اخبار کوتاه


انتقاد قاضی القضات
از قطع اینترنت در کشور
رئیس قوه قضاییه گفت: یکی از مشکلاتی که به واسطه تعطیلی متکثر مدارس در سال تحصیلی جاری رخ داد، مقوله دریافت وجوه از اولیاء دانش‌آموزان برای هزینه‌های مربوط به سرویس ایاب و ذهاب و تغذیه محصلان بود حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در حاشیه نشستی در قوه قضائیه با اشاره به میزان تعطیلی مدارس طی سال تحصیلی جاری و مشکلاتی که از این ناحیه متوجه والدین و دانش‌آموزان شده است، گفت: به استثنای موضوعات مرتبط با مضامین آموزشی و تربیتی که در محل خود قابل بررسی است، یکی از مشکلاتی که به واسطه تعطیلی متکثر مدارس در سال تحصیلی جاری رخ داد، مقوله دریافت وجوه از اولیاء دانش‌آموزان برای هزینه‌های مربوط به سرویس ایاب و ذهاب و تغذیه محصلان بود؛ بعضا اولیاء دانش‌آموزان گلایه دارند که با توجه به تعطیلی زیاد مدارس در این سال تحصیلی، پول دریافت‌شده از آنها برای سرویس رفت و آمد و همچنین تغذیه دانش‌آموزان، به آنها مسترد نمی‌شود و حتی در مواردی مدارس برای وصول این چک‌های دریافتی از والدین دانش‌آموزان اقدام می‌کنند. بر همین مبنا مطلوب است دادستان کل کشور ضمن شنیدن اظهارات مسئولان مربوطه در آموزش و پرورش و همچنین اولیا، تدابیر لازم را پیرامون رفع این مشکل اتخاذ کند.
وی همچنین طی تذکر دیگری با اشاره به موضوع قطع اینترنت در برخی از مناطق همزمان با روزهای برگزاری کنکور اظهار داشت: این‌که جهت حفظ حقوق شرکت کنندگان در کنکور و جلوگیری از تقلب تمهیداتی اندیشیده شود حتما امری ضروری و لازم است اما قطع اینترنت در ساعات برگزاری کنکور برای مردم و امور روزمره و اداری آنها به صورت قابل توجهی مشکل ایجاد کرد.



وی افزود: بر همین مبنا ضروری است رئیس سازمان بازرسی بررسی‌های ناظر بر این موضوع را از این حیث که چه راههای دیگر جایگزینی وجود دارد و در سایر کشورهای دنیا چه تدابیری به منظور جلوگیری از وقوع تقلب در آزمون‌ها بدون قطع اینترنت صورت می‌گیرد، انجام دهد.
رئیس دستگاه قضا در همین راستا با بیان این‌که «قطع اینترنت، راه منطقی قابل قبولی برای جلوگیری از تقلب در کنکور نیست»، گفت: علی‌ایّحال باید برای کنکورهای آتی تدبیری در این زمینه صورت گیرد.

هلند نیروهای نظامی
خود را از عراق خارج نمی‌کند
وزیر امور خارجه هلند گفت که نیروهای نظامی کشورش امسال در عراق باقی خواهند ماند و به آموزش نیروهای پیشمرگه و عراقی ادامه خواهند داد. «ووپکه هوکسترا» دیروز سه شنبه در گفت و گو با پایگاه خبری «کردستان ۲۴» اظهار داشت: نیروهای نظامی هلند امسال (۲۰۲۳) در عراق باقی خواهند ماند تا نیروهای پیشمرگه و عراقی را آموزش دهند.
وی این مطلب را پس از نشست نخست وزیر اقلیم کردستان عراق با «مارک روته» نخست وزیر هلند که در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد در داووس برگزار شد، بیان کرد. هوکسترا در این باره گفت: دو طرف درباره چندین موضوع مهم در زمینه امنیت، اقتصاد و پناهندگان گفت و گو کردند.
به نوشته کردستان ۲۴، «مسرور بارزانی» نخست وزیر اقلیم کردستان عراق در چارچوب سلسله دیدارهایی که هفته گذشته در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس با سران و پادشاهان کشورها داشت با «مارک روته» نخست وزیر هلند دیدار کرد.
هلند حدود یک هزار و ۴۰۰ نیروی نظامی در عراق دارد که به طور عمده تحت فرماندهی نظامیان انگلیسی در جنوب این کشور فعالیت می‌کنند.
پیشتر «هنک کمپ» وزیر پیشین دفاع و «بن کناپن» وزیر پیشین امور خارجه هلند در آبان سال گذشته در نامه‌ای به قانونگذاران هلندی تاکید کردند که هلند ماموریت نظامی خود در عراق را تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۲ (۱۰ دی ۱۴۰۱) تمدید خواهد کرد.
به نوشته وبگاه شبکه خبری «کردستان-۲۴» از جمله ماموریت نیروهای هلندی در منطقه کردستان عراق حفاظت از فرودگاه بین‌المللی اربیل است. حدود ۱۵۰ نظامی هلندی از این فرودگاه بین‌المللی در پایتخت کردستان عراق محافظت می‌کنند. وزارت دفاع هلند پیشتر اعلام کرده بود که با قرار دادن یک مشاور نظامی در وزارت امور پیشمرگه، به حمایت از برنامه اصلاحات پیشمرگه ادامه خواهد داد.

تاکید روسیه بر به‌کارگیری
شبکه‌های بانکی مشترک با ایران
رییس دومای دولتی روسیه امروز در اظهاراتی با اشاره به رشد روابط تجاری و اقتصادی تهران و مسکو، بر به کارگیری ارز رایج ملی دو کشور و سامانه‌های بانکی مشترک جهت کاهش فشار تحریم‌ها بر دو کشور تاکید کرد. به گزارش شبکه راشا تودی، ویاچسلاو والودین، رییس دومای دولتی روسیه گفت که تجارت روسیه و ایران سال گذشته با افزایشی ۱۵ درصدی، به ۴.۶ میلیارد دلار رسید. به گفته والودین، دو کشور، به طور فعال اقداماتی به منظور ارتقای تجارت دوجانبه انجام می‌دهند که «به دلیل وجود فشار ناشی از تحریم‌ها، به شدت اهمیت دارد.»
او همچنین از تفاهم‌نامه همکاری میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا که هفته پیش امضا شد،‌ تمجید کرده و گفت که این توافق منجر به توسعه بیشتر روابط تجاری ایران و روسیه خواهد شد. والودین اظهار داشت،‌ دو کشور باید روی ارتقای کارآمدی همکاری دوجانبه در بخش‌های مالی و بانکی، به ویژه از طریق به‌کارگیری ارز رایج دو کشور در شبکه بانکی «شتاب» در ایران و «میر» در روسیه تمرکز کنند.