تزریق 20 میلیون بشکه نفت ایران به بازارهای جهان


گروه انرژی: اطلاعات منتشر شده بر اساس ردیابی کشتی‌ها نشان می‌دهد صادرات نفت ایران در ماه اوت برای سومین ماه متوالی افزایش یافته است. موسسه کپلر که خدمات مربوط به ردیابی کشتی‌ها را ارائه می‌دهد اعلام کرد نفت آماده صادرات ایران در روی خشکی طی سه ماه گذشته 6 میلیون بشکه کاهش یافته و به 50 میلیون بشکه رسیده است. همچنین نفت آماده صادرات ایران بر روی دریا نیز از 107 میلیون بشکه به 93 میلیون بشکه رسیده که یعنی 14 میلیون بشکه کاهش یافته است. بر این اساس ایران طی این سه ماه گذشته علاوه بر صادرات نفت از تولید روزانه خود، 20 میلیون بشکه از نفت ذخیره شده خود را نیز روانه بازار کرده است. بخش مهمی از نفت ذخیره شده ایران روانه بازار چین شده است.
موسسه ورتکسا نیز که محموله های انرژی را ردیابی می‌کند تایید کرده است صادرات نفت ایران طی سه ماه گذشته رو به افزایش بوده است. در ماه ژانویه صادرات نفت ایران یک میلیون بشکه در روز گزارش شده بود که این رقم در ماه می به 700 هزار بشکه در روز کاهش یافت اما طی ماه‌های ژوئن تا اوت صادرات نفت ایران صعودی بوده است. این اطلاعات در حالی منتشر می‌شود که اوپک نیز بر اساس اطلاعات منابع ثانویه از افزایش 5 هزار بشکه ای تولید روازنه نفت ایران در ماه اوت خبر داده است. ایران در این ماه 2 میلیون و 572 هزار بشکه در روز نفت تولید کرد. تولید نفت ایران در این ماه نسبت به سال 2020 که دولت آمریکا سیاست فشار حداکثری را در پیش گرفت رشد حدود 30 درصدی داشته است. ایران در آن سال 1 میلیون و 991 هزار بشکه در روز نفت تولید کرده بود. رشد 30 درصدی تولید نفت ایران با وجود تداوم تحریم های آمریکا نشان دهنده رنگ باختن تحریم ها و موفقیت ایران در خنثی کردن اثر سیاست های خصمانه دولت آمریکا علیه اقتصاد کشور است.

پول فروش نفت را روزانه می‌گیریم
در این میان عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس گفت: بیش از ۸۰ درصد منابع حاصل از فروش نفت به‌روز در اختیار کشور است و مابقی آن هم حداکثر طی یک یا دو ماه در اختیار ما قرار می‌گیرد. به گزارش شانا، مالک شریعتی‌نیاسر درباره وضع فروش نفت کشور از زمانی که دولت سیزدهم بر سر کار آمده، اظهار کرد: گزارش وزارت نفت و دیوان محاسبات حاکی از آن است که فروش نفت و دریافت منابع ارزی حاصل از آن تقریباً به روند باثباتی رسیده است. وی بیان کرد: درست است که در این زمینه هنوز به آن حدی که باید برسیم، نرسیده‌ایم، اما شرایط ما از گذشته بسیار بهتر شده است. این نماینده مجلس تصریح کرد: اکنون می‌توانیم با روند تثبیت‌شده‌ای پیش‌بینی کنیم که از محل فروش نفت می‌توانیم چقدر درآمد داشته باشیم. افزون بر این، منابع حاصل از فروش نفت را می‌توانیم در اختیار بگیریم که بیش از ۸۰ درصد آن به‌روز در اختیار کشور است و مابقی آن هم حداکثر در یک یا دو ماه در اختیار ما قرار می‌گیرد.
شریعتی با بیان اینکه تثبیت شرایط به برنامه‌ریزی دولت و کسانی که با ارز سروکار دارند، کمک می‌کند، ادامه داد: افزون بر این، وضع صادرات و واردات ما می‌تواند مبنای دقیق‌تر و باثبات‌تری پیدا کند. امیدواریم این روند با یک مسیر مناسبی اصلاح شود و بهبود یابد و وضعیت فروش نفت ما از شرایط امروز هم بهتر شود. عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: در مقابل، زمانی که دولتی در مقاصد صادراتی و منابع درآمدی و ارزی خود تنوع ایجاد می‌کند، سبب می‌شود کشورهایی که با آنان همکاری می‌کنند، بتوانند اطمینان بیشتری به آن دولت داشته باشند که دولت سیزدهم این‌گونه است. این نماینده مجلس با بیان اینکه تنوع سبد صادراتی و مشتریان و به‌ویژه تثبیت مشتریان با روش‌هایی مانند پالایشگاه‌های فراسرزمینی می‌تواند کمک‌کننده باشد، گفت: توجه به‌ روابط همسایگی بسیار مهم است. برای مثال، ما برخی از بدهی‌های خود به کشورهای همسایه را با طلب‌هایمان به یک کشور همسایه دیگر تهاتر و مشکل را حل کردیم. این کارها می‌تواند شرایط تثبیت شده‌ای را برای ما فراهم کند که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

روسیه و عربستان به دنبال نفت 100 دلاری
عربستان و روسیه نفت ۱۰۰ دلار در هر بشکه را جهت متعادل کردن بودجه‌های خود ترجیح می‌دهند. آنطور که رویترز گزارش داهد است؛ عربستان و روسیه به عنوان سران ائتلاف اوپک پلاس، 100 دلار در هر بشکه را قیمتی عادلانه برای نفت می‌دانند که اقتصاد دنیا می‌تواند آن را تحمل کند. سازمان کشورهای صادرکننده نفت، روسیه و متحدانش در ائتلاف اوپک پلاس بیش‌از 40 درصد از 100 میلیون بشکه در روز تولید جهانی نفت را در اختیار دارند.