد دانشگاه دارایی مسکو: همکاری ایران و روسیه می‌تواند در تثبیت اوضاع افغانستان موثر باشد

رئیس دانشکده علوم سیاسی و جامعه‌شناسی دانشگاه دارایی مسکو اقدامات هماهنگ و همکاری مشترک ایران و روسیه را در تثبیت اوضاع در افغانستان و منطقه و پیشگیری از تهدیدات آینده بسیار حائزاهمیت دانست.
الکساندر شاتیلوف در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا با تاکید بر اهمیت نقش همکاری‌های منطقه‌ای ایران و روسیه در بازگشت صلح و امنیت به افغانستان، از پیش‌بینی مشترک تهران و مسکو در خصوص احتمال خروج نیروهای آمریکایی از این کشور، بازگشت طالبان به قدرت و تهدیدات پیش روی منطقه در سایه تغییر حکومت در افغانستان سخن گفت.
نقش ایران و روسیه در شکل‌گیری تعاملات آینده با طالبان
شاتیلوف با اشاره به اینکه ایران و روسیه از مدت‌ها پیش احتمال خروج نیروهای آمریکا از افغانستان و بازگشت طالبان را پیش‌بینی کرده بودند، گفت: «روسیه از همان ابتدا شروع به رایزنی و گفت‌وگو با طالبان کرد تا از سیاست آینده‌، جاه‌طلبی‌های ژئوپلتیک و برنامه سیاست خارجی آن‌ها مطلع شود. به نظر من طالبان در شرایط فعلی مشغول سامان‌دهی به امور داخلی کشور می‌شود اما در آینده قطعا تهدیداتی از سوی آن‌ها از جمله دخالت احتمالی در کشورهای آسیای مرکزی وجود دارد».


به عقیده این استاد دانشگاه روس وجود اکثریت قوم پشتون در ساختار فرماندهی طالبان و افزایش فشار آن‌ها بر اقلیت شیعه در این کشور، تهدید دیگری است که به نظر می‌رسد اقدامات هماهنگ ایران و روسیه می‌تواند در قبال آن موثر باشد.
وی تصریح کرد: «ایران و روسیه در مناسبات رسمی یا غیررسمی خود با طالبان می‌توانند آن‌ها را به کاهش حوزه‌ی تاثیرگذاری خود وادار کنند تا این گروه تعرض به مناطق خارج از افغانستان را متوقف کند. در این زمینه باید به این نکته هم توجه کرد که طالبان اکنون کشوری را به دست آورده که سرشار از منابع غنی و استراتژیک است. ایران و روسیه به عنوان مثال باید تلاش کنند که علاوه بر همکاری‌های سیاسی و نظامی، طالبان را به برقراری روابط اقتصادی نیز علاقه‌مند کنند تا حکومت افغانستان مشغول درگیری با کشورهای همسایه و بی‌ثبات‌سازی منطقه نشود».
فرصت طلایی برای تقویت روابط ایران و روسیه
رئیس دانشکده علوم‌سیاسی و جامعه‌شناسی دانشگاه دارایی مسکو در خصوص چشم‌انداز روابط آینده ایران و روسیه در سایه روی کار آمدن دولت جدید در تهران گفت: «ما در شرایط بسیار خوبی برای تقویت روابط قرار داریم، چرا که اراده‌ی هر دو کشور بر همکاری متقابل استوار شده است. ایران و روسیه هر دو تحت تحریم‌های غرب قرار گرفته و با هم در منطقه خاورمیانه همکاری می‌کنند. به عقیده‌ی من مسکو و تهران به عنوان دو قدرت، فرهنگ و تمدن بزرگ علاوه بر همکاری در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و نظامی باید به سوی تحکیم روابط در حیطه‌ی فرهنگ و گردشگری نیز گام بردارند. من به عنوان یک نماینده‌ از جامعه‌ی علمی روسیه این روزها مشغول همکاری با دانشگاه تهران برای برگزاری یک برنامه هستم و امیدوارم چنین حرکت‌هایی بیش از پیش ادامه پیدا کنند».
به عقیده این کارشناس مسائل سیاسی در شرایطی که آمریکا و اروپا مشغول بحران‌های داخلی خودشان هستند، ایران و روسیه می‌توانند از فرصت طلایی پیش آمده استفاده کرده و در جهت تقویت بیش از پیش روابط خود گام بردارند.
سایر اخبار این روزنامه
آیا برخورد سلبی با گروه نوازندگان «سل‌لا» ضروری بود؟ برخورد فالش با جوانان نوازنده جلال خوش‌چهره نشست وین زیر سایه توافق موقت محسنی اژه‌ای زمین‌های دولتی منشا فساد عنوان کرد گلوگاه‌های فساد زیر ذره بین دستگاه قضا نمایندگانی که منصب را به خانه ملت ترجیح دادند حکایت این چهار صندلی مو، لامبدا و دلتا سوغات تورهای کنسرت ترکیه می‌شود شب تولد کرونا روی صحنه کنسرت سمت های جدیدی که نامزدهای ریاست جمهوری گرفتند عاقبت به خیری رقبای انتخاباتی خاویر سولانا مسئول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا بررسی کرد درس های اساسی از 20 سال ناکامی در افغانستان «ابتکار » حواشی موضوع آزادسازی واردات خودرو را بررسی کرد ضدو نقیض‌های واردات خودرو قالیباف در دیدار با جمعی از اعضای هیئت مدیره خانه سینما: فرهنگ و هنر زمینه ساز تحول و معجزه آفرینی در جامعه است سخنگوی وزارت خارجه: برای واردات واکسن‌های فایزر و مدرنا هیچ محدودیتی نداریم استاد دانشگاه دارایی مسکو: همکاری ایران و روسیه می‌تواند در تثبیت اوضاع افغانستان موثر باشد به دستور الکاظمی صورت گرفت بازداشت افسران عراقی به اتهام دخالت در انتخابات ذبیح‌الله مجاهد: مدت‌هاست ساکن کابل هستم، درست بیخ گوش آمریکایی‌ها! واکسیناسیون دانش آموزان و بازگشایی ایمن مدارس