ايران: اخراج يک شرم تاريخي براي لندن بود

لغو اولين پرواز اخراج اجباري پناهجويان از انگليس به رواندا
ايران: اخراج يک شرم تاريخي براي لندن بود
آرمان ملي: اولين پرواز انگليس براي اخراج اجباري پناهجويان به رواندا به دستور دادگاه حقوق بشر اروپا لغو شد. به گزارش رويترز، لغو پرواز اخراج پناهجويان در ساعت يازده سه‌شنبه شب پس از صدور دستورات دادگاه حقوق بشر اروپا براي جلوگيري از اخراج تعداد انگشت شماري از مهاجران در رواندا متوقف شد. پرواز پناهجويان در حالي لغو مي‌شود که طرح دولت انگليس براي اعزام تعدادي از مهاجران به آفريقاي شرقي مورد انتقاد مخالفان، موسسات خيريه و رهبران مذهبي قرار گرفته است که مي‌گويند اين اقدام غيرانساني است. لندن مدعي است که اخراج مهاجراني که به‌طور غيرقانوني با عبور از کانال مانش با قايق‌هاي کوچک از اروپا وارد شده‌اند، از سفرهاي خطرناک جلوگيري مي‌کند و مدل کسب و کار شبکه‌هاي قاچاق انسان را در هم مي‌شکند. انگليس براي اجراي طرح اخراج پناهجويان 120 ميليون پوند (144 ميليون دلار) به عنوان بخشي از بودجه صندوقي به نام صندوق تحول اقتصادي و ادغام به رواندا داده است، ضمن اينکه هزينه‌هاي عملياتي را جداگانه پرداخت مي‌کند. بر اساس يادداشت تفاهم بين دو کشور، رواندا متعهد به پذيرش پناهجويان از انگليس است. اين يک برنامه پنج ساله است که هر دو طرف امکان تمديدش را دارند.
واکنش ايران به اخراج پناهجويان


روز سه‌شنبه سخنگوي وزارت امور خارجه در خصوص اخراج اجباري پناهجويان از انگليس به رواندا و اخبار منتشر شده در خصوص ايراني بودن تابعيت برخي از اين‌ پناهجويان اظهار داشت: آنچه که در حال وقوع است يک شرم تاريخي براي لندن و همه آنهايي است که تمامي همت و توان خود را معطوف به پوشاندن و تطهير سابقه استعماري‌شان کرده‌اند. سعيد خطيب‌زاده افزود: اخراج و انتقال اجباري پناهجويان به کشورهاي ثالث و سکوت مرگبار اين روزهاي کشورهاي مدعي حقوق بشر و نهادهاي بين‌المللي مسئول، مايه شرمساري و نقض آشکار حقوق پناهندگان است. خطيب‌زاده در ادامه عنوان کرد: آنچه در حال وقوع است، روي ديگر سکه فريب و دسيسه سيستماتيک رسانه‌‌اي بر عليه ايران است. رسانه‌هاي فارسي زبان معاند مستقر در لندن با ارايه تصويري مهندسي شده و غيرواقعي از داخل ايران و رويايي غيرواقعي‌تر از زندگي در اروپا، زمينه خروج مخاطره‌آميز و خطرناک برخي شهروندان ايراني را فراهم مي‌آورند. سخنگوي وزارت امورخارجه تاکيد کرد: به‌رغم ظلمي‌که اين معدود افراد به خود و مالا وطن خود مي‌کنند دولت جمهوري اسلامي ايران در چارچوب وظايف حاکميتي خود تاکيد دارد که حقوق اين افراد ذيل کنوانسيون 1951 و پروتکل مربوطه مي‌بايد رعايت شود و اعزام آنها به کشورهاي ثالث رويه‌اي خطرناک است که باقيمانده رژيم بين‌المللي حفاظت از پناهجويان را هم از بين خواهد برد. خطيب‌زاده در پايان اظهار داشت: در حاليکه ايران با وجود همه مضيقه‌ها و فشارهاي اقتصادي کريمانه ميزبان ميليون‌ها تبعه از کشورهاي ديگر از جمله افغانستان است، مايه تأسف است که مدعيان هميشگي حقوق بشر تحمل پذيرايي از چند هزار مهاجر و پناهجو را ندارند، افرادي که بسياري از آن‌ها با فريب سيستماتيک همين دولت‌ها خطر آوارگي را به جان خريده‌اند.
سایر اخبار این روزنامه
صنايع دارويي یك گام مانده به تعطيلی مـا پاسـخ سوالات جعلي را هم، داديم حذف یـارانه ســوخت هواپیمــا اظهارات وزيرخارجه عراق غيرمنطقي بود از تكذيب نـامه بـايدن تـا قيمت بنزيــن «من اشتباهی بودم»؛ سرانجام از وزارت رفت؛ شد مشاور! کودکان همچنان قربانی کلاهبرداری‌های بزرگ اینترنتی بنزین کلیدواژه جدید برای سیاسی کاری هماهنگی تیم اقتصادی بیشتر می‌شود؟ «واقعیت‌های کفِ خیابان» را تحلیل کنید بهتر بود روش دیگری اتخاذ می‌شد راه احیای برجام تاملی بر قطعنامه شورای حکام موانع توافق برجام؛ تندروهای داخلی -بدعهدی امريكا هوای ابری میان بهارستان و پاستور تحمل ها پايين، بی برنامگی بالا؛ فجايع، نبايد عادی بشوند! قيمت گذاری دستوری بحران قيمت ها را حل نمی‌كند پرستاران جديد جذب مي شوند کار تیم‌ملی در جام‌جهانی سخت است سیاست دولت ایران گسترش روابط با کشورهای همسایه است سن ســرطان، كم و كمتر شد... افت ارز؛مـوقتــی هست-نيست... اکثر خطاهای دهک بندی از طرف کاربران است ايران: اخراج يک شرم تاريخي براي لندن بود توجه به کرامت انسانی آخرین تلاش‌ها برای ایجاد امید سرنوشت نامشخص برجام سروری: روسیاهی برای زغال می‌ماند!