کاهش 30 درصدی تولید برنج به‌دلیل تنش آبی

گروه اقتصادی- اسماعیل قادری فر، معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی در نشست خبری که به مناسبت دهه فجر دیروز برگزار شد در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه با توجه به التهابات بازار گوشت، توزیع این کالا نیز مانند برنج و برخی از کالاهای دیگر هوشمند و اینترنتی خواهد شد، گفت: در راستای تنظیم بازار گوشت از هفته آینده توزیع آنلاین و هوشمند این کالا آغاز می‌شود.
توزیع گوشت به‌صورت منجمد است
معاون وزیر جهاد کشاورزی ذخایر استراتژیک گوشت قرمز را بسیار مطلوب عنوان کرد و گفت: کمبودی را که در بازار ایجاد شده با ذخایر جبران خواهیم کرد.
قادری فر گفت: توزیع گوشت به‌صورت منجمد خواهد بود و فعلاً زیرساخت‌ها برای توزیع گوشت گرم وجود ندارد.وی افزود: تلاش می‌کنیم که برای ایام عید این زیرساخت‌ها فراهم و توزیع گوشت گرم نیز به‌صورت آنلاین و هوشمند انجام شود.این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش که توزیع گوشت با چه قیمتی انجام می‌شود؟ گفت: هنوز قیمت مصوب برای این کالا تعیین نشده و امروز در جلسه ستاد تنظیم بازار این قیمت تعیین و اعلام می‌شود.قادری فر تصریح کرد: تأکید رئیس‌جمهور و معاون اول این است که افزایش قیمتی در حوزه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی نداشته باشیم.


قول می‌دهم سیب زمینی هفته آینده حداکثر ١٠ هزار تومان باشد
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به افزایش قیمت سیب زمینی تا ٢٠ هزار تومان در برخی از مناطق تهران، گفت: این اتفاق به دو دلیل رخ داد اول اینکه سیل در جنوب کرمان ۶٠ هزار تن سیب زمینی تولیدی را از بین برد ،همچنین سقف صادرات این محصول از کشور ۶٠٠ هزار تن است که این سقف تکمیل شده و همین مسائل منجر به افزایش قیمت محصول شد.قادری فر با اشاره به اینکه به‌دنبال این اتفاق توزیع اینترنتی و هوشمند سیب زمینی به قیمت ٩٨٠٠ تومان آغاز شد، افزود: علاوه بر این توزیع این محصول در میادین میوه و تره بار نیز به قیمت کیلویی ١٠ هزار تومان آغاز شد و هم اکنون نرخ آن در بازار به ١٣ تا ١۴ هزار تومان رسیده است.وی اضافه کرد: قول می‌دهم هفته آینده قیمت سیب‌زمینی در میادین به کمتر از ٨ هزار تومان برسد و در مغازه‌های خرده فروشی هم حداکثر ١٠ هزار تومان باشد.قادری فر ادامه داد: ۵.۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود و ما جزو بزرگترین تولیدکنندگان این محصول هستیم.
جزئیات تنظیم بازار برنج
وی همچنین به وضعیت برنج نیز اشاره کرد و گفت: تولید برنج ایرانی به علت تنش آبی نسبت به سال قبل ۳۰ درصد کاهش یافته بود و به‌دلیل عدم بازاررسانی مناسب در تابستان، امروز دچار کمبود عرضه ناشی از کمبود تولید و احتکار برنج داخلی توسط شبکه‌های دلالی هستیم. همین امر منجر به شکاف قیمت برنج در بازار شد.قادری فر در ادامه گفت: البته بلافاصله توزیع برنج ایرانی توسط سامانه‌های هوشمند انجام شد و در حال حاضر نیز هر کیلو برنج شیرودی با قیمت ۴۲هزار تومان به‌صورت اینترنتی توزیع می‌شود.معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به توزیع هوشمند و آنلاین برنج گفت: در توزیع هوشمند، برنج تایلندی به قیمت ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان، برنج پاکستانی ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان، برنج هندی ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان و برنج شیرودی به قیمت ۴۲ هزار تومان عرضه می‌شود. همچنین طی یکی دو روز آینده یک نوع برنج ایرانی دیگر (برنج فجر) نیز در فرآیند توزیع هوشمند اضافه می‌شود.
توزیع میوه شب عید از ۲۰ اسفند شروع می‌شود
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه از ۳ ماه قبل به منظور تنظیم بازار میوه شب عید، خرید سیب و پرتقال را در دستور کار قرار دادیم، گفت: از اواخر هفته آینده محصولات خریداری شده به استان‌های هدف حمل می‌شود.به گفته قادری فر طرح توزیع میوه شب عید از ۲۰ اسفند امسال تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ اجرا خواهد شد و حدود ۵۰ درصد توزیع میوه شب عید به‌صورت هوشمند در دسته‌بندی‌های شکیل و با رعایت استانداردها انجام خواهد شد.وی درباره قیمت میوه شب عید توضیح داد که هنوز قیمت میوه مصوب نشده اما حداقل ۳۰ درصد کمتر از نرخ بازار خواهد بود ضمن اینکه اگر میوه‌های خریداری شده به‌صورت آنلاین مشکلی داشته باشند مصرف کننده می‌تواند آنها را مرجوع کند.
قادری فر در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره اینکه چقدر میوه برای شب عید خریداری و ذخیره شده است، گفت: الان آمار دقیقی درباره میزان خرید ندارم اما به اندازه کافی خرید و ذخیره‌سازی انجام شده است.