اتحادیه اروپا ایران‌ایر، ماهان‌ایر و سا‌ها را هم تحریم کرد

جوان آنلاین: اتحادیه اروپا در کشاکش تشدید تنش‌ها در غرب آسیا، سه شرکت هواپیمایی ایران‌ایر، ماهان‌ایر و سا‌ها را به بهانه ادعای بی‌اساس دخالت ایران در مناقشه اوکراین از طریق ارسال موشک‌های بالستیک به روسیه تحریم کرد. 
به گزارش ایرنا، در بیانیه اتحادیه اروپا ادعا شده است که سه شرکت هواپیمایی ایران‌ایر، ماهان‌ایر و هواپیمایی ساها، موشک‌ها و پهپاد‌های ساخت ایران را به روسیه منتقل کرده‌اند. اتحادیه اروپا مدعی شد: «این تحریم‌ها هدفمند و به دنبال بازدارندگی از سیاست‌ها و فعالیت‌های خاص ایران هستند. اتحادیه قصد ندارد به‌طور کلی ترافیک هوایی یا ارتباطات مردمی بین اتحادیه و ایران را مختل کند.» در فهرست جدید اتحادیه اروپا در مجموع هفت شهروند و هفت سازمان ایرانی به سیاهه تحریم‌ها اضافه شده‌اند.
 بر این اساس، بهنام شهریاری، علی شادمانی، علی جعفرآبادی، مهدی گوگردچیان، سید حمزه قلندری، رضا خسروی‌مقدم و سید میراحمد نوشین به‌همراه هواپیمایی ایران‌ایر، ماهان‌ایر، ساها، شرکت بسامد الکترونیک پویا، آلومینای ایران، طیف تدبیر آریا و مرکز تحقیقات شهید حاج علی موحد تحریم شده‌اند. طبق بیانیه صادر شده، دارایی‌های افراد و نهاد‌های تحریم شده مسدود و شرکت‌ها و شهروندان اتحادیه اروپا از مراوده مالی با آنان ممنوع شدند. همچنین اشخاص حقیقی تحریم شده حق سفر به کشور‌های عضو را نداشته و ورود یا گذر آن‌ها به این کشور‌ها ممنوع است. ادعا‌ها درباره دخالت نظامی ایران در مناقشه اوکراین درحالی مطرح می‌شود که مقامات تهران و مسکو بار‌ها این ادعا را رد و بی‌اساس توصیف کرده‌اند. کمیسیونر سیاست خارجی اتحادیه اروپا در تازه‌ترین موضع‌گیری خود با تکرار ادعا‌های بی‌اساس درباره دخالت ایران در مناقشه اوکراین از طریق ارسال موشک‌های بالستیک به روسیه گفت که تحریم ایران روی میز شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا است. جوزف بورل روز دوشنبه در آستانه برگزاری نشست شورا در لوکزامبورگ ادعا کرد: به‌نظرم [تحریم‌ها]تصویب خواهد شد. در حال حاضر نمی‌توانم بیشتر اظهارنظر کنم و جزئیات را بعداً اعلام خواهم کرد. 
بورل در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: اوضاع در خاورمیانه بسیار بدتر شده است. او با اشاره به اینکه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا از اسرائیل درخواست کرده‌اند که به حملات علیه یونیفل پایان دهد، گفت که بسیاری از اعضای اتحادیه اروپا در این مأموریت مشارکت دارند. کار آن‌ها بسیار مهم است و حمله به نیرو‌های سازمان ملل متحد کاملاً غیرقابل‌قبول است. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با کنایه به اتهامات رژیم صهیونیستی علیه آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: این دبیرکل نیست که درباره ماندن یا نماندن یونیفل تصمیم می‌گیرد، این شورای امنیت است که چنین تصمیماتی را اتخاذ می‌کند، پس دست از سرزنش گوترش بردارید. وی ادامه داد: در کرانه باختری و غزه وخامت اوضاع انسانی، نابودی زیرساخت‌ها و خشونت علیه شهرک‌نشینان [صهیونیست]رو به افزایش است. امروز وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا درباره نحوه پاسخ به این تحولات رایزنی خواهند کرد. پیشنهاد‌هایی در مورد تحریم شهرک‌نشینان و حتی دو وزیر کابینه اسرائیل روی میز است. بورل البته عنوان کرد که کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در مورد تحریم تسلیحاتی رژیم اسرائیل اختلاف‌نظر دارند، اما گفت: باید ببینیم اعضا امروز چه تصمیمی خواهند گرفت.