تاثیر کاهشی ریزش قیمت ارز در بازار مسکن


گروه راه و مسکن: با فروکش کردن نوسانات بازار ارز، قیمت‌ها در بازار مسکن تهران و شهرهای اطراف از جمله پردیس دچار افت شد.
به گزارش تجارت به نقل از ایسنا، بررسی‌های میدانی از افت تقاضای سوداگری در بازار مسکن تهران و شهرهای حومه آن حکایت دارد. مشاوران املاک می‌گویند که پس از فروکش کردن التهاب بازار ارز، معاملات مسکن و به تبع آن قیمت‌ها دچار افت شده است.
بنا به گفته‌ی واسطه‌های ملکی، تقاضای سرمایه‌گذاری و سفته‌بازی که معمولا با نوسانات بازار ارز بالا می‌رود دچار کاهش شده و دلالان از بازار مسکن عقب‌نشینی کرده‌اند. معدود معاملات از سوی متقاضیان مصرفی انجام می‌شود. در شهر تهران عمده خریدها از نوع تبدیل است اما در شهرهای جدید پردیس و هشتگرد بعضا حضور خانه اولی‌ها دیده می‌شود. این در حالی است که تا حدود دو هفته قبل تحت تاثیر انتظارات تورمی، عمده معاملات توسط سفته‌بازان و دلالان انجام می‌شد.
در حالی که طی یک سال اخیر شیب قیمت‌ها در بازار مسکن شهرهای تهران و پردیس افزایشی بود، طی چند روز اخیر با ریزش قیمت دلار و افت خریدهای سرمایه‌ای، نرخ‌های پیشنهادی هم ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش یافته است.



با کاهش قیمت ارز، نهاده‌های ساختمانی هم ارزان‌تر شده و این عامل در کاهش نرخ‌های پیش‌فروش مسکن در تهران و پردیس تاثیر گذاشته است. بازار آهن در یک هفته اخیر روند کاهنده به خود گرفته و هر شاخه آهن نسبت به دو روز قبل کاهش ۷۰۰ هزار تومانی قیمت را تجربه کرد.
ارزیابی برخی فعالان بازار مسکن این است که کسادی معاملات و افت قیمت‌های پیشنهادی مسکن تا پایان سال جاری ادامه پیدا کند.
در همین زمینه یک کارشناس مسکن گفت: با توجه به ریزش سنگین قیمت دلار، قیمت مسکن پایتخت بین 5 تا 15 درصد نسبت به اوج قیمت در دو هفته گذشته کاهش داشته است.
سید حمید احمدی ، با اشاره به رشد اخیر قیمت مسکن در شهرهای مختلف کشور، اظهار داشت: متاسفانه در دو دهه اخیر شاهد این هستیم که مسکن از یک کالای مصرفی به کالای سرمایه‌ای تبدیل شده است و همین موضوع زمینه ایجاد فشار به مردم از طریق افزایش بهای مسکن را فراهم می‌کند.
این کارشناس مسکن گفت: بازار مسکن مشابه بازارهایی نظیر سکه و طلا یک بازار سرمایه‌ای است و نقدینگی گسترده در کشور روی این بازار هم اثرگذاری دارد.
وی افزود: بر اساس پایش‌های میدانی از مشاوران املاک، قیمت مسکن همزمان با کاهش شدید قیمت دلار با افت فیمت مواجه شده است. احمدی در تشریح جزئیات این کاهش قیمت گفت: بازار مسکن سال‌های پیاپی است که در حالت رکورد تورمی است و طبق بررسی‌های میدانی که انجام شده است، با کاهش قیمت دلار در روزهای اخیر، بین 5 تا 15 درصد افت قیمت را نسبت به دو هفته گذشته در بازار مسکن شاهد هستیم. این کارشناس مسکن ادامه داد: هم اکنون بازار مسکن به واسطه رکود طولانی‌مدت، مقصد مناسبی برای سرمایه‌گذاری نیست و همین سیگنال به بازار می‌تواند زمینه افت قیمت را بیشتر از اکنون مهیا کند.