تحلیل محتوای یادداشت اخیر محسن رضایی پاسخ به مداح، مهم‌تر از بی‌حرمتی به رئیس جمهور

همدلی | سردار محسن رضایی اگرچه به مانند برخی چهره‌های شاخص اصول‌گرا در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم حضور نداشت، اما همپای آنان تعریض‌ها و کنایه‌هایی را به سمت رئیس جمهور – که با رای قاطع مردم که پیروز این انتخابات بوده است- روانه کرده و از این نظر در کنار شکست خوردگان انتخابات ایستاده است.
در روزهایی که شکست خوردگان انتخابات با انواع و اقسام بازی‌های رسانه‌ای، موضع‌گیری‌های تند مخالف رای مردم و سرانجام حمله و هتاکی به رئیس جمهور از تویبون‌های مقدسی چون راهپیمایی روز قدس و نمازعید فطر استفاده کرده‌اند، سردار محسن رضایی تنها پاسخ مردم به مداح حمله کننده به رئیس جمهور را دیده و از آن با تعبیرهای«جنجال رسانه‌ای»، «جنجال‌های چند روز اخیر»، «حمله گسترده رسانه‌ای به مداح اهل‌بیت» نام برد تا زشتی توهین به رئیس جمهور در زیر این عناوین پوشیده بماند.
او البته اگرچه توهین به رئیس جمهور را ناپسند شمرده، اما حمله به یک مداح جوان را - که از تریبون مهم روز قدس استفاده کرده و به رئیس جمهور بی‌احترامی کرده –مهم‌تر دیده و در نامه‌ای که روز گذشته منتشر کرده، سه بار از «مداح اهل بیت» نام برده تا بر این موضع خود تاکید بیشتری کرده باشد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در یادداشتی که خبرگزاری مهر منتشر کرده، البته فراموش نکرده که موضع‌گیری‌های اخیر رئیس جمهور را بدون پاسخ بگذارد.


محسن رضایی در این یادداشت نوشت:«ماجرا از دو قطبی‌سازی جامعه و اینکه مردم به چه فکری رای داده و به چه فکری رای نداده‌اند، آغاز شد و سپس با اظهارات ناسنجیده پیرامون موضوع امامت حضرت امیرالمومنین علی(ع) و پس‌ازآن، «دولت با تفنگ» و تاخیر در تایید اقدام شجاعانه و بهنگام سپاه، ادامه یافت و سرانجام دو جنجال رسانه‌ای ناشی از توهین به ریاست جمهوری آن هم در راهپیمایی روز جهانی قدس و حمله گسترده رسانه‌ای به مداح اهل‌بیت، نه‌فقط موفقیت‌های بزرگ و بی‌نظیر مشارکت میلیونی مردم در انتخابات و نیز اقتدار موشکی را کمرنگ کرد، بلکه وحدت کشور را در آستانه تهدید قرارداد.»
وی افزود:«اقدام ناپسند توهین به رئیس‌جمهور محترم اگرچه از سوی همه جریانات سیاسی به‌ویژه اصول‌گرایان و نیروهای انقلاب، محکوم شد، ولی به یک جنجال رسانه‌ای مبدل گشت که با بیانات مقام معظم رهبری در خطبه‌های نماز عید فطر که همچون همیشه، فصل‌الخطاب و پایان‌بخش این‌گونه مسائل در کشور است، خاتمه یافت. ساعتی نگذشته بود که جنجالی دیگر با حمله به مداح اهل‌بیت آغاز شد، در حالی که برنامه مداح مذکور، قبل از خطبه‌های مقام معظم رهبری اجرا شده و حتی اگر در محتوای اشعار قرائت شده توسط ایشان تعریضی وجود داشت، با ایراد خطبه‌ها و اظهارات فصل‌الخطاب مقام معظم رهبری، نباید جنجالی جدید با حمله به مداح مراسم، آغاز می‌شد. در هر صورت، تکرار هیاهوها و جنجال‌های رسانه‌ای نگرانی‌هایی را به‌وجود آورده است: «آیا بی‌توجهی به امر فصل الخطاب نظام به فتنه جدیدی منجر نمی‌شود؟ آیا قرار است چنین جنجال‌های زنجیره‌ای، استمرار یابد؟ آیا این‌گونه حرکت‌ها، روش جدیدی برای به هم زدن اوضاع کشور و یا فرار از پاسخگویی نیست؟»
در یادداشت محسن رضایی حمله گسترده به «مداح اهل بیت» بسیار پررنگتر از «توهین به رئیس جمهور» دیده شده است. و سرانجام واکنش هواداران دولت به توهین به رئیس جمهور را مصداق«جنجال آفرینی» می‌داند، نه استفاده از تریبون‌های نظام علیه منتخب مردم را. او برای تاکید خود بر این موضوع 6 بار از واژه«جنجال» استفاده کرده در حالی که فقط 2بار به موضوع «توهین به رئیس جمهور» اشاره کرده است. رضایی نوشت:«چه این گونه جنجال‌ها، حساب شده و طراحی شده و چه ادامه مبارزات انتخاباتی باشد، می‌تواند مورد سوءاستفاده دشمن قرار گیرد و به فتنه‌ای جدید تبدیل گردد که به حیثیت و اقتدار نظام جمهوری اسلامی و ملت ما آسیب جدی وارد سازد. همه باید هوشیار باشیم. اولاً درچنین شرایطی باید به فصل‌الخطاب نظام مراجعه کرد. ثانیا انتخابات را پایان‌یافته بدانیم تا مردم ما از نتیجه انتخابات، بهره‌مند گردند، دولت به وعده‌های اشتغال، تولید و رفع محرومیت‌ها عمل کند و دیگران هم در تحقق شعار سال، همکاری کنند. ثالثا ادامه جنجال‌هایی از این قبیل، هم اخلاق را مخدوش می‌سازد و هم رعایت حقوق شهروندی را در نقد دولتمردان هزینه‌ساز می‌کند و مهم‌تر از همه این که باید در شرایط تحریم‌های اقتصادی جدید و تهدیدات منطقه‌ای، دشمن را نا امید کرد.