ضرورت برنامه‌ریزی و نگاه به آینده در میان مدیران

  [ شهروند]  همایش مدیران ستادی و عامل استان‌های جمعیت هلال‌احمر با هدف شناسایی چالش‌ها و آسیب‌ها برای عملکرد بهتر در آینده، در مشهد برگزار شد. این همایش ظهر جمعه 5 بهمن 1403، با حضور میثم افشار، دبیرکل جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال‌احمر در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در مشهد برگزار شد. در این همایش که با هدف شناسایی چالش‌ها و آسیب‌ها برای عملکرد بهتر در آینده برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته طی 3 روز برگزاری این همایش، در مورد راهکار‌های بهبود عملکرد جمعیت هلال‌احمر کشور بحث و تبادل نظر شد.

چشم‌انداز 10 ساله جمعیت
رئیس جمعیت هلال احمر کشور در این همایش، با اشاره بر ضرورت برنامه‌ریزی و نگاه به آینده در میان مدیران این سازمان، بر استفاده هر چه مؤثرتر از ظرفیت‌های غیردولتی و مردمی در برنامه‌ها تاکید کرد و گفت: «مدیر کسی است که بتواند تغییرات راهبردی بر اساس اهداف سازمانی ایجاد کند. تصمیم امروز ما، آینده ما را می‌سازد. امروز جوامع در حال کوچک شدن و در مقابل جوامع مجازی در حال بزرگ شدن هستند، در این شرایط از قدرت نرم و شبکه‌های مجازی غیردولتی که مزیتی برای هلال‌احمر است، باید خوب استفاده کنیم. در این مسیر باید از هوش مصنوعی و آینده پژوهی بهره‌مند شویم. همچنین بر اساس چشم‌انداز جمعیت هلال‌احمر، ما در ۱۰ سال آینده جمعیتی با ایمان و امید، چابک، خلاق، هوشمند و دانش‌بنیان، همراه مردم خصوصاً در سخت‌ترین شرایط و سرآمد در منطقه و جهان خواهیم بود. برای تحقق این موضوع، حفظ کرامت و احترام به حقوق تمام انسان‌ها و تکریم ذی‌نفعان، تعهد به ارزش‌های اخلاقی و دینی، تقویت روحیه مردمی و مشارکت عمومی، یادگیری و بهبود مستمر آموزش و ارتقا سطح خدمات، بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان، همکاری و تعامل نزدیک با دستگاه‌ها و نهادهای مسئول، رعایت عدالت، شفافیت، پاسخگویی و مسئولیت پذیری، تکریم کارکنان، امدادگران و داوطلبان و تقویت ایمان و امید و قانون مداری به عنوان ارزش‌های بنیادین جمعیت هلال‌احمر، در دستور کار قرار خواهد داشت.»

توجه مدیران جمعیت هلال‌احمر به دستاوردهای این جمعیت
وی با بیان این که گاه مشکلات را بیشتر بیان و از داشته‌های خود غفلت می‌کنیم، خواستار توجه مدیران جمعیت هلال‌احمر به دستاوردهای این جمعیت شد. کولیوند با تاکید بر آینده پژوهی به عنوان جستاری از آینده و ایجاد تحولات بنیادی ادامه داد: «هر مسئولی باید راه آینده را بشناسد و با درک از آینده، در راستای اهداف سازمانی خود راهی ایجاد کند. مدیر باید برای تغییرات آینده برنامه داشته باشد و در غیر این صورت محکوم به شکست است.» رئیس جمعیت هلال‌احمر کشور همچنین بر استفاده از قدرت نرم و بهره‌گیری از تشکل‌ها و مجموعه‌های غیر دولتی و مردمی در راستای نیل به اهداف این جمعیت، تاکید کرد.

پیش‌بینی‌ بحران‌ها و آمادگی‌ مواجهه
 در راس برنامه‌ریزی مدیران هلال‌احمر
همچنین دبیرکل جمعیت هلال‌احمر نیز در این همایش گفت: «پیش‌بینی‌ پذیر کردن بحران‌ها و آمادگی‌ مواجهه با آن، در راس برنامه‌ریزی مدیران هلال‌احمر خواهد بود، بر این اساس لازم است که به سمت استفاده از فناوری‌های نوین حرکت کنیم.» میثم افشار با بیان این که این همایش به منظور شناسایی چالش‌ها و آسیب‌ها برای عملکرد بهتر در آینده و رسیدن به مدلی از شاخص‌های مدیریتی و اعمال این مدل در انتصابات سازمانی برگزار شده است، افزود: «دین‌مداری، تدین عملی، ساده زیستی و پاک‌دستی، شروط اصلی مدیریت در هلال‌احمر است.» وی از رهبری موثر به عنوان شاخصه اصلی در حوزه مدیریتی این جمعیت اشاره کرد و افزود: «این موضوع علاوه بر ایجاد انگیزه، موجب همدلی و یکپارچگی و تعامل مثبت در هلال‌احمر می‌شود.» دبیرکل جمعیت هلال‌احمر از جسارت در تصمیم‌گیری در مواقع بحران به عنوان یکی دیگر از شاخص‌های مهم مدیریتی مورد نیاز در جمعیت هلال‌احمر اشاره کرد و گفت: «مدیر موفق در این جمعیت باید با آشنایی با مدیریت بحران و برنامه‌ریزی استراتژیک و پیش‌بینی‌پذیر کردن بحران‌های آینده، برای نقش‌آفرینی بهتر اعضای مجموعه گام بردارد. امروز سازمان‌هایی پیشرو هستند که پیش‌بینی‌پذیر هستند.» وی با تاکید بر ضرورت محصول‌گرایی و نتیجه‌گرایی در این مجموعه افزود: «نیاز به مدیریت منابع مالی و لجستیکی داریم. در سال ۲۰۲۵ بایستی به تقویت ارتباط با رسانه اهمیت داد. مدیریت نیروی انسانی، توجه به حوزه جذب و مخصوصا نگهداشت داوطلبان و جوانان هلال‌احمر، فراهم‌سازی فرصت های شغلی عادلانه، قدردانی و تشویق، تمرکز بر حل مسائل رفاهی و معیشتی و تناسب پرداختی‌ها با تورم، تقویت آگاهی و دانش فنی در هر حوزه تخصصی و بهره‌مندی از فناوری‌های نوین در جمعیت هلال‌احمر از جمله مسائلی است که باید به آن توجه کرد. ما موظف هستیم که به سمت استفاده از فناوری‌های نوین در جمعیت هلال‌احمر حرکت کنیم.»



استفاده از تکنولوژی‌ها و فناوری‌های نوین

در بخش پایانی این مراسم نیز بیانیه پایانی همایش توسط سید علی منیری، مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر خراسان رضوی قرائت شد. در این بیانیه، ضمن تاکید ایفای نقش موثر در بحران‌ها و خدمات بشردوستانه، خاطرنشان شد: «جمعیت هلال‌احمر با توجه به وظایف خطیر خود در خدمت به جامعه و رفع نیاز‌های بشری، همواره در تلاش بوده است تا به طور موثر در زمینه‌های مختلف به ویژه در حوزه جذب جوانان و توسعه منابع داوطلبی گام بردارد. این امر نه تنها در راستای تقویت پایه‌های انسانی جمعیت برای گسترش مشارکت‌های اجتماعی و ارتباط فرهنگی در بین نسل‌های سرمایه‌گذاری در این حوزه‌ها، موجب تقویت توانمندی‌های نیرو‌ها خواهد شد، بلکه به بهبود خدمات پزشکی و دارویی در کشور نیز کمک خواهد کرد.»