همه تهديدهاي پيش روي دولت منتخب

مردم، هم آن 17ميليون نفري هستند كه به آقاي دكتر پزشكيان راي دادند، هم آن 14 ميليون نفري‌اند كه به رقيب ايشان راي دادند و هم آن بيش از 31 ميليون نفري‌اند كه حاضر به شركت در انتخابات نشدند. ملت، جمع همه اين نگاه‌ها، ديدگاه‌ها و كنشگري‌هاي سياسي است و وقتي از مفهومي به‌نام وفاق ملي سخن مي‌گوييم نمي‌توانيم چشم‌مان را به روي مطالبات اكثريت قاطع ملت يعني آناني كه به آقاي دكتر پزشكيان راي دادند و آناني كه در انتخابات راي ندادند، ببنديم. وقتي از وفاق ملي سخن مي‌گوييم، مراد آن نيست كه مطالبات اين اكثريت جامعه را به نفع اقليت ناديده ‌انگاريم و انتظار داشته باشند دولتي را كه با خون دل خوردن‌هاي دلسوزان و دغدغه‌مندان و به اميد اصلاح و تغيير در وضعيت بغرنج امروز، روي كار آمده، به دولتي شراكتي و ائتلافي تبديل شود. هر تعريفي از وفاق ملي، تنها بر محور مطالبات اصلاح‌طلبانه و تحول‌خواهانه اكثريت ملت شريف ايران، معنا خواهد داشت. رييس‌جمهور محترم ما در رقابت‌هاي انتخاباتي به‌درستي اعلام کرد مملكت را با يك حزب و گروه و دسته نمي‌توان اداره كرد. منظور و معناي اين گزاره آن بود كه همه اركان قدرت سياسي اعم از نهادهاو قواي مختلف به‌طور يكدست در اختيار يك گروه و جناح و دسته خاص قرار گرفته و تشكيل دولت جديد زمينه‌اي خواهد بود كه حذف‌شدگان نيز در اداره مملكت سهيم شوند. ما در روزهای رقابت‌هاي انتخاباتي منظورمان آن نبود كه همه اركان و قوا در اختيار ديگران باشد و ما دولت منتخب ملت را نيز با آنان به اشتراك  و ائتلاف  بگذاريم.
البته شايسته سالاري و استفاده از ظرفيت سرمايه انساني غني كشور فارغ از نگاه‌هاي سياسي، امري لازم است اما توقع و انتظار براي شراكت در دولت نتيجه‌اي جز يأس و سرخوردگي‌هاي  اجتماعي  مجدد  نخواهد  داشت.
3- ترديدي نيست كه دولت جديد و حاميان سياسي و اجتماعي آن باید در جهت ايجاد اعتمادسازي متقابل با همه اركان قدرت، به لوازم و پرنسيب‌هاي مشي اصلاح‌طلبانه در چارچوب نظام جمهوري اسلامي پايبند باشند. ما همگي به نظام جمهوري اسلامي باورمند هستيم و معتقديم كه مرزبندي با براندازان، خط روشن و شفاف جريان اصلاح‌طلب و تحول‌خواه است. آرمان استقلال، آزادي، جمهوري اسلامي هنوز هم پس از فراز و فرودهاي فراوان محور مهم  وفاق  و  وحدت ملي است.
ما حمايت‌هاي مقام معظم رهبري از دولت چهاردهم را پيام روشني براي همه جريانات سياسي و نهادها و اركان نظام مي‌دانيم و اميدواريم همگان با درك شرايط خطير كشور براي موفقيت دولت و رييس‌جمهور بكوشند. لازمه تحقق اين مهم، همگرايي و برآمدن آفتاب و برچيدن بساط محفل‌هاي در سايه و پشت پرده و كارخانه‌هاي كارشكني در كشور است. حال كه رييس‌جمهور برحسب شرايط و مقدورات كابينه فعلي را به مجلس محترم معرفي کرده نمايندگان محترم مجلس هم باید ضمن دوري از تفتيش عقايد در راستاي منافع عمومي عمل كند .


4- جوانگرايي و گردش نخبگان، دميدن روح اميد و خلاقيت و آينده‌باوري در پيكر نظام اداري و مديريتي كشور است. امروز يكي از مطالبات جدي مردم وجوانان كه اتفاقا در تلاقي با برخي شكاف‌هاي اجتماعي و نسلي نيز قرار گرفته است، استفاده از توان جوانان نخبه و شايسته در مناصب مديريتي كلان  در كشور است.
عدم حضور نسل جوان در عرصه مديريتي كلان كشور علاوه بر آنكه زمينه‌هاي تحرك و خلاقيت در دولت را از بين خواهد برد و آينده نظام مديريتي كشور را با تهديد جدي مواجه خواهد ساخت، به شكاف‌هاي نسلي دامن خواهد زد و در غياب جوانان، دولت زبان و فهم مشتركي با نسل جديد نخواهد داشت. از اين رو اين انتظار از رييس جمهور منتخب وجود دارد كه در انتخاب كابينه و ديگر اضلاع دولت و رده‌هاي ديگر از جوانان شايسته و نخبه استفاده کنند.
5- افول دولت‌ها از زماني شروع خواهد شد كه مطالبات اكثريت جامعه به فراموشي سپرده شود و دولت حاميان اصلي خود را از دست بدهد. در شرايط كنوني كه در غياب بخش كثيري از مردم، فضايي شكننده در انتخابات ايجاد شد، رييس‌جمهور منتخب و دولت چهاردهم نه تنها مي‌بايست به حفظ پايگاه اجتماعي و سياسي خود اهتمام بورزد بلكه باید همه همت و تلاش خود براي تقويت پشتوانه و سرمايه اجتماعي خود و جلب نظر غايبان در انتخابات به كار بگيرد. قطعا افراد و جرياناتي كه در سايه نشسته‌اند و موفقيت و سربلندي اين دولت را نمي‌خواهند از هيچ كوششي براي ايجاد شكاف ميان رييس‌جمهور منتخب و حاميان سياسي و اجتماعي او دريغ نخواهند کرد. از اين رو از يك‌سو همه ما مي‌بايست يكدل ويكصدا از رييس‌جمهور منتخب حمايت كنيم و قطعا رييس‌جمهور عزيز ومحبوب ما نيز در انتخاب كابينه و ادامه مسير اداره كشور، حفظ و تقويت حمايت حاميان سياسي و اجتماعي خود را پشتوانه و سرمايه‌اي مهم براي قوام و دوام و موفقيت و سربلندي دولت خواهد دانست.
6- از رييس‌جمهور محترم انتظار داريم با عنايت به شرايط خطير جامعه، در مسير علاج بخشي به اقتصاد كشور، توان و طاقت مردم فراموش نشود. هر راهكار و فرمول اقتصادي كه بر رنج و آلام مردم بيفزايد جز هزينه براي دولت و كشور ثمري نخواهد داشت. نبايد مفهومي چون جراحي اقتصادي همچنان كه در سه سال گذشته شاهد بوديم، به رمزگان افزايش فشار بر مردم به‌نام اصلاحات اقتصادي تبديل شود. قطعا و يقينا اتخاذ سياست‌هاي صحيح اقتصادي و استفاده از علم اقتصاد براي بهبود وضعيت كشور لازم است اما در نظر گرفتن شرايط زماني، وضعيت سرمايه اجتماعي، تاب آوري و قدرت خريد مردم  امري غير قابل  اجتناب خواهد  بود.
به نظر مي‌رسد دولت جديد، با وجود ماموران قوي در حوزه سياست خارجي و اقتصاد، اولويتي جز تلاش براي رفع تحريم‌هاي ظالمانه و از بين بردن گره‌هاي كور اقتصاد كلان كشور و بهبود اوضاع اقتصادي كشور و افزايش توان معيشتي و قدرت خريد مردم ندارد و انجام اصلاحات و جراحي‌هاي اقتصادي، زماني بدون هزينه‌هاي اجتماعي و با اثربخشي بيشتر موضوعيت خواهد يافت كه چشم‌انداز روشني از بهبود وضعيت مردم ايجاد شده باشد.حال كه رييس‌جمهور برحسب شرايط و مقدورات كابينه فعلي را به مجلس محترم معرفي نموده نمايندگان محترم مجلس هم بايستي ضمن دوري از تفتيش عقايد كانديداهاي محترم دوري کرده و با حسن نيت آنان نيز به كابينه پيشنهادي راي اعتماد دهند.