به غنی سازی ادامه می دهیم
وزیرخارجه کشورمان در پیامی به طرف آمریکایی هشدار داد: چه توافقی حاصل شود و چه نشود، غنی سازی ادامه خواهد یافت.
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه در شبکه ایکس در واکنش به ادعای ویتکاف نوشت:
در مذاکرات مربوط به برنامه صلحآمیز هستهای ایران، طرف های آمریکایی ما طبعاً آزادند که برای مهار فشار گروههای ذینفوذ-عوامل بدخواهی که دستکم در دولتهای پیشین دستورکار را تعیین میکردند - هر آنچه را در فضای عمومی لازم میدانند، بیان کنند.
اما ایران تنها مسئول رفتار خود است، و از همین رو، سیاست ما پرهیز از مذاکره در عرصه عمومی است؛ بهویژه با توجه به شکافهای فزایندهای که این روزها میان مواضع علنی و خصوصی طرف آمریکایی، و نیز نوسانات هفتگی در موضعگیریهای آنان دیده میشود.
موضع ما در قبال حقوق ایران بهعنوان عضو پیمان عدم اشاعه (NPT) کاملاً روشن و غیرقابل تفسیر است. هیچ سناریو یا وضعیتی وجود ندارد که در آن ایرانیان اجازه دهند از آن حقوق محروم شوند. تسلط بر دانش غنیسازی، یک دستاورد بومی است که زحمات زیادی برای آن کشیده شده است، دستاوردی که حاصل سالها تلاش علمی و ازخودگذشتگیهای چشمگیر با اهدای مال و جان است. اگر ایالات متحده واقعاً در پی آن است که ایران سلاح هستهای نداشته باشد، دستیابی به یک توافق در دسترس است، و ما آمادهایم برای جلوگیری همیشگی از تحقق چنین سناریویی، وارد گفتوگوهای جدی شویم. در هر حال، غنیسازی در ایران-چه توافقی حاصل شود و چه نشود - ادامه خواهد یافت.
گفتوگوهای ایران و آمریکا میتواند نقش موثری در صلح و ثبات منطقه ایفا کند
وزیر امور خارجه همچنین در حاشیه دومین و آخرین روز مجمع گفتوگوی تهران با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه منطقه از مذاکرات ایران و آمریکا حمایت و حتی سعی میکند سوءتفاهمات موجود را رفع و دیدگاهها را به هم نزدیک کند؛ تصریح کرد: گفتوگوهای ایران و آمریکا میتواند نقش موثری در صلح و ثبات منطقه ایفا کند.
عراقچی افزود: میزان استقبال از مجمع گفتوگوی تهران از سوی اندیشمندان و مهمانان خارجی و مقامات رسمی فوقالعاده بود. این مجمع، تجربه بسیار خوبی برای ما شد که نشان داد تهران میتواند مرکزی برای تبادل آرا در عرصه منطقهای و بین المللی باشد. طی دو روز
۵٠ گفتوگو در اشکال مختلف چه بصورت سخنرانی، گفتوگوی دونفره و چه مباحثه برگزار شدهاست.
وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه تعداد مقامات بلندپایهای که شرکت کردند قابل توجه بود؛ گفت: شش وزیر خارجه از منطقه، دو مقام عالیرتبه و تعداد زیادی معاون وزیر خارجه و همینطور وزرای سابق، رییس جمهور سابق و همینطور وزرای سابق در این دور از مجمع حضور داشتند. خود من از روز گذشته و پس از جلسه افتتاحیه به طور مستمر جلسه داشتم. عراقچی با اشاره به اینکه در این جلسات در خصوص مذاکرات ایران و آمریکا بحث هایی هم داشتیم؛ گفت: با وزیر خارجه عمان صحبت مفصلی را درباره ادامه مذاکرات داشتیم و وزیر خارجه قطر هم به ما ملحق شد و ایشان هم نظرات و ایدههایی دارد که در جلسه سه جانبه مطرح شد. خیلی خوشحال هستم که نگاه منطقه به ویژه منطقه خلیج فارس به ایران نسبت به گذشته متفاوت شده است. نشانه آن را ما در نگاه مثبت آنها به مذاکرات ایران و آمریکا میبینیم.
وی تصریح کرد: اینکه منطقه از مذاکرات حمایت میکند و حتی سعی میکند سوتفاهمات موجود را رفع و دیدگاهها را به هم نزدیک کند؛ مهم است و آرامش منطقه و صلح و ثبات در آن مهمترین موضوع برای همه کشورهای منطقه است.رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: معتقدیم گفتوگوهای ایران و آمریکا میتواند نقش موثری را در صلح، ثبات و آرامش در منطقه ایفا کند. کشورهای منطقه نیز با این مساله همراهی میکنند.
عراقچی افزود: دیپلماسی مسیر حرکت ماست و دولت چهاردهم به ویژه به سیاست همسایگی اهمیت فراوان میدهد، از طریق گفتوگو، مذاکره و دیپلماسی و این خطی است که ما ادامه میدهیم.