منتظر تصمیم واشنگتن می‌مانیم

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: «خطوط قرمز رعایت شده است و اگر قرار بود خطوط قرمز را رد کنیم، چند ماه پیش توافق می‌کردیم.»
واقعا نمی‌دانیم به توافق می‌رسیم یا نمی‌رسیم
سعید خطیب‌زاده، در واکنش به نامه نمایندگان مجلس به رئیس‌جمهوری درباره مذاکرات وین گفت: «متنی نهایی نشده که ما درباره آن صحبت کنیم.» خطیب‌زاده افزود: «خطوط قرمز تا به امروز رعایت شده است. اگر قرار بود ما خطوط قرمز را رد کنیم توافق چندین ماه قبل به دست می‌آمد. ما هنوز به آن نقطه‌ای نرسیده‌ایم که طرف آمریکایی نشان دهد به تعهدات پایبند است و برای ما انتفاع قطعی مردم از رفع تحریم‌ها مهم است.» سخنگوی وزارت خارجه گفت: «واقعا نمی‌دانیم به توافق می‌رسیم یا نمی‌رسیم، برای آنکه آمریکا هنوز آن اراده لازم را برای رسیدن به یک توافق نشان نداده است.»
وی در مورد اظهارات وزیر خارجه در مورد شروط جدید آمریکایی‌ها گفت: «البته نمی‌شود از نتیجه آنچه که در جریان است، صحبت کرد. انتفاع اقتصادی مردم ایران از رفع تحریم‌ها در دستور کار است و ما با آگاهی کامل اینها را به طرف مقابل اعلام کردیم.»



سخنگوی وزارت خارجه افزود: «ما هنوز به نقطه‌ای نرسیده‌ایم که طرف آمریکایی نشان دهد اراده قطعی برای بازگشت به تعهداتش ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ دارد. متأسفانه ایالات متحده تلاش می‌کند و انرژی و وقت همه را مصروف این کرده که اجزا و عناصری از فشار حداکثری را حفظ کند. آنچه برای ما حائز اهمیت است انتفاع اقتصادی و قطعی مردم ایران از رفع تحریم‌هاست. سدهایی را طرف آمریکایی پیاده کرده که منافع مردم از برجام به حداقل برسد. ما با آگاهی کامل این موارد را به طرف مقابل اعلام کردیم.»
بیش از یک موضوع میان ما و آمریکا باقی مانده است
خطیب‌زاده در پاسخ به سوالی در مورد باقی ماندن نیروی قدس سپاه در لیست تحریم‌ها از سوی آمریکا، گفت: «تمامی فشارهای حداکثری باید برداشته شود. آنچه که باقی مانده است بیش از یک موضوع است و تمامی اجزای فشار حداکثری باید برداشته شود و تا آن روز ما منتظر تصمیم واشنگتن می‌مانیم و در چارچوب منافع قطعی ملت ایران حرکت می‌کنیم.»
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد لغو یا انجام سفر اردوغان به ایران گفت: «روابط ایران و ترکیه بادوام بوده است و امن‌ترین و باثبات‌ترین مرز را در یک‌صد سال گذشته بین دو کشور تجربه کرده‌ایم. کشورهایی که اشتباه محاسباتی در ارتباط با رژیم اشغالگر قدس کردند بارها نتیجه آن را دیدند. این رژیم هیچ جا پا نمی‌گذارد مگر اینکه ناامنی با خودش ببرد.» خطیب‌زاده در پاسخ به سوالی پیرامون تعلیق عضویت روسیه در شورای حقوق بشر سازمان ملل، گفت: «حقوق بشر ارزش والایی دارد و نباید قربانی ملاحظات سیاسی شود و سازوکارهای ملل مختلف نباید مورد اغراض کشورهای خاص قرار بگیرد. شورای حقوق بشر باید وظایف خود را بدون توجه به سوءاستفاده کشورهای غربی دنبال کند. ایران به قطعنامه پیشنهادی کشورهای غربی رأی منفی داد.»
قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه روسیه کاملا سیاسی بود
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: «این قطعنامه کاملا سیاسی بوده و برای سوءاستفاده از سازوکارهای ملل متحد برای پیشبرد اهداف سیاسی کشورهای غربی بوده است.» وی درباره تکرار ادعاهای برخی کشورها پیرامون جزایر سه‌گانه گفت: «جزایر سه‌گانه ما در خلیج همیشه فارس جزو لاینفک و ابدی خاک ایران هستند و همیشه در خاک ایران بوده و تا ابد در خاک ایران خواهند بود. تکرار ادعاهای بی‌اساس تغییری در وضعیت حقوقی آن ایجاد نمی‌کند. کشورها دست از این بیانیه‌های ملال‌آور و تکراری بردارند.»
آمادگی کویت برای تحدید حدود مرزهای دو کشور
خطیب‌زاده درباره اقدامات ایران در واکنش به توافق کویت و عربستان درباره میدان نفتی و گازی آرش گفت: «وزارت نفت به عنوان مرجع تخصصی اعلام کرده این حوزه نفتی مشترک است.»
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان ادامه داد: «بین ما و کویت مرزهای تحدید نشده‌ای وجود دارد که باید تحدید حدود شود. ایران اعلام کرده پیش از تحدید حدود نباید بهره‌برداری صورت بگیرد. یادداشتی به کویت دادیم که حقوق ایران محفوظ است و باید مشترک بهره‌برداری شود. همچنین کویت اعلام کرده است که این آمادگی را دارد.» وی درخصوص موج ایران‌هراسی در افغانستان و موج افغان‌هراسی در ایران، گفت: «ایران بیش از ۴ دهه گذشته میزبان کریمانه‌ای بوده برای همسایگان و عزیزانش در افغانستان. بهترین شاهد برای این رفتار کریمانه و میزبانی محترمانه موج بلاانقطاعی از آوارگان افغانستانی است. همه ما در کنار خودمان اتباع افغانستانی را می‌بینیم که با ما زندگی و از تمامی یارانه‌ها و امکانات مردم ایران به صورت یکسان استفاده می‌کنند.»
آل صادق، سفیر جدید ایران در عراق شد
سخنگوی وزارت خارجه در مورد سفر وزیر خارجه عراق به تهران گفت: «احتمال دارد در یکی از روزهای پایانی این هفته وزیر خارجه عراق به تهران بیاید و محمدکاظم آل صادق سفیر جدید ایران تعیین شده است و به زودی عازم عراق می‌شود.»
وی در مورد دستور رئیس‌جمهوری درباره وظایف شورای عالی امنیت ملی در مورد مذاکرات وین گفت: «شورای عالی امنیت ملی یعنی ۱۰ عضو حقیقی و حقوقی و رئیس‌جمهوری اسلامی ایران رئیس این شوراست و پنج وزیر و پنج عضو حقوقی هم عضو این شورا هستند. شورای عالی امنیت ملی مسئولیت راهبری مذاکرات را دارد و وزارت خارجه چه در داخل وین و چه در تهران مجری است.»
آزادسازی ۷ میلیارد دلار از منابع ارزی مسدودی ایران
 سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه، در نشست خبری خود نسبت به خبر توافق برای آزادسازی ۷ میلیارد دلار ارزهای مسدودی کشورمان اظهار بی‌اطلاعی کرد که این واکنش وی توسط برخی رسانه‌ها به عنوان تکذیب این خبر منعکس شد.
در همین زمینه، سخنگوی وزارت امور خارجه در گفت‌وگو با ایرنا، خبرها در مورد اساس توافق صورت گرفته با برخی منابع طرف قرارداد ایران را تایید کرد و گفت: «چارچوب لازم برای رفع مسدودی بخش قابل توجهی از منابع ارزی مسدودشده کشور، مشخص شده و مورد توافق قرار گرفته است.»
وی افزود: «تا آخر هفته‌ یک هیات ارشد به این منظور به تهران سفر می‌کند.»

سعید خطیب‌زاده در واکنش به نامه نمایندگان مجلس به رئیس‌جمهوری درباره مذاکرات وین گفت: «متنی نهایی نشده که ما درباره آن صحبت کنیم.»
خطیب‌زاده در واکنش به توافق کویت و عربستان درباره میدان نفتی آرش گفت: «وزارت نفت به عنوان مرجع  اعلام کرده این حوزه نفتی مشترک است.»
خطیب‌زاده در پاسخ به سوالی در مورد باقی ماندن نیروی قدس سپاه در لیست تحریم‌ها از سوی آمریکا، گفت: «تمامی فشارهای حداکثری باید برداشته شود.»