پاکستان: درگیری میان ۲ قدرت هسته‌ای نگران‌کننده است

جوان آنلاین: به دنبال تشدید تنش میان اسلام‌آباد و دهلی‌نو، وزیر دفاع پاکستان با هشدار درباره تداوم وضعیت کنونی میان طرفین و احتمال روشن شدن آتش جنگی تمار عیار، ابراز امیدواری کرد که از مسیر دیپلماتیک حل و فصل شود.  هند و پاکستان دو قدرت اتمی جهان هستند که از زمان استقلال پاکستان تنش‌های مرزی شدیدی با یکدیگر دارند به دنبال حمله تروریستی در تاریخ ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ (۲۲ آوریل ۲۰۲۵) در منطقه توریستی پهلگام که به کشته شدن ۲۶ نفر و زخمی شدن ۱۲ نفر انجامید، تنش‌ها میان هند و پاکستان شدیداً بالا گرفته است. اکثریت قربانیان گردشگران هندی بودند، اما گزارش‌ها از کشته شدن یک شهروند نپالی و یک راهنمای تور محلی نیز حکایت دارند. 
منابع خبری از تبادل آتش میان نظامیان هندی و پاکستانی در «خط کنترل» به دنبال حمله مرگبار تروریستی اخیر در کشمیر خبر داده‌اند. رسانه‌های هندی به نقل از منابع نظامی گزارش دادند که نیرو‌های پاکستانی با سلاح‌های سبک به پاسگاه‌های مرزی در منطقه جامو و کشمیر هند تیراندازی کردند و ارتش هند نیز واکنش نشان داده است. وزیر دفاع پاکستان پنج‌شنبه شب به اسکای‌نیوز گفت که ادامه تنش‌ها ممکن است به جنگی تمام‌عیار منجر شود و افزود اسلام‌آباد در برابر هرگونه حمله هند، واکنش متقابل نشان خواهد داد. وی خواستار دخالت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا برای حل این بحران شد و گفت ترامپ با طرف‌های مختلف در نقاط بحرانی جهان در تماس است. آصف ابراز امیدواری کرد که تنش‌ها به‌صورت دیپلماتیک حل‌وفصل شود، اما در عین حال هشدار داد که جامعه جهانی باید از شدت گرفتن این درگیری نگران باشد. آصف گفت: «درگیری میان دو قدرت هسته‌ای همواره نگران‌کننده است... اگر اوضاع از کنترل خارج شود، ممکن است این رویارویی به نتایجی فاجعه‌بار ختم شود.» آمیت شاه، وزیر کشور هند هم از رؤسای ایالت‌های این کشور خواسته است تمامی شهروندان پاکستانی را به کشورشان بازگردانند. کمیته امنیت کابینه هند به ریاست «نارندرا مودی»، نخست‌وزیر این کشور هم تصمیم گرفت تعداد کارکنان سفارتخانه‌های هند و پاکستان در کشور‌های یکدیگر را از ۵۵ نفر به ۳۰ نفر کاهش دهد، همچنین هند روز پنج‌شنبه به‌طور رسمی به پاکستان اعلام کرد که تصمیم گرفته پیمانی را که در سال ۱۹۶۰ برای تقسیم آب یک رودخانه میان دو کشور امضا شده، به حالت تعلیق درآورد. 
 جلسه اضطراری کمیته امنیت ملی به ریاست شهباز شریف، نخست وزیر و با حضور سران قوای مسلح و دستگاه‌های امنیتی در اسلام‌آباد برگزار شد. اعضای کمیته امنیت ملی پاکستان با ابراز نگرانی از جان باختن گردشگران در حادثه اخیر در هند، اتهامات دهلی‌نو علیه اسلام‌آباد را قویاً رد کردند. این نهاد، ضمن اعلام آمادگی برای پاسخ به هرگونه تجاوز و اقدامات تحریک‌آمیز تصمیم به بستن مرز زمینی و همچنین حریم هوایی خود به روی تمامی پرواز‌های هندی گرفت. کمیته امنیت ملی پاکستان اعلام کرد که هرگونه تلاش هند برای منحرف کردن جریان رودخانه ایندوس را اقدامی خصمانه و معادل اعلان جنگ تلقی خواهد کرد. این کمیته همچنین از تعلیق فوری «تمامی تجارت با هند، از جمله تجارت با کشور‌های ثالث از طریق خاک پاکستان» خبر داد. در بیانیه دفتر نخست وزیری پاکستان آمده است: «حریم هوایی پاکستان برای تمامی پرواز‌های هندی بسته و وابستگان دفاعی و نظامی سفارت هند در اسلام‌آباد عنصر نامطلوب خوانده شده و باید ظرف پنج روز آینده پاکستان را ترک کنند.» پاکستان اقدامات اعلام شده هند را بررسی و آنها را یکجانبه، ناعادلانه، با انگیزه سیاسی، بسیار غیرمسئولانه و فاقد وجاهت قانونی می‌داند.
قیمت لحظه ای ارز دیجیتال