وزیر ارتباطات بر ادامه فیلترتلگرام صوتی‌ تاکید کرد؛

گروه فناوری- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از عدم رفع فیلتر تلگرام صوتی خبر داد و گفت برنامه‌ای برای رفع فیلتر تلگرام صوتی نداریم چرا که با وجود سه اپراتوری که قادر به ارائه این سرویس هستند نیازی به این کار نیست و رفع فیلتر تنها اپراتور‌ها را ورشکست می‌کند.
محمود واعظی همچنین در خصوص سهم اشتغالزاییIT گفت: یکی از حوزه‌های ارزان برای اشتغالزایی، ارتباطات و فناوری اطلاعات است. در شرکت مخابرات ایران نیز باید مساله اشتغالزایی و استفاده از جوانان متخصص به صورت جدی دنبال شود.
وی با اشاره به لزوم اقتصادی شدن تعرفه‌ها برای کاربران در کنار سوددهی شرکت‌ها‌ گفت: برنامه داریم بسته‌هایی را تعریف کنیم که برای مردم اقتصادی باشد، در غیر این صورت آنها به سمت شبکه‌های اجتماعی خارجی می‌روند.
تغییر بسته‌های اینترنتی به نفع همه است


وزیر ارتباطات با بیان اینکه مردم امروز نمی‌توانند IT را از سبد خانوار حذف کنند، اظهار کرد: برنامه داریم بسته‌هایی را تعریف کنیم که برای مردم اقتصادی باشد. ممکن است فکر کنیم این کار در کوتاه‌مدت از درآمد می‌کاهد اما اگر نگاه دراز‌مدت داشته باشیم، یک فرمول برد- برد است.
وی خاطر نشان کرد: باید با تعریف بسته‌های اقتصادی نوآوری داشته باشیم تا هم شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت و هم مردم از آن استفاده کنند. کشورهای جهان با مجموعه متعددی از بسته‌ها طرف هستند بنابراین ما نیز باید بسته‌های ترکیبی از صوت و دیتا داشته باشیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر لزوم ارائه بسته‌های ترکیبی صوت و دیتا، ادامه داد: اپراتورها هم باید به این سمت بروند و قیمت‌ها نیز باید برای مردم اقتصادی باشد در غیر این صورت آنها به سمت شبکه‌های اجتماعی با محوریت صوت خواهند رفت.
محمود واعظی در مورد آخرین وضعیت تصمیم برای توقف فروش اینترنت حجمی و ارائه اینترنت پرسرعت گفت: بحث مفصلی در این زمینه صورت گرفته است و شبهه‌ای که هم‌اکنون وجود دارد این است که در صورتی که اینترنت کاملا نامحدود شود تقاضا برای آن زیاد شده و فعالیت زیاد ممکن است باعث شود ظرفیت شبکه انتقال کشور پاسخگوی این حجم تقاضا نباشد. بر این اساس ممکن است نیاز به توسعه در حوزه شبکه انتقال زیرساخت داشته باشیم.
وزیر ارتباطات گفت: در این زمینه جلسه‌ای توسط مدیرعامل شرکت زیرساخت و مدیرعمل شرکت مخابرات ایران انجام شده و قرار است نتیجه برنامه‌ریزی صورت گرفته توسط این دو شرکت هفته آینده به ما اعلام شود تا بتوانیم بر اساس آن تصمیم نهایی را اتخاذ کنیم. در حالی که هیچ گونه قصدی برای افزایش تعرفه‌ها در حوزه تلفن ثابت، اینترنت و موبایل نداریم.
وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که آیا برنامه‌ای برای رفع فیلتر تماس صوتی تلگرام وجود دارد، گفت: خیر برنامه‌ای نداریم.
واعظی توضیح داد: چرا اصرار دارید سرویسی برای شرکت‌های خارجی ایجاد کنیم در حالی که مخابرات و اپراتورهای موبایل می‌توانند این سرویس را ارائه دهند. قرار نیست این شرکت‌ها ورشکسته شوند.
ممنوعیت خدمات پرداخت در شبکه‌های اجتماعی خارجی
واعظی در مورد خدمات پرداخت و تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی خارجی همچون تلگرام گفت: طبق مصوبات قانونی هر گونه خدمات پرداخت و تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی خارجی ممنوع است و این تصمیم در راستای حمایت از شبکه‌های اجتماعی داخلی گرفته شده است.
وی افزود: در مقابل به شبکه‌های اجتماعی داخلی این فرصت را داده‌ایم که اگر سه میلیون کاربر داشته باشند امتیاز تبلیغات دارند و در صورتی که پنج میلیون کاربر داشته باشند، امتیاز پرداخت به آنها خواهیم داد.
وزیر ارتباطات ادامه داد: هدف نهایی این است که تمام‌ فعل و انفعالات مالی و تبلیغاتی در بستر موبایل از طریق شبکه‌های اجتماعی داخلی باشد و کوچک‌ترین امتیازی به شبکه‌های اجتماعی خارجی نمی‌دهیم.
به گفته وی در دنیا نیز شبکه‌های اجتماعی توسط دولت‌ها راه‌اندازی نمی‌شوند بلکه با حمایت دولت و از طرق بخش خصوصی، دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان‌ها گرفته و اقتصادی می‌شود.
پوست‌اندازی صنعت مخابرات
واعظی با اشاره به تغییر شرکت‌های مخابراتی به سمت IT، اظهار کرد: شرکت‌های مخابرات در تمام دنیا در حال پوست انداختن هستند. تمام شرکت‌هایی که کار خود را با تلکام شروع کردند به سرعت به IT تغییر وضعیت می‌دهند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ما نیز باید با توجه به نیازهای مردم و تحولات تکنولوژی خود را تطبیق دهیم.
واعظی افزود: تفکرات ما نباید همان تفکرات گذشته باشد. دوران جنگ سرد در حوزه ICT پایان یافته و وارد دوره جدیدی از تکنولوژی شدیم، بنابراین باید تغییراتی را ایجاد کنیم. همان طور که شاهدیم، جوانان ما شرایط امروز را فهمیدند و آن را در ایران اجرا کردند و شاهدیم شرکت‌های کسب و کار‌ حاصل تفکر جدید جوانان است.
وی با اشاره به ایجاد شغل در حوزهICT، خاطر‌نشان کرد: باید فضا را برای شرکت‌های جدیدی که جوانان ایجاد می‌کنند، باز کنیم. اگر قرار باشد سالانه بیش از 100 هزار شغل در حوزه ICT و کسب ‌و کارهای الکترونیکی ایجاد کنیم، حتما باید شبکه و آغوش خود را برای شرکت‌های مختلف باز کنیم.واعظی با اشاره به اولویت دولت در راستای تولید و اشتغال، اظهار کرد: باید در سالی که به تولید و اشتغال نامگذاری شده، از این فرصت برای حل مشکل اشتغال استفاده کنیم. حوزه ما از زمینه‌هایی است که می‌توان با سرمایه‌‌گذاری کم اشتغال زیاد ایجاد کرد و ما به عنوان مسوول ایرانی نمی‌توانیم نسبت به بیکاری بی‌تفاوت باشیم. در مخابرات ایران نیز مساله اشتغال باید اولویت داشته باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به شبکه ملی اطلاعات به عنوان یکی از اولویت‌های دولت، شورای عالی فضای مجازی و وزارت ارتباطات، بیان کرد: همچنین توانستیم شبکه ملی اطلاعات را اولویت شرکت‌های خصوصی نیز قرار دهیم، بنابراین این شبکه اکنون می‌تواند در ایران کامل شود. البته همان طور که در کشور همه چیز در حال توسعه است و تولید محتوا ادامه دارد، شبکه هم در حال تکمیل است.
وعده سرمایه‌‌گذاری 40 درصدی در مخابرات
واعظی با بیان اینکه اگر یک ریال در زمینه توسعه سرمایه‌‌گذاری شود، چند برابر برداشت خواهد شد، گفت: قول سرمایه‌‌گذاری 40 درصدی به مخابرات می‌دهیم.
وی با اشاره به تعرفه‌های IT‌اظهار کرد: در وزارت ارتباطات نمی‌خواهیم به مردم فشار بیاید تا بازار بزرگ شود و از طرفی نمی‌خواهیم شرکت‌ها دچار زیان شوند. همچنین باید توجه داشت وضعیت ما در مخابرات و IT با کارخانجات متفاوت است و اگر این شرایط را توسعه ندهیم با مشکل مواجه می‌شویم، بنابراین باید کاری کنیم که به مردم فشار نیاید و شرکت‌ها هم سود ببرند و راه این موضوع افزایش انتخاب برای مردم است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین با بیان اینکه نگاه وزارتخانه به مخابرات با بسیاری از شرکت‌های دیگر متفاوت شده، افزود: تا زمانی که تحول جدیدی در شرکت‌ مخابرات در بخش دسترسی و زیرساخت ایجاد نشود، برنامه‌های این شرکت قابل اجرا نیست. شرکت مخابرات باید یک بنگاه بزرگ باشد و بخش‌های مختلف را تحت حمایت خود قرار دهد تا هم خود رشد کند و هم به دیگران اجازه رشد دهد.