اخبار کوتاه


کمرنگ شدن پدیده صف‌نشینی در بورس

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه یک تجدید ساختاری در طبقه‌بندی بازارهای بورس و فرابورس نیاز است، اعلام کرد که بر این اساس نمادها در بازارها جابه‌جا می‌شوند و برای طبقات مختلف دامنه نوسان مختلفی پیشنهاد داده شده است.
مجید عشقی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به افزایش دامنه نوسان اظهار کرد: افزایش دامنه نوسان از ابتدای سال جاری اجرایی و این افزایش تدریجی یکی از مواردی بود که باعث افزایش نقدشوندگی بازار شد. به طوری که در نوسان‌های اخیر بازار سرمایه افزایش دامنه نوسان تاثیر خود را به خوبی نشان داد و باعث شد سهم‌ها زودتر به تعادل برسند. وی با تاکید بر اینکه با افزایش دامنه نوسان پدیده صف‌نشینی در بازار سرمایه کمتر شده است، گفت: با توجه به ساختار بازارهای بورس و فرابورس یک بحث کارشناسی در مورد طبقه‌بندی بازارها در حال انجام است. در حال حاضر بازارهای اول و دوم اختلاف معناداری با هم ندارند. به نظر می‌رسد به یک تجدید ساختاری در طبقه‌بندی بازارهای بورس و فرابورس نیاز است. پیشنهاد همکاران در بورس و فرابورس این بود که اعمال تغییرات دامنه نوسان در مرحله بعد را همزمان با تغییرات طبقه‌بندی بازارها انجام دهیم. بر این اساس نمادها در بازارها جابه‌جا می‌شوند و برای طبقات مختلف دامنه نوسان مختلفی پیشنهاد داده شده است. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: این تصمیم در ۳ ماهه اول سال آینده اعمال و سعی می‌شود دامنه نوسان را تا جایی پیش ببریم که صف خرید و فروشی در بازار وجود نداشته باشد.

 

بهم ریختگی بازار ارز ریشه اقتصادی دارد

درحالی که رئیس سازمان برنامه و بودجه معتقد است که تاکنون مصوبات مجلس شورای اسلامی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ باعث مغایرت ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی شده است، رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید دارد که چنین چیزی صحت ندارد. به گزارش تجارت، در جلسه علنی نوبت صبح دیروز نمایندگان بندی از لایحه بودجه درباره تبصره ۱۶ را به تصویب رساندند که در این بند بانک‌های دولتی مجاز شدند در سال آینده ۵۰ هزار میلیارد تومان (همت) اوراق مالی با سررسید تا پنج سال با ضمانت اصل و سود توسط دولت منتشر کند. در جریان بررسی این بند محمدمهدی مفتح عضو کمیسیون برنامه و بودجه پیشنهاد حذف این بند را مطرح کرد؛ مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه با اعلام موافقت دولت برای حذف این بند اظهار کرد: بخشی از دلیل به هم ریختگی بازار ارز به کار کردن دشمن بر می‌گردد اما بخش دیگر آن مربوط به ریشه‌های اقتصادی است. از موسسه خودمان خواستم که تحلیلی درباره ریشه‌های افزایش تورم و کاهش ارزش پولی انجام دهد که اجزای آن رشد نقدینگی و تورم است. وی توضیح داد: بدهی دولت به بانک مرکزی یکی از اجزای دلیل تورم است. ما در دولت سیزدهم ۳۲ درصد بدهی دولت به بانک مرکزی کم کردیم اما جزء دیگر بدهی بانک‌ها مربوط به بانک مرکزی است. طبق گزارش دی‌ماه ۶۰.۵ درصد وزن افزایش نقدینگی ریشه در بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی دارد.