وزرای پیشنهادی پزشکیان امروز معرفی می شوند


گروه سیاسی: پس از چند هفته انتظار، امروز یک‌شنبه (21 مرداد) لیست وزرای پیشنهادی به مجلس می‌رود تا نمایندگان ملت درباره ترکیب کابینه ارائه شده از سوی مسعود پزشکیان تصمیم‌گیری کنند. بنا بر اعلام معاون پارلمانی رئیس جمهور ترکیب کابینه امروز ارائه می‌شود و نمایندگان با گذشت یک هفته در 27 مرداد نخستین نشست بررسی صلاحیت‌ها را برگزار می‌کنند.
به گزارش «تجارت»، تمامی شواهد و قراین از عزم جدی مجلس و دولت برای همکاری و تعامل سازنده از طریق تشکیل یک کابینه فراجناحی حکایت دارد. در آخرین اظهارنظر نیز محمد رضا عارف، معاون رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: رویکرد دولت چهاردهم این است که در یک فضای صمیمانه، برادارنه و با قبول این‌که یک هدف و یک کار داریم، قانون برنامه هفتم به عنوان میثاق ملی را اجرا کند. این‌که آیا احکامی از برنامه هفتم باید اصلاح شود یا نه، بحث فنی و کارشناسی است. ما قوانین را وحی منزل نمی‌دانیم ولی اجرای قوانین را یک اصل می‌دانیم. وی ادامه داد: مهمترین محور تعامل ما با مجلس، اجرای برنامه هفتم توسعه است. احکام فراوان و سمت و سوی بسیار خوبی در قانون هفتم می‌بینیم اما این‌که اهداف قانون برنامه هفتم دست یافتنی است یا باید اصلاح شود، بحث امروز ما نیست بلکه راهبرد دولت این است که تمام آیین نامه‌ها و مقررات و تکالیفش را انجام دهد. عارف تاکید کرد: همه باید برای پیشرفت کشور بر اساس قانون عمل کنیم.

آغاز بررسی صلاحیت‌ها از 27 مرداد
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت که از روز شنبه ۲۷ مردادماه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم آغاز می‌شود. علیرضا سلیمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: دولت وعده داده که امروز (۲۱ مردادماه) لیست وزرای پیشنهادی را به مجلس شورای اسلامی معرفی کند. وی ادامه داد: بعد از اعلام وصول نامه رئیس جمهور درباره وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم جلسات کمیسیون‌های تخصصی با حضور وزرای پیشنهادی برای ارائه برنامه‌هایشان تشکیل می‌شود. براین اساس مجلس شورای اسلامی در هفته جاری تنها روز یکشنبه جلسه علنی دارد و کمیسیون‌ها در دو نوبت صبح و بعد از ظهر برای بررسی برنامه وزرا جلسه تشکیل خواهند داد. سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی بیان کرد: جلسات علنی مجلس شورای اسلامی برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم از روز شنبه (۲۷ مردادماه) و حداقل در دو نوبت صبح و بعد از ظهر تشکیل خواهد شد.

حضور وزاری پیشنهادی در کمیسیون‌ها
معاونت پارلمانی ریاست جمهوری اعلام کرد که «شهرام دبیری طی هفته گذشته و بلافاصله پس از این‌که توسط رئیس‌جمهور به عنوان معاون امور مجلس ریاست جمهوری منصوب شد با توجه به نزدیک شدن به آغاز دولت چهاردهم، معرفی وزرای پیشنهادی و لزوم تشکیل کابینه ، رایزنی‌های و جلسات فشرده‌ای با مجمع نمایندگان، کمیسیون‌ها و فراکسیون‌های مختلف مجلس، با هدف همگرایی و تقویت سطح تعامل دولت و مجلس و نیز هم‌فکری و هم‌افزایی ظرفیت‌های دوقوه در پیش گرفت تا با نزدیک شدن دیدگاهای دو طرف، جلوه همدلی و همکاری در صحن علنی و زمان بررسی اعتبار وزرا بروز کند.



دیدار و گفت‌وگو با اعضای مجمع نمایندگان استان‌های مختلف از جمله همدان، اصفهان، آذربایجان‌شرقی، سیستان و بلوچستان، نمایندگان اهل سنت و رایزنی با کمیسیون‌ها و فراکسیون‌هایی همچون فراکسیون مستقلین ولایی، کمیسیون بهداشت و درمان و نیز دیدارهای جداگانه با شماری از نمایندگان در محل مجلس شورای اسلامی و دفتر معاونت امور مجلس از مهمترین برنامه‌هایی بود که معاون پارلمانی رئیس‌جمهور طی هفته گذشته بی وقفه و بدون تعطیلی برای تحقق برنامه‌ها و اهداف دولت با تمرکز بر بررسی صلاحیت وزرای کابینه چهاردهم تشکیل شد و عملا معاونت پارلمانی به کانون رایزنی و ارتباط با قوه مقننه تبدیل شده است. معاون پارلمانی رئیس‌جمهور در این دیدارها با تاکید بر این‌که «ارتباط نزدیک و تعامل سازنده و گسترده با نمایندگان مجلس شورای اسلامی از اولویت‌های اساسی دولت وفاق ملی است» بر ضرورت همگرایی همکاری دو قوه در رفع مشکلات مردم تاکید کرد.
هماهنگی پزشکیان با معیارهای تعیین شده از سوی رهبر انقلاب
در سطحی دیگر، دبیری با تاکید بر هماهنگی پزشکیان با معیارهای تعیین شده از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی در معرفی وزرای پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی، کارآمدی، تخصص و پاکدستی را از معیارها و شروط اصلی دولت در انتخاب مدیران عنوان و تصریح کرد: مشی و رویکرد رئیس‌جمهور در هماهنگی و مشورت با رهبری عزیز هیچ تعارض و منافاتی با اختیارات و آزادی عمل نمایندگان در اعلام نظر و رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت ندارد و معتقد است رأی اعتماد به وزیران پیشنهادی، حق نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی است. نمایندگان حق انتخاب دارند و در نهایت آنان هستند که باید در این باره تصمیم‌گیری کنند و دولت حتی به نظر مخالف آنان، احترام می گذارد و آنرا قبول دارد. وی اظهارداشت: معاونت امور مجلس در راستای فراهم کردن بستری مناسب برای تعامل و ارتباط هرچه بهتر وزیران پیشنهادی با نمایندگان مجلس، برنامه جامعی تنظیم کرده است تا وزیران پیشنهادی در کمیسیون‌های مختلف حضور یابند. در این نشست‌ها وزیران پیشنهادی برنامه‌های خود را به نمایندگان تقدیم خواهند کرد و به دغدغه‌ها و پرسش‌های ایشان پاسخ‌ خواهند داد و امیدواریم این مسیر دیدگاه‌ها و نظرات دو طرف را به هم نزدیک کند تا با رای حداکثری نمایندگان محترم دولت چهاردهم کار خود را برای خدمتگزاری به مردم آغاز کند.»

انتصابات جدید پزشکیان در معاونت‌ها
رئیس‌جمهور یک روز قبل از معرفی وزرای پیشنهادی به مجلس، چند معاونت جدید را نیز منصوب کرد. پزشکیان در حکمی سعید اوحدی را به‌سمت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران منصوب کرد. سعید اوحدی پیش از این سابقه معاونت حقوقی وزارت آموزش و پرورش و ریاست سازمان حج و زیارت را در کارنامه داشته است. او در ماه‌های پایانی دولت دوازدهم نیز رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران بود و در دولت سیزدهم هم معاونت وزیر میراث فرهنگی و گردشگری را به عهده داشت در سطحی دیگر، رئیس جمهور با صدور حکمی مهندس محمد اسلامی را با توجه به مراتب شایستگی، تجارب ارزنده مدیریتی و سوابق اجرایی به سمت «معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی» منصوب کرد. همچنین، رئیس جمهور با صدور حکمی حسین افشین را «با توجه به مراتب شایستگی، تجارب ارزنده مدیریت و سوابق اجرایی» به سمت «معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور» منصوب کرد.

انتقاد از سهم‌خواهی‌های گسترده از مسعود پزشکیان
در میانه مطرح شدن موضوع ارائه لیست وزرا به مجلس نیز برخی انتقادات در ارتباط با سهم‌خواهی از رئیس‌ جمهور مطرح شده است. در این زمینه، عزت الله یوسفیان ملا در گفت و گو با ایسنا معتقد است، اولین چالشی که رئیس جمهور با آن روبرو است فشارهایی است که از سوی جریان‌های سیاسی برای سهم خواهی در دولت چهاردهم به ایشان وارد می کنند این مسئله حتی شامل حال افراد و جریان‌هایی که در ابتدای کار مدعی کمک به پزشکیان برای حل چالش‌های کشور بودند هم می شود. نماینده مردم آمل در مجلس دهم گفت: آن‌چه شاهدیم سهم‌خواهی جریان‌های سیاسی از رئیس‌جمهور است. این درست نیست. اگر ادعای کمک برای رفع مشکلات کشور وجود دارد دیگر نباید کمک‌شان را مشروط کرده و گروکشی کنند. تابوت اقتصاد رو به قبله است اما تشییع کنندگان بهه جای دفن آن دنبال مشخص کردن جایگاه خودشان در زیر این تابوت هستند. آیا نمی‌توان بدون چانه‌زنی و سهم‌خواهی دفن کرد؟ این عضو اصولگرایان مجلس دهم افزود: رئیس‌جمهور در حالی عهده‌دار وظایف ریاست جمهوری شد که اسماعیل هنیه ترور شد و ایشان به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی باید درست‌ترین و هوشمندانه‌ترین تصمیم را برای پاسخ به رژیم صهیونیستی و آمریکا می‌گرفت. کسانی که این چالش را مشاهده کردند باید کار را به دولت آسان‌تر بگیرند و مجلس نیز همانطور که مقام معظم رهبری تاکید داشتند کار را در بررسی کابینه بر مردم و رئیس جمهور آسان کند. یوسفیان تصریح کرد: چالش‌هایی که برای رئیس جمهور برای تعیین اعضای کابینه بوجود آمد بسیار سخت، طاقت فرسا و گیج کننده است. حامیان و منتقدان رئیس جمهور باید دست از چالش عمدی تعیین کابینه بردارند. رئیس جمهور مستحق چنین رفتاری نیست.