اکنون زمان آزمون و خطا نیست

«سیدابراهیم رئیسی» روز شنبه در آیین افتتاحیه سی‌وششمین اجلاس مدیران و رئیسان آموزش‌وپرورش کشور گفت: «آموزش‌وپرورش مهم‌ترین نهاد فرهنگی کشور است. آینده و سیاست، اقتصاد و آینده جامعه به دست آموزش‌وپرورش رقم می‌خورد.»
رئیس‌جمهوری گفت: «مقدمه همه ویژگی‌های جامعه تراز، از آموزش‌وپرورش شکل می‌گیرد و باید جایگاه تعلیم‌وتربیت در جایگاه ممتاز شناخته شود و پیشنهاد من به این اجلاس این است که توسط فرهیختگان و مدیران‌ مجرب با نگاه نقادانه به آنچه تاکنون بوده، پیشینه را واکاوی و بررسی کنند و به کاستی‌ها و ضعف‌ها برسند.»
رئیسی ادامه داد: «باید راهکار حل مسأله و راه‌های برون‌رفت را پیدا کنند هرچند پیشینیان بسیار تلاش کردند و نسبت به زحمات آنها قدردان هستیم و شهدای بزرگوار از معلم تا دانش‌آموز روح آنها ناظر بر ماست.»
رئیس‌جمهوری در این اجلاس اظهار داشت: «رویکرد مردمی‌سازی در آموزش‌وپرورش جلوه‌های مختلفی دارد که یکی از آنها این است، کار به دست مردم و میدان دادن به مردم انجام شود. یک جلوه از مردمی‌سازی در آموزش‌وپرورش نقش دادن به والدین است.»



اولین گام در تحول بنیادین، شناختی است
رئیس‌جمهوری گفت که اجرایی شدن سند بنیادین تحول آموزش‌وپرورش در گرو نگاه تحولی مدیران و دست‌اندرکاران است و این ‌نگاه تحولی بسیار مهم و اولین‌ گام‌ در تحول شناختی است.
او تاکید کرد: «رویکرد هم باید تحولی باشد تا مدیر و مسئول تحول‌آفرین شوند در غیراینصورت تحول اتفاق نمی‌افتاد.»
بعد از ۴٣ سال از عمر انقلاب اکنون زمان آزمون و خطا نیست
رئیس‌جمهوری  به فرآیند انتقال دانش و ایجاد مهارت اشاره کرد و گفت: « ۴۳ سال تجربه و اندوخته پیروزی مقدس انقلاب اسلامی است و نباید بازهم‌ میدان را برای آزمون و خطا آماده ببینیم و باید تصمیمات‌ مبتنی بر تصمیمات‌ کارشناسی و قطعی باشد و بناها مبتنی بر مبانی محکم و روشن باشد. باید طرح و پیشنهاد و نظریه متقن و عملیاتی و اجرایی شود.»
رئیسی اظهار داشت که زمان آزمون‌وخطا نیست و باید سخن متقن گفت که بتوان سریع‌تر به مقصد نزدیک‌تر شد
رئیس‌جمهوری در این راستا تاکید کرد که جمع‌های تحقیقی و پژوهشی می‌تواند موثر باشد و برای استفاده از ظرفیت‌ها جذب یا ایجاد ظرفیت و نیروی انسانی کارآمد ضرورت دارد.
رئیس‌جمهوری ادامه داد: «هرچه هزینه‌ها هدفمندتر، دقیق‌تر و در جهت استفاده از ظرفیت‌های موجود باشد بسیار کارساز است.»
رئیسی حوزه تحولی دیگر را تحول نهادی عنوان کرد و گفت که تحول نهادی یعنی تحول در نهاد و سازمان آموزش‌وپرورش که این مجموعه، مجموعه‌ای برای اجرای سند تحول بنیادین است.
اساس لایحه رتبه‌بندی معلمان شأن و جایگاه این قشر است
رئیس‌جمهوری در بخش دیگری از این اجلاس به لایحه رتبه‌بندی معلمان گریزی زد و گفت که در رسانه‌ها درباره موضوع مالی بیشتر مطرح می‌شود، در حالی که این‌ موضوع مالی و بار هزینه، مقدمه و اساس آن شأن و جایگاه و توانا بودن معلم است‌.
آیت‌الله رئیسی گفت از ابتدا که در اجتماع معلمان بودم‌ عرض کردم حتما این لایحه دنبال خواهد شد و این وعده انتخاباتی را قبل از پایان یک‌سالگی دولت به سرانجام رساندیم. این دولت عقب‌ماندگی‌ها را جبران ‌می‌کند چون در عدالت آموزشی عقب‌ماندگی داریم.
رئیس‌جمهوری با ذکر نکته‌ای درباره عدالت توضیح داد که نخست عدالت را مردمی کردن به معنای واقعی کلمه، دوم عدالت در همه سطوح و عدالت امری فطری است که در دل‌ها جای می‌گیرد و باید سازوکارها به نحوی باشد که عدالت بر کام‌ مردم شیرین شود.
رئیسی درباره توجه به عدالت آموزشی و جنسیتی گفت که جدول برنامه‌ریزی و اینکه کدام درس در چه ساعتی از روز تدریس شود هم شامل عدالت آموزشی می‌شود. عدالت در نوع ساختار چیدمان درس‌ها، در جذب، نگهداری، ارتقا و پرداخت، نمود می‌یابد.
رئیس‌جمهوری در پایان گفت که در همه سطوح عدالت باشد و اگر در جامعه عدالت باشد، این در مدرسه، کلاس درس و خانواده  اتفاق می‌افتد و اجازه ندهیم کسی که نگاه تحولی ندارد مانع از تحول شود.
تاکید بر تزریق دوز یادآور واکسن کرونا با توجه به نزدیکی موعد بازگشایی مدارس و پیاده‌روی اربعین
همچنین سیدابراهیم رئیسی در جلسه صبح شنبه ستاد ملی مقابله با کرونا، با قدردانی از زحمات و مجاهدت‌های کادر بهداشت و درمان در صیانت از جان مردم در برابر ویروس کرونا، گفت: «ایثار، از خودگذشتگی و مجاهدت‌های همه اعضای کادر بهداشت و درمان در طول مواجهه با همه‌گیری کرونا، برگ درخشان تاریخ این مرزوبوم است و در حافظه جمعی ملت ایران ماندگار خواهد بود.»
رئیس‌جمهوری در ادامه با اشاره به حرکت آغاز شده به سوی خودکفایی کشور در حوزه دارو، ضمن قدردانی از داروسازان داخلی، خاطرنشان کرد: «دولت از تلاش‌ برای تولید همه داروهای مورد نیاز کشور توسط داروسازان داخلی حمایت می‌کند.»
رئیسی با اشاره به گزارشی مبنی بر تولید بیش از ۹۰ درصد از داروهای موردنیاز توسط شرکت‌های داخلی، این دستاورد را افتخارآمیز دانست و افزود: «استمرار این روند بدون تردید یک گام راهبردی در حوزه سلامت عمومی در کشور است و دولت با همه توان از آن حمایت می‌کند.»
رئیس‌جمهوری همچنین با اشاره به بازگشایی قریب‌الوقوع مراکز آموزشی و همچنین در پیش بودن اربعین حسینی گفت: «همانطوری که با تلاش‌های کادر درمان و البته همراهی جدی مردم توانستیم بر خیزهای مختلف بیماری غلبه کنیم، هم‌اکنون نیز همچنان همراهی مردم در رعایت دستورالعمل‌ها ضرورت دارد و پیش‌نیاز توفیق سیاستگذاری‌ها در مدیریت کروناست.»
او همچنین لزوم تزریق دوز یادآور واکسن را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: «بررسی‌ها نشان می‌دهد تزریق دوز یادآور واکسن کرونا در صیانت از جان افراد مؤثر بوده و کسانی که دوز یادآور تزریق نکرده‌اند، بیشتر در معرض آسیب قرار دارند.»رئیسی انجام تست و شناسایی مبتلایان به کرونا در مرزها و مبادی ورودی کشور را نیز ضروری برشمرد و از همه مردم خواست که برای ایمن ماندن از کرونا و سویه‌های جدید آن، نسبت به رعایت کامل اصول بهداشتی اهتمام ویژه داشته باشند. «اجرای طرح پزشک خانواده» از دیگر موضوعات مورد تاکید رئیس‌جمهوری در جلسه ستاد کرونا بود. دکتر رئیسی وزارت بهداشت و درمان را مکلف کرد در اجرای برنامه‌های تحولی دولت در حوزه سلامت، طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع را خصوصا در شرایطی که کشور همچنان درگیر همه‌گیری کروناست، با سرعت بیشتر عملیاتی کند.
رئیس‌جمهوری در پایان سخنان خود با اشاره به برگزاری مسابقات ورزشی با حضور تماشاگران در ورزشگاه‌ها بر ضرورت رعایت مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا برای حضور ۳۰ درصدی تماشاگران در اماکن ورزشی مسقف تاکید کرد.