خواستههای ترامپ از ایران غیرممکن است
گروه سیاسی: وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد: ما از احیای برجام که آمریکاییها در دوره نخست ریاستجمهوری دونالد ترامپ از آن خارج شدند، حمایت میکنیم؛ در این زمینه تماسهایی با کشورهای اروپایی وجود دارد. به گزارش «تجارت»، سرگئی لاوروف این سخنان را در مصاحبه با ماریو نائوفالو، لری جانسون و اندرو ناپولیتانو بلاگرهای آمریکایی و در پاسخ به این سوال که آیا موضوع ایران بخشی از مذاکرات جاری روسیه و آمریکا است؟، بیان کرد. وی همچنین گفت: با مقامات آمریکا درباره وضعیت خلیج فارس و همچنین برنامه جامع اقدام مشترک در مورد برنامه هستهای ایران (برجام) گفتوگو کردیم.
حمایت روسیه از فعالیت قالب ۱ + ۵
وزیر امور خارجه روسیه همچنین اظهار داشت: موضع ما بر ازسرگیری قالب پیش بینی شده در توافق اولیه مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد که شامل فرانسه، آلمان، انگلیس، ایالات متحده، روسیه، چین و ایران ( ۱ + ۵ ) بود، استوار است.
خواسته آمریکا برای توافق جدید، سناریویی غیرممکن است
لاوروف در پاسخ به پرسشی درباره چشمانداز احیای توافق هستهای جاری یا توافقی دیگر نیز گفت: آمریکا می خواهد توافق هستهای جدید را با الزام ایران به عدم حمایت از تعدادی از گروه ها در خاورمیانه مرتبط کند، اما این گزینه کارساز نخواهد بود. وی ادامه داد: این موضوع نگران کننده است که نشانه هایی وجود دارد مبنی بر اینکه آمریکاییها تمایل دارند این توافق جدید با شرایط سیاسی همراه باشد که تحت آن ایران متعهد شود که از گروههایی در عراق، لبنان، سوریه و دیگر کشورها حمایت نکند. وزیر امور خارجه روسیه در این زمینه یادآور شد: همه کشورهای حوزه خلیج فارس فراتر از مرزهای پادشاهی و امارت خود نفوذ دارند. آنها برنامه های بشردوستانه و اقتصادی زیادی را در شمال آفریقا اجرا می کنند. اظهارات لاوروف در شرایطی است که مسکو در ماههای اخیر نشانههایی از آمادگی خود برای میانجیگری نشان داده است. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، اخیراً تأکید کرده که مسکو آماده است تا “هر اقدامی که در توان دارد” برای حل مسائل میان ایران و آمریکا از طریق مذاکره انجام دهد. این موضع را میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین نیز تکرار کرده و از ایجاد یک “کانال ارتباطی ویژه” در مذاکرات ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ با واشنگتن در ریاض خبر داده است. از سوی دیگر، سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ در نشست شورای حکام، با تکرار ادعاهای سیاسی درباره برنامه هستهای ایران و نادیده گرفتن همکاریهای گسترده کشورمان با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، مدعی شدند که تهران باید برای کاهش تنشهای هستهای گامهای «جدی و معناداری» بردارد. نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین روزهای اخیر گفته است که انتظار می رود به زودی گزارش جامع آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره مسائل فعلی و حلنشده گذشته در مورد برنامه هستهای ایران ارائه شود.