فواید دموکراسی به روایت محسنی‌اژه‌ای

در جلسه ستاد راهبری اجرای سند تحول قضائی مطرح شد فواید دموکراسی به روایت محسنی‌اژه‌ای میزان: دهمین جلسه ستاد راهبری اجرای سند تحول قضائی با حضور حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای برگزار شد. بررسی نحوه اجرای راهکار تقدیر از نقد‌های برتر درباره قوه قضائیه مبتنی بر نظرسنجی‌های مستقیم از صاحب‌نظران، فعالان اجتماعی و رسانه‌ای، مراکز علمی و نهاد‌های مردمی، نخستین دستور جلسه روز گذشته بود. حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای در این نشست مشارکت مردم در مسائل گوناگون حکومتی را ضروری و مؤثر دانست و بر این نکته تأکید کرد که دستگاه قضا به هر میزان که می‌تواند باید از ظرفیت‌های مردمی استفاده کند. او خاطرنشان کرد: «حل بسیاری از مشکلات بدون کمک مردم و استفاده از ظرفیت‌های مردمی، غیرممکن یا سخت و پرهزینه خواهد بود».
رئیس دستگاه قضا با اشاره «فواید دموکراسی» اظهار کرد: «یکی از فواید دموکراسی این است که وقتی گزینه‌ای با مشارکت و نظر اکثریت مردم انتخاب شد، معمولا به صواب نزدیک‌تر و خطای آن کمتر خواهد بود». حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای با بیان اینکه دستگاه قضا با اجرای طرح تقدیر از نقد‌های برتر درباره قوه قضائیه قصد انجام کار تبلیغاتی ندارد، گفت: «ما با انجام این کار می‌خواهیم به صورت واقعی به نظام قضائی کشور کمک و روند راهگشایی برای امور ایجاد کنیم». رئیس دستگاه قضا همچنین بر این نکته تأکید کرد که در کنار نقد، باید پیشنهاد و راهکار هم وجود داشته باشد تا روند اصلاحی کامل شود. حجت‌الاسلام مصدق، معاون‌اول دستگاه قضا، در همین خصوص بر لزوم گنجاندن راهکار و پیشنهاد در نقد‌های واردشده به عملکرد قوه قضائیه تأکید کرد و گفت: «اگر نقد بدون ارائه پیشنهاد و راهکار باشد، نتیجه چندانی در پی نخواهد داشت».
سیدمحمد صاحبکار، معاون راهبردی قوه قضائیه نیز عنوان کرد: «تقدیر از نقد‌های برتر درباره قوه قضائیه نشان می‌دهد دستگاه قضا مصمم است اگر نیازی به اصلاح فرایند‌ها وجود داشته باشد از ظرفیت این نقد‌ها استفاده کند». رضا مسعودی‌فر، قائم‌مقام معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه نیز از تدوین پیش‌نویس طرحی برای تقدیر از نقد‌های برتر درباره قوه قضائیه مبتنی بر نظرسنجی‌های مستقیم از صاحب‌نظران، فعالان اجتماعی و رسانه‌ای، مراکز علمی و نهاد‌های مردمی خبر داد و گفت: «پس از دریافت نظرات دادگستری استان‌ها در‌خصوص پیش‌نویس موضوعات اولویت‌دار نقد درباره قوه قضائیه، در نهایت مقرر شد این موضوع‌ها در هفت حوزه تقسیم‌بندی شوند».
قائم‌مقام معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با بیان اینکه فراخوان عمومی نقد‌های برتر درباره قوه قضائیه در سه ماه آتی به مدت ۴۵ روز با محوریت مرکز رسانه انجام خواهد شد، از رصد، پایش و طبقه‌بندی نقد‌های برتر دریافت‌شده تا 30 دی‌ماه خبر داد.