« ابتکار» چالش‌های رئیس‌ جمهوری آمریکا تا انتخابات آینده را بررسی می‌کند بایدن روی لبه تیغ

گروه بین‌الملل - ناظران و تحلیلگران عرصه داخلی آمریکا نسبت به آینده جو بایدن در کاخ سفید با دیده تردید می نگرند. روند ادامه دار کاهش محبوبیت، ناتوانی در مهار تورم، بحران اقتصادی، وضعیت پرسش برانگیز جسمانی و ذهنی همگی بیم از آن دارد در صورت سلطه جمهوریخواهان بر کنگره، بایدن با استیضاح مواجه شود.
این مسئله مرکز توجه اکثر رسانه‌ها و مراکز نظرسنجی آمریکایی و بین‌المللی قرار گرفته است، بطوریکه در نظرسنجی ها بر موضوع استیضاح جو بایدن که هنوز نیمه راه ریاست جمهوری خود را طی نکرده، متمرکز شده است.
بحث استیضاح  بایدن آنگونه در محافل سیاسی و اجتماعی آمریکا شدت یافته که زمزمه های آن از هم اکنون از این اقدام شنیده می شود که  در صورت تسلط حزب جمهوریخواه به خصوص بر مجلس نمایندگان در انتخابات میان دوره ای آبان ماه امسال، روی دهد. نظرسنجی که طی روزهای اخیر توسط دانشگاه «دانشگاه امهرست ماساچوست» (University of Massachusetts Amherst) به عمل آمده حاکی است که بیش از  دو سوم جمهوریخواهان گفته اند در صورت بدست آوردن اکثریت کرسی‌ها در مجلس نمایندگان در انتخابات میان دوره ای توسط این حزب، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا باید استیضاح شود.
تارنمای خبری دانشگاه امهرست ماساچوست درباره این نظرسنجی می‌نویسد: از یک هزار پرسش شونده در این نظرسنجی، ۶۸ درصد جمهوریخواهان و رای دهندگان به ترامپ، همچنین ۶۶ درصد از محافظه کاران خواهان آن هستند تا جو بایدن از سوی کنگره تحت اتهماتی همچون  خیانت، رشوه یا سایر جرائمی که بنا بر معیارهایی که در قانون اساسی آمریکا برای یک استیضاح رسمی موضوعیت دارند، متهم و به استیضاح کشانده شود.


بنابر دیگر نتایج این نظرسنجی در پاسخ به این پرسش که آیا مجلس نمانیدگان تحت اختیار جمهوریخواهان «باید» بایدن را مورد استیضاح قرار دهند، ۴۴ درصد از پرسش شوندگان پاسخ مثبتی داده و ۵۳ درصد نیز  گفته اند، «فکر» می کنند این کار باید انجام شود.
«تاتیشه نتتا» ( Tatishe Nteta)، مدیر دانشگاه امهرست  در اظهار نظری درخصوص نتایج این نظرسنجی گفت: «تصمیم استیضاح یک رئیس‌ جمهوری زمانی به عنوان آخرین راه‌حل برای یک رئیس‌ جمهوری به کار برده می شود که مرزهای قوانین، ارزش‌ها و اخلاقیات  را زیر پا نهاد و یا  از آن عبور ‌کند.
افت شدید میزان محبوبیت بایدن
درحالی از اکنون نظرسنجی‌ها پیرامون استیضاح جو بایدن در حال شدت گرفتن است که تورم اقتصادی در آمریکا و تحت ریاست جمهوری بایدن ادامه دارد و قیمت‌ها سریعتر از افزایش حقوق کارمندان و کارگران در این کشور حرکت می‌کند؛ بازار مسکن آمریکا دچار رکود شده و تعداد بیشتری از شهرنشینان در کلان شهرها درحال مهاجرت به مناطق ارزان تر این کشور هستند. زمزمه‌هایی از رکودی مانند آنچه در سال ۲۰۰۷ رخ داد به گوش می رسد.
وزارت کار آمریکا، تورم در ماه آوریل (ماه گذشته میلادی) را ۸.۳ درصد اعلام کرده است که همچنان در بالاترین سطح در ۴۰ سال  گذشته است. تورم در ماه مارس  ۸.۵ درصد بود.
مشکلات در زنجیره تامین، جنگ اوکراین و تقاضای بسیار از سوی مصرف کنندگان، قیمت کالاها را همچنان در آمریکا در بالاترین سطح خود در ۴۰ سال گذشته نگاه داشته است
نظرسنجی جدید مرکز تحقیقات عمومی آسوشیتدپرس نیز نشان می‌دهد که محبوبیت جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا در ماه جاری میلادی (مه) به پایین‌ترین سطح در دوره ریاست‌جمهوری‌ وی سقوط کرده و بیشترین بدبینی به عملکرد بایدن در میان دموکرات‌ها است.
براساس این نظرسنجی جدید، تنها ۳۹ درصد از آمریکایی‌ها عملکرد بایدن به عنوان رئیس جمهوری را تایید می کنند که کمتر از سطح محبوبیت وی در مقایسه با ماه گذشته است. به طور کلی، از هر ۱۰ آمریکایی تنها ۲ نفر معتقدند که آمریکا در مسیر درستی قرار دارد یا اقتصاد این کشور خوب است، درحالی که ماه گذشته از هر ۱۰ نفر ۳ نفر در این دو زمینه نظر مثبتی داشتند.
در همین حال، میزان رضایت از عملکرد بایدن در میان دموکرات ها به ۷۳ درصد رسیده است که کاهش قابل توجهی نسبت به اوایل دوره ریاست جمهوری وی است، این درحالی بود که در نظرسنجی‌های آسوشیتد پرس که در سال ۲۰۲۱ انجام شد، محبوبیت بایدن در میان دموکرات‌ها هرگز به کمتر از ۸۲ درصد نرسیده بود.
این یافته‌ها نشان دهنده احساس نارضایتی گسترده در کشوری است که با مجموعه ای از چالش ها از جمله تورم، خشونت مسلحانه، کمبود ناگهانی شیر خشک تا یک بیماری همه گیر مداوم در تقلا است و  رئیس جمهوری این کشور را در حال این بحران ها ناتوان نشان داده است.
درواقع طبق بررسی‌های انجام شده «آسوشیتدپرس-مرکز نظرسنجی تحقیقات عمومی نورک (NORC)»، بدبینی شهروندان آمریکایی نسبت به اقتصاد واشنگتن در بحبوحه نزول میزان محبوبیت «جو بایدن» رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا به ۳۹ درصد صورت گرفته است.
جدیدترین نظرسنجی شبکه «سی‌بی‌اس نیوز» نشان می‌دهد که شهروندان آمریکایی از وضعیت اقتصاد کشور خود به ویژه هزینه کالاها و غذا نگران هستند به طوری که 63 درصد از آمریکایی‌هایی که در نظرسنجی شرکت کرده‌اند، وضعیت فعلی کشور خود را نگران‌کننده، ناراحت‌کننده و خسته‌کننده توصیف کردند.
این بررسی‌ها که در بازه زمانی ۱۸ تا ۲۰ می (۲۸ تا ۳۰ اردیبهشت) در بین یک نمونه دو هزار و ۴۱ نفری از افراد بزرگسال سراسر آمریکا انجام گرفته است، همچنین نشان می‌دهد که ۷۴ درصد از آمریکایی‌ها تصریح کردند که اوضاع در ایالات متحده «بد پیش می‌رود». طبق این گزارش، عواملی که بدبینانه‌ترین احساسات را در بین آمریکایی‌ها برانگیخته است، شامل هزینه زندگی (۷۷ درصد)، بازار سهام (۶۸ درصد) و وضعیت اقتصاد ملی (۶۷ درصد) می‌شود.
بر اساس این گزارش، چنین ترس‌هایی همچنین باعث ایجاد انتظارات ناگوار در مورد برنامه‌های بازنشستگی افراد شده است به طوریکه ۵۷ درصد از پاسخ دهندگان در این زمینه بدبین هستند.
این بررسی‌ها نشان می‌دهد که تنها نکته مثبت در این نظرسنجی، خوش‌بینی مردم نسبت به تلاش‌های آمریکا برای مقابله با کرونا بود به طوری که ۵۳ درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی، نحوه مقابله دولت آمریکا با بیماری کرونا را تحسین کردند و ۵۲ درصد نیز حس مثبتی در این زمینه داشتند.
نظرسنجی آسوشیتدپرس، مرکز تحقیقات عمومی نورک همچنین نشان داد که ۵۶ درصد از شهروندان آمریکایی از عملکرد بایدن در کاخ سفید ناراضی هستند و به ویژه از بایدن به دلیل واکنش کند در مقابل رخدادها انتقاد کردند و ۶۹ درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی تصریح کردند که واکنش بایدن به رخدادها و نحوه پاسخگویی وی به تحولات بسیار کند است و ۶۹ درصد از آمریکایی‌ها از وضعیت بد اقتصاد آمریکا ناراضی بودند.