حاج قاسم الگوی امت اسلامی

ساعات اولیه بامداد روز جمعه 13 دی ماه 98 خبر شهادت فرمانده نیروی قدس پاسداران انقلاب اسلامی، دنیا را در بهت و حیرت فرو برد. ابتدا منابع خبری از آسیب دیدن دو خودرو و مجروح شدن چند نفر در نزدیکی فرودگاه بغداد در جریان یک حمله راکتی خبر دادند اما کمی پس از آن تلویزیون دولتی عراق در گزارشی اعلام کرد که حدود ساعت یک بامداد جمعه، دو خودرو که سردار حاج قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس پاسداران انقلاب اسلامی و «ابومهدی المهندس»، معاون نیروهای حشدالشعبی عراق را از فرودگاه بغداد به شهر بغداد انتقال می‌دادند، مورد اصابت چهار موشک کاتیوشای نیروهای ارتش امریکا قرار گرفتند و همه سرنشینان که ۱۰ نفر از همراهان و محافظان شهید المهندس و شهید سلیمانی بودند، به شهادت رسیدند.
سردار نام آشنای ایرانی، فرمانده لشکر 41 ثارالله در سال‌های جنگ، سازمان‌دهنده نیروهای حزب‌الله در جنگ 33 روزه لبنان و فرمانده نیروی قدس سپاه، در عراق به شهادت رسید و یک ایران را سراپا سیاهپوش کرد. ایرانیان هم در سراسر کشور حماسه آفریدند و برای قدردانی از سردار سپاه خود، بزرگ‌ترین تجمع مردمی تاریخ ملی خود را در شهرها و روستاهای مختلف بر پا کردند. پیکر مطهر سردار شهید، از روزهای شنبه ۱۴ تا چهارشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۸ در شهرهای کاظمین، بغداد، نجف، کربلا، اهواز، مشهد، تهران و قم تشییع شد و در نهایت با اعزام به کرمان، در نیمه شب ۱۸ دی‌ماه در زادگاهش به خاک میهن سپرده شد.
دیدار رئیس‌جمهور با خانواده
شهید سلیمانی


در آستانه دومین سالگرد شهادت حاج قاسم، خانواده او و همچنین دست‌اندرکاران مراسم بزرگداشت دومین سالگرد شهادتش، به دیدار رئیس جمهور رفتند.
آیت‌الله رئیسی با اشاره به اقدامات شهید سلیمانی در تربیت نیروهای محور مقاومت از کشورهای مختلف، گفت: این اقدام حاج قاسم یک ظرفیت عظیم در جهان اسلام ایجاد کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی روز دوشنبه در دیدار با اعضای خانواده و دست‌اندرکاران مراسم بزرگداشت دومین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام شهادت صدیقه کبری(س)، گفت: حاج قاسم خیلی علاقه‌مند به حضرت زهرا(س) بود و در سختی‌ها به ایشان متوسل می‌شد. رئیس‌جمهور افزود: حاج قاسم مربوط به امت اسلامی است و شخصیت آن شهید بزرگوار باید به‌عنوان چهره‌ای اثرگذار در جهان اسلام، به همگان معرفی شود. رئیسی عنوان «مکتب» برای حاج قاسم را از سوی رهبر معظم انقلاب یک نکته مؤثر برشمرد و گفت: واقعیت این است که حاج قاسم یک شخص نبود بلکه به‌عنوان یک مکتب برای همه جوامع پیام‌آور بود.
رئیس‌جمهور با تشکر از فعالیت‌های دست‌اندرکاران گرامیداشت سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی، تصریح کرد: وظیفه همه ما این است که در زمینه بزرگداشت یاد و نام حاج قاسم فعالیت کنیم. «مکتب شهید سلیمانی» به برکت فرمایشات رهبر معظم انقلاب و با استمداد از روح بزرگ آن شهید کارهای خوب و قابل تقدیری در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و معرفی شخصیت شهید سلیمانی انجام داده است. آیت‌الله رئیسی تأکید کرد: باید در کنار گرامیداشت شهید سلیمانی، نام و یاد شهدای مدافع حرم را گرامی داریم تا حق‌شان بیشتر ادا شود. درست است که شهید سلیمانی نماد شهدای مدافع حرم است، اما خود حاج قاسم هم تأکید داشت که یاد آنها باید گرامی داشته شود. رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه نباید بگذاریم در موضوع دفاع از حرم‌های مقدس در سوریه و عراق تحریف ایجاد شود، اضافه کرد: شاید بسیاری از مسلمانان هم اصلاً دلیل حضور ایران در سوریه و عراق را نمی‌دانستند.
رئیسی با طرح این پرسش که اگر شهید سلیمانی در میدان‌های سوریه و عراق حضور پیدا نمی‌کرد چه اتفاقی بر سر منطقه و جهان می‌افتاد، تصریح کرد: تلاش‌های شهید سلیمانی حرکت توأمان در جنگ نرم و جنگ سخت بود. ایشان از اینکه عده‌ای آلوده به تکفیر و تبلیغات مسموم شده بودند، ابراز ناراحتی ‌می‌کرد و با روش‌های مختلف به‌دنبال اصلاح آنها بود. آیت‌الله رئیسی داشتن ظرفیت و ظرفیت‌سازی را دو اصل مهم دانست و گفت: چه شد که حاج قاسم توانست از بین عراقی‌ها و سوریه‌ای‌ها نیروهای بسیار خوبی برای دفاع از این کشورها و مبارزه با ظلم تربیت کند؟ این اقدام شهید سلیمانی یک ظرفیت عظیم در جهان اسلام ایجاد کرد. رئیسی افزود: حاج قاسم اول خودش را ساخت بعد به سراغ ساختن دیگران رفت. امروز هم به ظرفیت‌سازی و به خط کردن نیروهای انقلاب احتیاج داریم و نیازمند آن هستیم که مسئولین، جوانان و مردم چنین ظرفیتی داشته باشند تا در مقابل تهدیدها میدان را خالی نکنند زیرا انسان‌های کم‌ظرفیت زود میدان را خالی می‌کنند. رئیسی با اشاره به وصیت‌نامه شهید حاج قاسم سلیمانی، گفت: وصیت‌نامه این شهید بزرگوار ابعاد بسیاری دارد و در بعد اجتماعی و انقلابی فوق‌العاده اثرگذار است.
پیش از سخنان رئیس جمهور، دبیر مراسم گرامیداشت دومین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی، گزارشی از برنامه‌ها و فعالیت‌های انجام شده ارائه کرد.